סיכום
כאשר שלפנו את ה-A8Jn מן האריזה, התאכזבנו מעט מן המראה התעשייתי הממוצע שהוא מציע, אולם הרושם הראשוני השתפר עת פתחנו את המכסה. שילוב הצבעים כסף-שחור יחד עם רמת הגימור בהחלט תורמים להרגשה שמחזיקים בידיים מוצר שהושקעה בו מחשבה ועבודה רבה. כמובן שהמסך ולוגו החברה המבריקים מוסיפים גם הם לאווירה, רק חבל שמבחוץ זה נראה אחרת.
מבחינת ביצועים, המחשב מספק ביצועים גבוהים למדי בהשוואה לניידים מדורות ישנים יותר, ומוכיח כי באינטל צדקו כשסיפרו שהפלטפורמה החדשה טובה יותר מקודמתה, הסונומה. אמנם כרטיס המסך לא יאפשר לכם לשחק במשחקים עם ההגדרות הגבוהות ביותר, אך לגיימרים המזדמנים שביניכם, הוא יספק פתרון הולם הרבה יותר מאשר הפתרון המשולב שמציעה אינטל. כמו כן, הדבר מתבטא גם בזמן הסוללה של המחשב, שכן כרטיס המסך המדובר זולל פחות חשמל מכרטיסים חזקים יותר כדוגמת זה שב-S1 של LG.
אין ספק שבאסוס השקיעו לא מעט מחשבה בעיצובה של סדרת ה-A8, על מנת לקבל מוצר קלאסי באריזה מודרנית. דגם ה-A8Jn, אחד מני רבים בסדרה המצליחה, מצליח לשלב ניידות וביצועים גבוהים הודות לשימוש ברכיבים חזקים מצד אחד, שאינם זוללים יותר מדי חשמל, מצד שני.
התייחסנו כבר במהלך הכתבה לכך שהמחשב מגיע עם מערכת ההפעלה Windows XP MCE 2005 ונרצה להתייחס לנושא ה-Windows Vista. לצערנו, באסוס לא ביצעו מעבר שקוף בין מערכות ההפעלה, כפי שעשו יצרניות רבות אחרות. הווה אומר שמי מכם שמחפש לרכוש מחשב של אסוס עם מערכת ההפעלה ויסטה יצטרך לחפש דגם אחר או לרכוש ולהתקין את מערכת ההפעלה בעצמו ואחר כך להוריד מאתר התמיכה של אסוס את הדרייברים והתוכנות הנחוצות, שכן אסוס לא מאפשרת לרכוש את ה-A8Jn עם מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט.
בעוד יצרניות אחרות מציעות שדרוג בחינם ואף הפסיקו כליל למכור מחשבים עם מערכת ההפעלה Windows XP, באסוס תאלצו לרכוש את מערכת ההפעלה בנפרד. זה אפשרי, וזה גם עובד, אך לדעתנו זו בהחלט לא הדרך הנכונה והרצויה.
יתרונות
- חיבור DVI
- זמן סוללה ארוך
- טכנולוגית שיפור תמונה בלעדית לאסוס
- מצלמת אינטרנט מובנית
- אחריות גלובלית למשך שנתיים
- Media Center (לא בעברית)
חסרונות
- לא ניתן לרכישה עם Windows Vista
- העכבר המצורף הינו חוטי
- כפתורי פתיחת המכסה והכונן האופטי אינם נוחים
- "אגזוז" הפליטה ממוקם בצד ימין
- מיקום הסוללה וצורתה
- אפקט המראה של המסך
- המסך איננו מכויל מבחינת צבעים
תודה ל:
– חברת גרנד אדוונס, על אספקת זיכרונות TwinMOS בנפח 1GB לבדיקה.
– דני בקרמן וארז ורבר, על עריכת התמונות.