הפופולריות הגואה של האביזר המהפכני של מיקרוסופט נותנת אותותיה וזוכה לחיקוי ראשון
כשהקינקט (Kinect) הושק לקונסולת ה-Xbox 360 הוא הלהיב והרשים אנשים רבים, וגרם לרבים נוספים לשאול את עצמם "למה שלא יהיה אחד כזה גם למחשב?", ובעוד שנראה כי להביא את הקינקט למחשב הוא לא בדיוק משהו שנמצא ביומנה של מיקרוסופט, טבעי לראות חברות אחרות קופצות על עגלת הפופולריות ומנסות את כוחן בעסק, וכך אנחנו זוכים להכיר את החקיין המקורי הראשון- WAVI Xtion מבית Asus.
המכשיר בעל השם שובר השיניים לא סתם נראה דומה לקינקט- הוא מכיל בתוכו את טכנולוגיית זיהוי התלת מימד של חברת PrimeSense הישראלית, אשר עזרה לפתח גם את הקינקט עצמו (ולאחרונה החלה להציע את הטכנולוגיה שלה לחברות אחרות- מה שכפי הנראה הביא ליצירת הברית הזו שאנו רואים כאן). ערכת ה-WAVI Xtion מורכבת מחיישן שיונח על הטלוויזיה, בדומה לקינקט, ושני מזרימי מידע (סטרימרים) אלחוטיים, כאשר האחד מתחבר אל הטלוויזיה והשני אל המחשב האישי (שיכול להיות במרחק של עד 25 מטרים), שיפעיל את כל העסק (במקום ה-Xbox 360), ויאפשר לשלוט בטלוויזיה, לגלוש באינטרנט ואולי אפילו לשחק במשחקים- על ידי שימוש בתנועות הגוף בלבד, וללא צורך בשלט.
האם עתיד ממשקי התלת מימד טמון בשם הבלתי קריא הזה? |
רגע, Wavi זו הקופסא ו-Xtion זה החיישן? זה לא הופך את השם להגיוני יותר, מצטער |
Asus צפויה להציג את ה-Xtion PRO בפברואר 2011, שזוהי בעצם ערכת פיתוח ליצירת תוכן למכשיר, או "הערכה הראשונה בעולם לפיתוח מקצועי של יישומי מגע תלת מימדיים במיוחד למחשב האישי", כדברי התיאור הרשמי שלה.
Asus גם מתכננת לקדם יצירת תוכן ל-Xtion על ידי השקת חנות ייעודית (Xtion Online Store), בה יוכלו מפתחים למכור את התוכנות שיצרו, בדומה לחנויות המקוונות של הסמארטפונים.
Asus תציג את ה-Xtion בימים הקרובים ב-CES באירוע מיוחד, ואז נוכל לראות עד כמה החוויה קרוב לדבר האמיתי.
צריך לציין כי טכנולוגיית "מיפוי העומק" של PrimeSense היא רק חלק אחד מהמערכות המרכיבות את הקינקט, וקשה להאמין שחלק זה בלבד יוכל להביא לתוצאות מרשימות כמו אלו של הקינקט המקורי, כאשר ספקולציות ברשת מנחשות שה-Xtion יהיה מסוגל לזהות רק תנועות בסיסיות. מנגד, ניתן להציג את הדיווחים כי הקינקט מוגבל על ידי חומרת ה-Xbox 360 המזדקנת, וזו בעיה שה-Xtion לא יתקל בה, שכן מחשב ביתי יוכל לספק בקלות את רוחב הפס הנדרש לפעולה מדויקת ואופטימלית של החיישן (אם כי פעולת ההזרמה האלחוטית היא בעלת השפעה ניכרת גם כן).
האם מדובר בחיקוי זול, או שמא מדובר במוצר איכותי ומחושב, שיכול להביא לעידן חדש של ממשקי טלוויזיה ומחשב? בימים הקרובים נוכל לדעת יותר.