AMD הציגה בתערוכת Computex את ערכות השבבים RD790 ו-RD780 החדשות ושותפותיה הציגו לוחות אם חדשים, המתבססים עליהן.
עם רכישתה המתוקשרת של ATI על ידי AMD, יצרנית המעבדים השנייה בגודלה בעולם, היא קיבלה לידיה את היכולת ליצר גם ערכות שבבים. צרכנים רבים מעוניינים לרכוש פלטפורמה שלמה, ולאחר הרכישה, AMD יכולה לתת מענה לצרכים אלה של הלקוחות. דוגמא ראשונה לכך ראינו עם השקת ערכת השבבים 690G.
כעת מתכוננת AMD להשקת סדרת ה-7 החדשה של ערכות השבבים שלה, במחצית השנייה של השנה. לפני התערוכה שמענו על ערכת הדגל של AMD, הידועה בשם הקוד RD790 (שמה המסחרי עדיין לא ידוע). כעת אנחנו נחשפים לשמות של ערכות שבבים נוספות, הראשונה שבהן היא האחות הקטנה של ה-RD790 אשר שם הקוד שלה RD780 ועל פי הערכות שמה המסחרי יהיה 790X. כמשתמע משמן, שתיהן יתמכו בהרכבת מערך CrossFire. מהצד הטכני, יתמכו הערכות הערכות בתושבת העתידית של AMD, ה-+AM2, בנוסף לתמיכה ב-HyperTransport 3, דבר האומר שלוחות שיבוססו עליה יתמכו באופן מלא במעבדי ה-K10 החדשים שלה, המתחרים הצפויים לדור ה-Core 2 של אינטל.
בתערוכה זכינו לראות שכמו עם ה-P35 של אינטל, גם ערכת השבבים החדשה של AMD זכתה ללוחות תומכים אף טרם השקתה הרשמית, דבר המבטיח זמינות מיידית בשוק ברגע ההשקה. בין החברות שכבר הציגו לוחות אם המתבססים על הערכה החדשה, ניתן למצוא את DFI ,MSI ,ECS ,ABIT ו-GIGABYTE, מה שמבטיח שתי תחרויות כמו תמיד, תחרות ביצועים, ותחרות מחירים, ששתיהן, ללא יוצא מהכלל, ייטיבו במיוחד עם הצרכן ויעזרו למעבדיה המצופים של AMD לחדור בקלות רבה יותר לשוק.
ערכות נוספות אשר צפויות להגיע בסדרה ה-7 הן, RX780 שזהה ל-RD780 אך אינה תומכת ב-CrossFire ושתי ערכות בעלות כרטיס מסך מובנה, RS780 ו-RS740. הראשונה תומכת ב-DX10 וטכנולוגיית YVD של ATI והשנייה ב-DX9. בהתחלה, ערכות השבבים יעשו שימוש בגשר הדרומי הוותיק שקיבלה ערכת השבבים 690G, הלא הוא ה-SB600. בהמשך, יגיעו גשרים דרומיים חדשים יותר כדגון SB650 ו-SB700.
בדוכנים של ABIT ו-ASUS בתערוכה ראינו גם לוח אם מעט מוזר – על הלוח היה כתוב בבירור שהוא מבוסס על ערכת שבבים מעט אחרת – 780X. פרטים על הערכה עדיין לא מצאנו, אך יכול להיות שמדובר בשם המסחרי של אחת הערכות הנ"ל, אולי RX780.
עושה רושם כי AMD ירשה את שיטת המיתוג של ערכות השבבים של אינטל, תוספת האות X לשם אומר שמדובר בערכת שבבים לשוק הגבוה, ותוספת האות G לשם אומר שמדובר בערכת שבבים בעלת כרטיס מסך מובנה. מדובר בהחלט במהלך חכם של AMD, שכן כך במקום ללמוד לזהות שתי שיטות מיתוג שונות לגמרי של ערכות שבבים, על הלקוח המעוניין במחשב חדש ללמוד רק אחת.