הדרייברים
משום שזו הפעם הראשונה שרובכם נחשפים לכרטיס פיזיקאלי מבית AGEIA, אנו רואים צורך לפרט גם על הדרייברים האחראים על הפעלת הכרטיס וההגדרות שהם מציעים למשתמש.
הדרייבר עצמו דומה מאוד לדרייבר של כרטיס מסך סטנדרטי, כך שמי שהתקין או שיחק פעם עם הגדרות כרטיס המסך שלו ירגיש מיד בבית.
התקנת הדרייבר היא פשוטה ולא גוררת התקנה של מרכיבים נוספים במערכת ההפעלה שלכם, כלומר אין צורך בהתקנה של תוספת ה- .NET או כל תוספת אחרת (בניגוד ל-Catalyst של ATI). לאחר ההתקנה יופיע אייקון קטן בשורת ה\'התחל\' של מערכת ההפעלה, כאשר ממנו תוכלו לגשת במהירות לכל הגדרות הכרטיס שנסקור מיד.
חלון זה יפתח כאשר תבצעו לחיצה כפולה על האיקון של הדרייבר. כפי שניתן לראות, הדרייבר עצמו מחולק לארבעה טאבים המסכמים את כל הפעולות שתוכלו לבצע עם הכרטיס ברמת הדרייבר.
![]() |
הטאב הראשון, Info, מספק מידע על גרסת הדרייבר המותקנת אצלכם. יש לציין כי כל גרסת דרייברים מכילה בתוכה את כל הגרסאות אשר קדמו לה, וכן את המנועים השונים שהוציאה החברה במהלך הזמן (כפי שניתן לראות מהתמונה).
![]() |
הטאב השני, Demo, מאפשר לכם לבחון את פעולת כרטיס הפיזיקה בסביבה פשוטה ביותר. אם נריץ את ה-Demo נגלה כי לפנינו פירמידה של קוביות כאשר ביכולתנו "לירות" כדור לתוכה ולפזר את הקוביות – התנועה הריאליסטית של הכדורים תמחיש את פעולת הכרטיס.
![]() | ![]() |
כפי שדיווחנו לכם לפני כמה שבועות, את ה-Demo של הדרייבר ניתן להריץ גם ללא הכרטיס עצמו, לכן חזרנו על הבדיקה שוב, אך כעת ביצענו השוואה בין פעולה עם כרטיס הפיזיקה לבין אותה מערכת (מפרט מלא יופיע בהמשך), אך ללא הכרטיס המדובר. מתוך שתי התמונות שלעיל ניתן לראות שכאשר אין כרטיס פיזיקאלי במערכת, המעבד נוטל על עצמו את רוב העומס בעיבוד הפיזיקאלי (כצפוי), אך משום שהמעבד בו עשינו שימוש הינו יחסית חזק (FX60) אין ירידה משמעותית בביצועים. אף על פי כן עובדה אחת כן הצליחה להפתיע אותנו, והיא צריכת הזכרון של המערכת עם הכרטיס – שימו לב שכאשר כרטיס הפיזיקה מותקן, המערכת נדרשת ל-50MB נוספים של זכרון.
![]() |
הטאב השלישי, Settings, הוא הטאב המסתורי מכולם כאשר למעשה אנו לא יודעים מה בדיוק הוא עושה וגם החברה עצמה לא מוציאה מידע לגבי האפשרויות המופיעות בו. מהתמונה ניתן לראות שניתן לבצע איפוס של הכרטיס (שאנו לא יודעים למעשה למה הכוונה כאן), וכן בדיקה של הכרטיס שלמעשה מריצה סדרה של בדיקות לשבב ורושמת אם הכרטיס עבר או נכשל בבדיקה (גם במקרה זה לא ידוע מהן הבדיקות שהדרייבר מריץ, ולאיזו מטרה).
![]() |
הטאב האחרון הוא ה-Help, שבו ניתן למצוא הנחיות בסיסיות לשימוש בכרטיס וכן לבדוק אם קיימים עדכונים לדרייבר.
שימו לב: בעמודים הבאים מופיעים מספר סרטונים המדגימים את יכולות הכרטיס במשחקים שונים. במידה ואינכם מחוברים לאינטרנט באמצעות פס רחב, אנו ממליצים לכם לדלג על שלושת העמודים הבאים ולהוריד את הסרטון שהכנו עבורכם, מקישור זה.