לאחר שהורידה את האמברגו על ביקורות וסיקור מעבדי ה-Core 2 Duo השולחניים לפני כשבועיים, אינטל משיקה היום באופן רשמי את משפחת מעבדי ה-Core 2 Duo השולחניים והניידים וחוגגת את ההשקה עם אירוע שהתקיים בבסיס האם שבסנטה קלרה. החברה חשפה לא פחות מ-10 מעבדים חדשים במשפחת ה-Core 2 Duo לשימוש במחשבים אישיים, תחנות עבודה ארגוניות, אישיות ומחשבים ניידים.
"מעבדי Core 2 Duo הם פשוט המעבדים הטובים בעולם", אמר פול אוטליני, נשיא ומנכ"ל אינטל. "מאז שאינטל חשפה את מעבד הפנטיום לא היינו עדים למהפכת מחשוב כה דרמטית. המעבד השולחני Core 2 Duo הוא פלא מבחינת צריכת האנרגיה: הוא אוצר בתוכו 291 מיליון טרנזיסטורים ומספק את הביצועים הדרושים ליישומי היום ובעתיד למרות שצריכת האנרגיה שלו נמוכה ב-40 אחוזים."
בקטגוריית המעבדים השולחניים השיקה החברה 5 מעבדים הכוללים את מעבד ה-Core 2 Extreme וסדרת ה-Core 2 Duo E6000 המותאמים לשימושים עסקיים, ביתיים או משחקיים, כגון משחקים עתירי מחשוב ומשתתפים:
בקטגוריית המעבדים לניידים השיקה החברה 5 מעבדי Core 2 Duo מסדרות T7000 ו-T5000 שנועדו לענות על הצרכים של סגנון חיים נייד:
משפחת המעבדים מבוססת על Core, מיקרו-ארכיטקטורה מהפכנית של אינטל, שנועדה לספק ביצועים רבי עוצמה תוך חיסכון באנרגיה. הודות לעוצמת הליבה הכפולה, יכולים המעבדים לנהל מספר רב של משימות מהר יותר. הם גם פועלים באופן חלק יותר בעת הרצת מספר רב של יישומים כגון כתיבת הודעות דוא"ל, תוך כדי הורדת קבצי מוזיקה או וידיאו והרצת סריקות לגילוי וירוסים. שבבי הליבה הכפולה משפרים גם מטלות כגון צפייה ונגינה את וידאו בחדות גבוהה (high definition), מגנים על המחשב האישי ונכסיו במהלך ביצוע עסקאות סחר אלקטרוני, ומאריכים את חיי הסוללה במחשבי המחברת הדקים והקלים.
על פי פול אוטליני, קצב הייצור של מעבדי ה-Core 2 Duo יהיה המהיר ביותר בהיסטוריה של החברה, ויחצה את מליון המעבדים תוך פחות מחודשיים וחצי. הוא השווה את המספר למעבד ה-Pentium המקורי שלקחה לו יותר משנה כדי לחצות מספר זה, לפני 12 שנים. אינטל תגביר את קצב הייצור של המעבדים החדשים הכי מהר שהיא יכולה וברבעון השלישי 15% מכלל הייצור שלה יהיו מעבדי Core 2 Duo. ברבעון הרביעי יגדל המספר ל-25% ובתחילת אפריל 2007, כ-35% מאחוז הייצור. אם אינטל תמשיך בקצב גדל זה, עד אמצע 207, כל מעבד שני שתייצר יהיה Core 2 Duo.

אולם, למרות ההצהרה המרשימה, אוטליני מציין כי בעת השקת המעבדים החדשים רק ה-Core 2 Extreme זמין לרכישה כאשר שאר מעבדי ה-Core 2 Duo יגיעו לשוק לקראת תחילת אוגוסט (ב-8 לחודש). כל זה נכון עבור המעבדים השולחניים, מעבדי ה-Core 2 Duo לניידים יגיעו לשוק לקראת סוף החודש.