העתיד על פי מיקרוסופט – Windows 7 ורשתות, חברתיות ואחרות בתערוכת CES שהתקיימה בימים האחרונים חשפה מיקרוסופט מידע רב אודות מוצריה העתידים לצאת – וכן תוכניות שלה לעתיד הקרוב והרחוק, בכל התחומים בהן היא פעילה. בניגוד לשנים הקודמות, בהן ביל גייטס, מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר, פתח את כנס CES, השנה המצב משתנה ומחליפו סטיב באלמר, המנכ"ל הנוכחי, תפס את מקומו ופתח את התערוכה בנאום חגיגי. בנאומו חשף באלמר קווים כלליים אודות כוונותיה של מיקרוסופט בשנים הקרובות, וכן מוצרים חדשים שצפוים לצאת בקרוב אל השוק. השילוש הקדוש הנושא המרכזי סביבו התנהל כל נאומו של באלמר היה שלושת המסכים המקיפים את חיינו – מסך המחשב, מסך הטלפון הסלולארי ומסך הטלוויזיה. באלמר הסביר כי בכוונתה של מיקרוסופט ליצור גשר בין המכשירים הללו, שמהווים נדבך מהותי בחיינו, ולקשר אותם בצורה קלה ופשוטה. בניגוד לחזון המקורי של מיקרוסופט – להביא מחשב עליו רצה גירסה של Windows לכל בית, הודיע באלמר כי החברה מתכוונת להגיע לאותה רמת שליטה גם בתחום הטלוויזיה והטלפונים הניידים, תחומים בהם היא רחוקה מלהיות מונופול (בניגוד לשוק המחשבים השולחניים, כאמור). Windows 7 בתערוכה הוצגת גרסת הבטא הראשונה של מערכת ההפעלה Windows 7 , אשר צפויה לצאת רשמית בעוד כשנה ולהחליף את Windows Vista. בשנתיים האחרונות, מאז הגיעה Vista לשוק, ניכר היה כי השוק אינו מקבל אותה בזרועות פתוחות וממתין למערכת הפעלה "קלה" יותר – שתהיה מסוגלת לרוץ גם על מחשבי NetBook ומחשבים ישנים יחסית. מנקודה זאת החלה מיקרוסופט את שלב הפיתוח של הגרסה הבאה, Windows 7. כאמור, גרסה זו תוכננה מיסודה להיות קלה יותר מ-Vista, במטרה להפוך אותה לנגישה עבור בעלי מחשבים ישנים יותר ועבור בעלי מחשבי NetBook – שהפכו לפופולאריים מאוד בשנה האחרונה. ניכר כי הדבר עלה יפה למיקרוסופט, שכן גרסת הבטא הראשונה של Windows 7 רצה על אחד ממחשבי ה-EeePC של אסוס בתערוכה, בצורה חלקה ומהירה. אולם צמצום דרישות המערכת הן רק חלק קטן מחידושיה של Windows 7. גירסה זו אף זכתה לשיפור מקיף בכל הנוגע לחווית השימוש בה, בעיקר בזכות ממשק חדש ונוצץ, מערכת זיהוי מגע מובנית ומנהל רשת שלפי דברי החברה אמור להיות שימושי יותר בצורה ניכרת.סטיב באלמר בנאום הפתיחה של CES 2009
לצורך כך, מתכננת מיקרוסופט לפתח פלטפורמה שתשלב בין שלושת המכשירים הללו ותאפשר לתוכנות להשתנות בהתאם למכשיר עליו הן רצות. בנוסף לכך, במעבדות מיקרוסופט כבר מפותחות שיטות אינטואיטיביות יותר לקבלת קלט מהמשתמש, כגון תנועות גוף וזיהוי דיבור, שאמורות להפוך את השימוש במכשירים אלקטרוניים למיניהם לקל ופשוט יותר.
אם לשפוט לפי הממשק החדש, עושה רושם כי מיקרוסופט החליטה לחזור למקורות ולשלב בשורת המשימות אייקונים בלבד, כאשר העברת העכבר מעל כל אחד מהאייקונים פותחת מעין רצועה לאורכה של שורת המשימות, בה מוצגות תמונות ממוזערות של כל אחד מחלונות התוכנה הפועלים ברקע – ובמקרים מסוימים גם כל אחד מהטאבים הפתוחים באותם חלונות.
מלבד זאת, קליק ימני על כל אחד מהאייקונים פותח תפריט שימושי הרבה יותר מהתפריט הקיים, שמאפשר להקטין, למזער ולסגור את החלון, וכולל גם גישה לקבצים האחרונים אשר נפתחו בידי התוכנה עם אפשרות לדילוג ישירות לחלקים מסוימים בה.
בניגוד לאשף הגדרות הרשת המיושן שליווה את הגירסאות האחרונות של חלונות, שלא אפשר הגדרת מאפיינים מקומיים כגון מדפסת ברירת מחדל כתלות ברשת אליה מחוברים, אשף הרשת החדש שהתווסף ל-Windows 7 – המבוסס על קבוצות עבודה – מאפשר קביעת תצורות אלו, כאילו שאר המחשבים ברשת היו חלק מהמחשב המקומי.
מלבד זאת, ב-Windows 7 תשולב מערכת זיהוי מגע מתוחכמת שתאפשר זיהוי מרובה לחיצות, כדוגמת זו המצויה במחשב ה-Surface של מיקרוסופט , לשליטה מלאה של המחשב. על פי דבריה של שרלוט ג'ונס – מנהלת חטיבת המוצר במיקרוסופט, מערכת זיהוי המגע "משולבת ב-DNA של Windows 7", ותאפשר כמובן שימוש פשוט ומהנה יותר.
חשוב לציין שבמהלך הכנס הוכרז כי גרסת בטא פתוחה של מערכת ההפעלה החדשה תהיה זמינה החל מיום שישי האחרון (לפי שעון ארה"ב), אולם כמספר שעות לאחר עליית הבטא לאתר קרסו השרתים כתוצאה מהעומס הרב והוחלט לדחות את שחרורה; בפועל, היא שוחררה לקהל הרחב בשנית כעבור מספר ימים, והיום ניתן להורידה מהאתר של מיקרוסופט .