ממש עכשיו בטאיוואן מציגה אינטל בפני ההמונים את הפלטפורמה שתשמש בתקופה הקרובה את מרבית ניידי ה-NetBook בעולם (ניידים קלים וזולים במיוחד).
את פלטפורמת ה-Centrino Atom כבר כמעט ואין צורך להציג, שכן כתבות קודמות שלנו בנושא (דוגמת ניידי ה-ULPC של GIGABYTE, של ABIT, של DELL, של Acer, ה-Eee PC החדש של ASUS וסדרת ה-Wind מבית MSI, אותם הספקנו לראות כבר בתערוכה) כיסו את הנושא בצורה מספקת. עם זאת, הכתבות הציגו את המתחרים שבשוק, וכעת נציג את הפלטפורמה החדשה של אינטל כולה, על מרכיביה.
הרכיב הראשון בפלטפורמה של אינטל, הם המעבדים, שעל שמם נקראת הפלטפורמה כולה. על פניו, מעבד האטום הוא נגזרת נוספת של ארכיטקטורת ה-Core 2. בניגוד ל-Core 2 המקורי, שהתבסס על תהליך ייצור של 65 ננו-מטר, מבוסס דור הפנרין הנוכחי, ולפיכך גם האטום, על תהליך ייצור חסכוני יותר בהספק וזול יותר לייצור בגודל של 45 ננו-מטר. מעבדי האטום נוצרו על ידי אינטל, במטרה להתמודד עם הצורך עליו עלתה ASUS במחשבים ניידים זולים, אך גם במטרה להיות חסכוניים בצריכת ההספק אפילו יחסית לגרסאות הניידות של הפנרין.
מבחינה טכנית, הכי קרובים מעבדי האטום למעבדי הסלרון האחרונים מבית אינטל , כשהם מכילים אך ורק חצי מגה-בייט של זיכרון מטמון. נכון לעכשיו, המעבד שהכי הרבה ניידים מגיעים איתו הוא ה-Z530, שמגיע במהירות של 1.6 ג'יגה הרץ (או 1600 מגה-הרץ). מעבד האטום הכי מהיר בסד"כ של אינטל, הוא ה-Z540, שמגיע במהירות של 1.86 ג'יגה-הרץ, אך מצידו השני של המטבע אנו רואים כי הוא המעבד שהכי פחות חסכוני בהספק.
כמעבדים חסכוניים בצריכת ההספק, יכילו המעבדים ליבה אחת בלבד, במרבית המקרים, ויצוידו במספר רב של טכנולוגיות, חלקן באות לידי ביטוי לראשונה במעבדים אלה וחלקן (דוגמת ה-Speed step) ותיקות יותר, המיועדות לזהות מתי המעבד לא נמצא תחת עומס, ולהוריד את מתח הליבה ואת מהירותה בהתאם. טכניקה נוספת להורדת צריכת ההספק של המעבד, היא הורדת ה-FSB הבסיסי (וכתוצאה מכך גם את זה האפקטיבי) ל-133 מגה-הרץ, או אפילו ל-100 מגה-הרץ במקרים מסוימים, תוך העלאת המכפלה בכדי להפיק תדר סופי גבוה.
הפלטפורמה כולה, שזכתה מאינטל לשם Centrino Atom, כוללת בנוסף למעבדים גם ערכת שבבים ייעודית, המכילה גם שבב עיבוד גראפי מתוצרת אינטל הנותן לניידים שיבוססו על הפלטפורמה יציאות וידאו בתקנים שונים (בהתאם להחלטת יצרן הנייד), בנוסף לקישוריות האלחוטית החיונית כל כך להתקני אינטרנט ניידים, מסוג WiFi, דור שלישי או WiMax (תמיכה סופית תלויה ביצרן).
כמו שתוכלו לראות בתמונות, אינטל מציגה לא מעט מחשבים מבוססי אטום מבית יצרניות שונות, וכאמור אנו רואים בתערוכה חברות נוספות (כמו MSI ואסוס) המציעות מחשבים שכאלו. רוב מחשבי ה-NetBook מגיעים עם מסכים בגדלי "10 ו-"8.9 בפורמט רחב.
אינטל מצידה מכוונת את מחשבי ה-NetBook לכמה קהלי יעד. החברה רואה את המחשבים כמתאימים (בשל מחירם) למכירה במדינות עולם שלישי על מנת לספק נגישות לרשת, וכן בתור מחשב שני או שלישי המיועד בעיקר לילדים בעולם המערבי.