בגוגל מאמינים כי בתוך שלוש שנים מחשבים שולחניים יאבדו מהרלוונטיות שלהם, ומחשבים ניידים – בעיקר מכשירים סלולריים חכמים – יתפסו את מקומם
גוגל, שהשיקה לא מזמן מכשיר סלולרי משלה ופיתחה מערכת הפעלה למחשבי נטבוק, מאמינה כי הדרך שבה בחרה היא הדרך הנכונה – בנאום שנשא לאחרונה אחד מבכירי החברה, נאמר כי מחשבים שולחניים יהפכו בשנים הקרובות ללא רלוונטים. במקביל, צפויה התפתחות משמעותית בשוק המכשירים הסלולרים, שתביא להגירה המונית מהמחשב הנייח המסורבל אל המכשירים הניידים החכמים – דרכם, לטענת גוגל, ניתן יהיה לבצע כל פעולה שתרצו. בנוסף, תומכים בגוגל בפיתוח טכנולוגיית מחשוב הענן, שצפויה לאפשר בעתיד לכל מכשיר נייד לספק יכולות נרחבות במיוחד.
"בתוך שלוש שנים, מחשבים שולחניים נייחים לא יהיו רלוונטיים עבור רוב האנשים בעולם. ביפן, רוב תהליכי המחקר והפיתוח מתמקדים בטלפונים חכמים, ולא במחשבים אישיים" אמר ג'ון הרליי, סמנכ"ל מכירות בגוגל, בנאום שנשא באירלנד, והוסיף כי "הניידות הופכת את כל המידע שקיים בעולם לזמין מכל מקום. כמות המידע תהפוך בשנים הבאות לרבה יותר ויותר, ומנועי החיפוש יהפכו ליעילים ולשימושיים יותר".
בתמונה: ענן (צילום אילוסטרציה) |
עוד מדגישים בגוגל כי מחשוב הענן מהווה הזדמנות מהפכנית שתקנה בעתיד למכשירים סלולריים קטנים בעלי כוח עיבוד נמוך יחסית, אפשרות גישה למחשבים חזקים יותר – מהם הם יוכלו "לשאוב" כח עיבוד ולבצע חישובים דרך רשת האינטרנט. מחשוב הענן אף יאפשר למשתמשים לשלוט על כח העיבוד העומד לרשותם, כך שניתן יהיה לשכור כוח עיבוד רב לפי דרישה, בזמן אמת. כך, לטענת גוגל, יהפכו המכשירים הסלולריים למכשירים שיספקו את צרכי המידע של כולם.
יש לציין כי מחשוב הענן הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות, וחברות רבות, ביניהן חברת סטארט-אפ ישראלית, כבר מפתחות טכנולוגיות ומוצרים המבוססים על שמירת חלק מהמידע הארגוני בענן. אין ספק שקשה לדמיין את עולמינו ללא התבססות מרכזית על מחשבים נייחים, אך עם זאת החזון של גוגל בהחלט נשמע הגיוני – ולחברה בסדר גודל עצום שכזה, גם בהחלט אפשרי.
שאלות נוספות שעולות לגבי החזון של גוגל הן האם מחשוב הענן יוכל באמת להתפתח ולהפוך לשוק בפני עצמו תוך כשלוש שנים בלבד, והאם הוא אכן יוכל לספק למכשירים ניידים שונים כוח עיבוד שדרוש ליישומים כבדים, כגון הרצת משחקי וידאו וסרטים בהבחנה גבוהה.
שאלות נוספות שעולות לגבי החזון של גוגל הן האם מחשוב הענן יוכל באמת להתפתח ולהפוך לשוק בפני עצמו תוך כשלוש שנים בלבד, והאם הוא אכן יוכל לספק למכשירים ניידים שונים כוח עיבוד שדרוש ליישומים כבדים, כגון הרצת משחקי וידאו וסרטים בהבחנה גבוהה.
לא אוהב את הקונספט של מחשוב ענן
תקראו לי פרנואיד, אני מעדיף לשמור את האינפורמציה שלי, כולה, אצלי על המחשב. מספיק אני מרגיש שגוגל חדרו לי לפרטיות עם השטויות של Buzz, ומוטרד מזה שהם מוכרים את האינפורמציה של החיפושים שלי והמיילים שלי לחברות מסחריות. לא מוכן בשום אופן להחזיק קבצים רגישים ונתוני מחקר למשל על השרתים שלהם או של כל חברה אחרת. העולם שכח באחרונה מה זה פרטיות עם דברים הזויים כמו המאגר הביומטרי, רשתות חברתיות ומחשוב ענן.
לא רלוונטיים לגוגל,
אך עדיין רלוונטיים לכל אחד אחר.
בילבולי מוח
כך חשבתי עד שראיתי את המפש "עבור רוב האנשים בעולם".
זה הגיוני למי שנטבוק מספק את צרכיו.
אבל עריכת וידאו? תלת מימד? קידוד קבצי HD?
זה עדיין ר ח ו ק . . . .
ולדעתי – לא נראה באופק בכלל.
אחלה תמונה… 🙂
לדעתי המחשב הנייח בבית יהפוך בסופו של דבר לשרת אחד שישמש את כל הבית, אפשר לראות היום את כל הסטרימרים – שבהרבה בתים מחובר לאיזה שרת באיזה חדר ארונות או מקלט… התחלה של דרך חיים…
כן גוגל. בטח
אני בטוח שאתם תשמחו שכולנו ננהל את החיים שלנו במחשוב הענן שלכם. רגע בעצם לא אנחנו ננהל את החיים שלנו אצלכם אלא אתם (גוגל) תנהלו לנו את החיים אחרי שתדעו עלינו הכל.
חוץ מזה שנראה לי שגוגל לא כל כך חזקים בקריאת העתיד ופיתוח מוצרים חדשניים, עיין ערך wave, buzz, orkot. הם חזקים בשכלול מוצרים קיימים, מייל, מפות, יומן.
קישקוש שיווקי
ראשית, אני זוכר את אנשי אפל אומרים בדיוק אותם דברים בתחילת שנות ה 2000 ותראו מה קרה. שנית, זה בדיוק מה שגוגל מנסה למכור ולקדם, אז למה שהוא יגיד אחרת ?
העולם: בכירים עלובים חהפכו בקרוב ללא רלוונטיים.
ל- 3
אני מסכים איתך ב 99%.
רק מה, גם אלה צרכים שמספיקים לנטבוק, הרבה יותר נוח לבצע אותם על מחשב נייח מאשר על לפטופ. (מבחינת נוחות פיזית)
כנראה שהם צדקו
אלה שאמרו שבעתיד יעקבו אחרינו כל הזמן.
כנראה צדקו.
מי שאמר את זה לפני 50 שנה אמרו שהוא טיפש.
היום זה הפך כבר למציאות נכון שזה רק באינטרנט אבל זה כבר התחיל לגלוש לחיים הפרטיים מישהו מכיר את "Google "ViewStreet?
קיצר תזהרו!
ממש לא תוך 3 שנים
היום עוד יש בעיות עם אינטרנט אלחוטי במקומות ציבוריים…אז מה מחשוב ענן לכולם תוך 3 שנים? חיים בסרט
וממש אהבתי תתמונה חח
הנייחים לא יעלמו אבל השוק יקטן
מה שנקראה לי שיקרה זה שמחשבים ניידים יתפסו את רוב השוק ומחשבים נייחים ישארו לשוק הHI-END שהוא למי שצריך כוח מיחשוב חזק ולחובבי ביצועים עם כיס עמוק.
אני עם MrCheese לא פעם ולא פעמים היו פדיחות בשירותי רשת
היו מספיק דליפות מידע ופריצות למערכות. אני מעדיף לשמור את הדברים שלי אצלי ולא על איזה שרת שבמקרה ולא יהיה אינטרנט או מצב שמשהו אחר יוכל להגיע אליהם ללא בקר שלי .
וביל גייטס אמר שלא צריך יותר מכמה מאות ק"ב
של RAM…
לא יקרה
אף אחד לא יפתח תוכנות על מחשבי לוח, גם לא תלת מימד עריכת וידאו וכו'.
יש אנשים שרוצים מסך גדול וזה ליגיטימי ויש לזה מקום בשוק.
יופי האבולוציה
עולם המחשוב עובר תהליכים מאד מעניינים, והיופי הוא שהוא עושה זאת מאד מהר. מהר כ"כ שאדם שפיתח את הגולם במכון ויצמן יכול לשבת היום עם נטבוק בסלון ולצפות בשינויים האלה.
התחלנו עם מחשבי שרת חזקים והרבה תחנות עבודה נטולות כוח עיבוד, משם עברנו למחשבים שולחניים בעלי כוח עיבוד עצמאי והמרשתת (אינטרנט) מתחילה להחזיר אותנו שוב לשיטת מחשב שרת ותחנות עבודה.
מעניין שהדבר נכון גם לאכסון נתונים, אפליקציות ואפילו משחקי מחשב. אותי מעניין לראות לאן נגיע. האם התהליך ימשיך בכיוון הזה, תהיה לנו בסלון טלויזיה דקה המחוברת לרשת המהווה תחנת עבודה לנגישות לנתונים והרצת אפליקציות ומשחקים וכן תחנות עבודה ניידות כמו מחשבי נטבוק ומכשירים סלולאריים או IPAD למניהם (קונספט שעם הזמן מתחיל למצוא חן בעיני יותר ויותר).
או שאולי לחלופין, יתחיל גל הפוף של חזרה ליחידות עצמאיות בגלל בעיות גלובליות כמו מלחמות, טרור, סופת שמש או בעיות פרטיות.
מה שבטוח, משעמם לא יהיה לנו 🙂