אפל עוזרת להגן על השמיעה שלנו?
אפל שוקדת בימים אלו על פיתוח מכשיר עזר המיועד לנגני ה-iPod מתוצרתה אשר יהיה קשוב למשך הזמן שאנו מאזינים למוזיקה ואת העוצמה בה היא מושמעת, ובמידה וימצא לנכון, ינמיך את עוצמת הקול. כל זאת בכדי לשמור על השמיעה שלנו ובו-זמנית להגן על אפל מתביעות משפטיות.
ידיעה זו באה בהמשך ישיר לתלונות כנגד עולם נגני ה-MP3 ככלל ונגן ה-iPod בפרט בטענה כי החשיפה לרעש ממושך בעוצמה גבוהה וממרחק קצר פוגעת בשמיעה. בעבור חברת אפל, תלונות אלו הפכו לממשיות כאשר הוגשה תביעה כנגדה בטענה כי החברה נכשלה במניעת נזקים בשמיעה בקרב קהל משתמשי ה-iPod. הנתונים היבשים מעידים על כך כי חשיפה לרעש בעוצמה של עד 70 דציבלים הינה בטוחה יחסית ללא תלות במשך החשיפה, אולם נגני ה-iPod מסוגלים להגיע לעוצמות של 100 דציבלים ויותר, עוצמת קול אשר מסוגלת להסב נזק לשומע כבר אחרי 15 דקות.
על פי הדיווחים האחרונים, התוסף יכלל בנגני ה-iPod הבאים, אך עדיין לא ברור אם תעמוד בפני הלקוחות האפשרות לבחור אם להפעיל את התוסף החדש או לא.
Bull%^&$%.
ומה עם האנשים שמשתמשים באוזניות עם התנגדות גבהה?
בקיצור אף פעם לא האבתי iCrap.
Go iAudio/Creative.
מחקרים חדשים על 70 דציבלים…
…מראים שיתכן שחשיפה לאורך זמן ל-70DB כבר גורמת נזק שמיעתי.
זה כל כך דפוק…
כל הנגנים עם כאלה חרא עוצמה.. אם יש לי אוזניות גדולות שומעים את המוזיקה בלחישות…
מי שרוצה לשמוע באוזניות קטנות שיקטין את העוצמה.. ושיהיה לו ברור שאם הוא רוצה לשמוע חזק הוא דופק לעצמו את האוזניים.
שקניתי את הנגן שלי קיבלתי ביחד עם האריזה אזהרה לכך שעוצמה גבוה הורסת את האוזניים, וככה גם אפל צריכה לעשות ואפילו שיתחילו להגביר את העוצמה של הנגנים כי באוזניות גדולות שומעים חלש!
ניסיון שווקי של אפל
איך שאני מכיר את APPLE הם בטח עושים את זה כי הם בדרך למוצר חדש- מגבר לאוזניות- שבדרך כלל אוזניות FULL SIZE צריכות בגלל ההתנגדות שלהם-
אז עכשיו הם עושים את זה כדי שיקנו מהם כנראה משתמשים בעלי אוזנייות כאלה.
אני שונא את APPLE על כל דבר הם גובים מחירים,על עדכון לעברית הם גבו פעם איזה 50 ש"ח-לעומת COWON שמוסיפה עדכונים בחינם ל20 שפות כולל עברית.