2014 עומדת להיות שנה יוצאת דופן לאינטל ו-AMD, שתי החברות עומדות להגיב לשוק הדינאמי המשתנה במהירות ע"י אסטרטגיות שונות
נתחיל באסטרטגיה של אינטל. אינטל מתמקדת במה שנקרא מערכות 2 ב-1, כלומר טאבלטים בעלי עגינה אשר יכולים להתחבר ולהתנתק באופן חופשי. זה נראה כמו גימיק אבל הדרך שבה העיצוב מוצג לציבור משקפת שינוי יסודי של חשיבה.
בעבר מערכות 2 ב-1 היו טאבלטים בעלי מקלדת וחיבורי USB אשר נמכרו במחיר מופקע. מערכות 2 ב-1 מודרניות כוללות את תחנת העגינה כסטנדרט ולא מעלות את המחיר הבסיסי.
אינטל החלה לתכנן מערכות מבוססות מעבדי Bay Trail ו-Haswell לרוחב מספר מערכות הפעלה במחיר אשר יתחרה ישירות במערכות מבוססות ARM. אינטל מתמקדת לא רק במערכת ההפעלה חלונות אלא גם ב-Chromebooks ואנדרויד ותשתמש ב-Bay Trail כדי לאכלס את רוב מערכות ה-X86 בשרתים, בניידים ובטאבלטים.
ב-2014 אינטל תציג מספר מוצרים מבוססי מעבדי Broadwell, ביניהם כנראה אולטרה-ניידים בשם Broadwell–U וטאבלים בשם Broadwell–Y. השבבים המיועדים לטאבלטים בעלי מעטפת טרמית של 4.5 וואט בלבד. כלומר אינטל תוכל להשתמש בשבבים בעלי ביצועים גבוהים הצורכים מעט חשמל בניידים עוצמתיים ובכך יוכלו לקרוץ לשוק המקצועי אשר דורש ביצועים טובים במשקל נמוך עם זמן סוללה ארוך.
באשר ל-,AMD אנו כבר יודעים כמובן שהקונסולות החדשות של סוני ומייקרוסופט מבוססות על השבבים שלהם וזה ללא ספק יעזור ל-AMD בזמני מעבר של טכנולוגיות עיבוד ושינויים שונים במשק.
שבבי ARM הראשונים של AMD ה-Heirofalcon אשר יושקו ב-2014 יכילו עד 8 ליבות ויהיו בעל מעטפת טרמית של 15 עד 30 וואט. מאחר ו-AMD רכשה את SeaMicro, יצרנית שבבי ARM, תוכל AMD לייצר את השבבים במהירות במקום להתעסק בבירוקרטיות עם יצרניות שבבים חיצוניות. אם הביקוש הרב למוצרי ARM אכן יתממש יתכן כי AMD תהפוך להיות אחת היצרניות הגדולות ביותר לשבבים אלו ב-2014.
בתחילת 2014 AMD צפויה להשיק את מעבדי ה-Kaveri, מעבדים בעלי טכנולוגית HSA כלומר תמיכה בעיבוד הטרוגני (HSA – Heterogenous System Architecture, עיבוד CPU ו-GPGPU משולב כולל יחידות אחסון משותפות). מעבדי ה-Kaveri יושקו לשוק המסחרי וגם לשוק הביתי ויחליפו את מעבדי ה-Piledriver.
למעבדים החדשים כנראה לא תהיה בתחילה השפעה גדולה על שוק ה-APU. טכנולוגית ה-HSA ניצבת בפני אותה בעיה שניצב כל טכנולוגיה חדשה והיא שאין תוכנה הקיימת בשוק היום היכולה לנצל את יכולותיה. אורקל יוסיפו תמיכה ל-HSA ב-Java 8 אשר תושק השנה אך תמיכה מלאה תהיה רק ב-Java 9 המתוכננת לצאת ב-2015.
AMD ואינטל מנסות להתאים את עצמן טוב יותר בשוק המחשבים הדינאמי. מבין השתיים AMD היא זו שהלכה רחוק יותר להמציא את עצמה מחדש ובכך מציבה את עצמה בעמדה מסוכנת יותר. AMD נוקטת בעמדה התקפית ומהמרת על קונסולות, HSA ,ARM ו-Mantle אך אם ההימור הזה לא יניב נתח שוק והכנסות גבוהות יותר AMD תהיה בבעיה חמורה.
לעומת זאת אינטל נוקטת בעמדה הגנתית יותר ושוקלת כל צעד שהיא עושה לאט ובזהירות. לכן אינטל פונה למה שהיא עושה הכי טוב ומשפרת את התמיכה בו. אנו נראה ב-2014 מעבדי אינטל במערכות מבוססות אנדרויד, OSX, כרום לינוקס וחלונות.
אינטל ו-AMD ניצבות בפני אתגרים חדשים בשוק אשר משתנה במהירות ולכן רודפות אחר אסטרטגיות צמיחה חדשות לנוכח האיום של ה-ARM. אנו מאמינים שבזמן הזה בשנה הבאה נדע הרבה יותר על איזו מהאסטרטגיות עשויה באמת להצליח.