ScienceMark & Lavalys Everest
ScienceMark 2.0 SGEMM
תוכנה זו למעשה מדמה תהליכים מדעיים המתבצעים ברבים מבין מכוני המחקר בעולם, חישובי דיוק במספרים לא שלמים וקטנים ביותר וכן חישובים ארוכים העושים שימוש במספר פעולות רב בכל חישוב. תוכנה זו למעשה מחשבת ציון על פי סוגים דומים של פעולות למערכת המחשב עליה היא פועלת.
כפי שניתן לראות בבירור, חישובים אלו נהנים יותר ממהירות המעבד מאשר כל דבר אחר, רוחב פס גדול שמספק זיכרון במהירות גבוהה לא משפיע בכלל וניתן להבין זאת לפי התוצאה שהתקבלה עם זיכרון במהירות רגילה (398MHz) ומעבד מומהר. את העובדה שהזיכרון המומהר עם התזמונים המשוחררים עבר בביצועיו את הזיכרון המומהר עם התזמונים ההדוקים ניתן ליחס למהירות המעבד הגבוהה יותר שבא היתה המערכת. למעשה, ניתן להסיק מהגרף שחישובים מסוג זה הכי נהנים ממעבד במהירות מקסימלית ולזיכרון (בין אם מהירות או תיזמונים) השפעה מינמלית ביותר.
Lavalys Everest Ultimate – Read, Write & Latency
זוהי תוכנה די חדשה אשר דומה ל-SiSoft Sandra. התוכנה משמשת לקבלת פרטים מלאים ומפורטים כמעט על כל רכיב במחשבכם ומבחני הביצועים שלה לזיכרונות הפכו גם הם לפופולאריים ביותר בקהילת החומרה.
גם תוכנה זו, כמו SiSoft Sandra, מכילה מאגר תוצאות ממגוון מערכות ורכיבים, לשם השוואה עם התוצאות של הרכיבים שלכם. כך, ניתן לקבל אינדיקציה לאיכות הביצועים ביחס למערכות זהות ו/או למערכות החזקות בשוק. בתוכנה כלולים בסך-הכול 3 מבחני ביצועים:
Everest Latency – מדידת זמן המחזור (מחזור שלם מורכב מאיפוס הזיכרונות (Null), כתיבה לתוכם וקריאה מהם). תוצאה נמוכה יותר היא טובה יותר.
Everest Read – מדידת רוחב הפס של קריאה מהזיכרונות.
Everest Write – מדידת רוחב הפס של כתיבה לזיכרונות.
גם במבחנים אלו ניתן לראות בקלות את החשיבות של התיזמונים ההדוקים על פני מהירות הזיכרון הסופית. כאשר מסתכלים על התוצאות של בדיקת ה-Latency, ניתן לראות בבירור כיצד המערכת עם המעבד והזיכרון במהירות מקסימלית עם תזמונים משוחררים, מציגה ביצועים דומים למערכת עם מעבד מומהר וזיכרון במהירות רגילה עם תזמונים הדוקים, כלומר התוספת לביצועים שהתווספה בגלל הגדלת רוחב הפס של הזיכרון, הצטמצמה בגלל הגישה האיטית לזיכרון.לעומת זאת, כאשר הגענו למהירות זיכרון מקסימלית עם זמני גישה מהירים, קיבלנו את הביצועים הגבוהים ביותר.
מתוצאות מבחן הקריאה מהזיכרון לעומת זאת, ניתן להבין שפעולה זו יותר מושפעת מרוחב הפס של הזיכרון, ומהירות המעבד, מאשר מהתזמונים (למרות שגם כאן השילוב של מהירות גבוהה עם תזמונים הדוקים יצא מנצח).
במבחן הכתיבה אנו שוב רואים כמה ה-Latency משפיע על התוצאות, וכמה חשוב שיהיו זמני גישה נמוכים לביצועים מקסימלים.