אליפויות אוברקלוק ברחבי העולם מושכות אליהן מאות מתחרים מעשרות מדינות שונות. בואו לראות איך GIGABYTE עושה זאת במסגרת אליפות ה-GO OC
במסגרת חודש ה-OCtober של HWzone אנו מקיימים גם השנה את אליפות ישראל הרשמית באוברקלוק, והפעם נותנות החסות הראשיות הן חברת אינטל וחנות R.S.M שירותי מיחשוב. שלב הגמר של האליפות יתקיים ביום חמישי, ה-28 לאוקטובר, במתחם הראשי של R.S.M בכפר סבא, וכולכם כמובן מוזמנים לבוא – בין אם כמתמודדים ובין אם כצופים פעילים באירוע.
השנה החלטנו לספר לכם גם על תחרויות ה-OC הגדולות בעולם, ונתחיל הפעם עם אליפות ה GO OC של חברת GIGABYTE. זו השנה השלישית ש-GIGABYTE מארגנת את אליפות ה-GO OC (ר"ת GIGABYTE Open Overclocking Championship), כאשר השנה השקיעה החברה בעשרות טורנירים מסביב לעולם והיא מתגאה בכך שזהו טורניר האוברקלוק הגדול בעולם עם מתחרים מ-33 מדינות שונות.
הכללים של ה-GO OC הם פשוטים למדי. במהלך החלק הראשון של שנת 2010 ערכו הנציגים המקומיים של GIGABYTE אליפויות בכל מדינה, כאשר לכל אליפות היו חוקים משלה. המנצחים באליפויות המקומיות נשלחו לייצג את מדינתם בטורנירי המוקדמות של היבשת – כאשר חמישה טורנירים כאלו התקיימו במהלך החודשים יוני ויולי – בספרד התקיים הטורניר האירופאי, באינדונזיה הטורניר לאסיה ואפריקה, בקליפורניה נלחמו מדינות צפון אמריקה, במקסיקו התחרו מדינות אמריקה הלטינית ובסין הייתה האליפות של…. סין.
GIGABYTE בחרה להבליט את השלבים היבשתיים, והפכה את הטורנירים לחגיגות מקומיות עם לא מעט פרסים יקרי ערך. לכל אזור נוצרה דמות לוחם – אביר לצפון אמריקה, לוחם אצטקי לאמריקה הלטינית, ויקינג לאירופה, לוחם סיני עבור סין ולוחם ממרכז אסיה לטורניר אסיה-אפריקה – אשר נשלח להילחם ולהשיג את התואר.
הזוכים במקומות הראשונים בכל אליפות זכו כמובן מעבר לפרסים הרבים, גם בזכות להשתתף באליפות העולמית אשר התקיימה ב-25 לספטמבר בטאייפה, בירת טאיוואן. בגמר העולמי השתתפו 15 מתמודדים, אשר הגיעו מארה"ב, קולומביה, ארגנטינה, טורקיה, סין, אינדונזיה, בלגיה, רומניה, סרביה, המזרח התיכון, רוסיה, הונג קונג ותאילנד.
שיטת התחרות של GIGABYTE הייתה זהה באליפות העולמית ובמוקדמות היבשתיות. כל מתמודד קיבל לידיו מערכת מורכבת מחלקים זהים לשאר המתמודדים. המערכת הורכבה מראש על ידי אנשי GIGABYTE, כולל התקנת מערכת ההפעלה, עדכונים, דרייברים וכל התוכנות.
הדבר היחידי אותו התבקש המתמודד לספק הוא מערכת הקירור שלו, כאשר בנוסף ניתן היה לבצע לחומרה כל מודיפיקציה במקום. GIGABYTE איפשרו למתמודדים להחליף כל חלק במערכת פעם אחת (עקב קלקול כתוצאה מ-OC או מודיפיקציה לא תקינה), אולם אם החלק התקלקל שוב – לא ניתן היה להחליף אותו והמתמודד נפסל אוטומטית.
מערכות המחשב אותן סיפקה החברה היו שונות במעט בין טורנירי המוקדמות (כך בטורניר אחד השתמשו בספק של חברת Antec, בשני בספק של CoolerMaster, בשלישי בספק של ThermalTake וברביעי בספק של GIGABYTE מסדרת ODIN, וכך גם בנושא הזיכרונות והכוננים הקשיחים), אולם כולם היו מבוססים על לוחות אם וכרטיסי מסך של GIGABYTE.
החומרה בה בחרה GIGABYTE להשתמש עבור מקצה הגמר כללה מעבד Intel Core i7 980X, לוח אם מדגם GIGABYTE GA-X58A-UD7, כרטיס מסך מדגם GIGABYTE GV-R545OC-512I, זיכרונות ADATA XPG Plus Series DDR3-1866+ v2.0, כונן קשיח SSD של חברת Seagate מדגם Momentus XT וספק כוח ODIN Pro בהספק של 1200W.
על גבי המערכות הותקנה מערכת הפעלה Windows XP SP3, כאשר המתחרים נבדקו ב-4 מבחני ביצועים – Super PI mod 1.5 (32M), MAXXMEM ( Memory Read MB/s), Pifast ו-Wprime 32M.
בגמר התחרות של GIGABYTE זכה האוברקלוקר Matose מרומניה, אשר השיג בגמר 64 נקודות מתוך 90 אפשרויות. מעניין לספר ש-Matose הגיע רק למקום השלישי באליפות האירופאית, אולם בגמר העולמי הוא קטף את המקום הראשון.
למקום השני הגיע אלוף המוקדמות של סין, האוברקלוקר stephenyeong מהונג קונג, ולמקום השלישי הגיע האוברקלוקר speedtime.wing מסין – אשר במוקדמות לקח את המקום השני בתחרות הסינית.
לרשימת התוצאות המלאה וכל המספרים – אתם מוזמנים לבקר באתר התחרות ולעיין בטבלת התוצאות המפורטת.
האם גם אנחנו נזכה לראות תוצאות כאלו באליפות ישראל שתערך בסוף החודש? כנראה שלא, אבל בהחלט צפויים לנו קרבות מענינים ומערכות קירור מדהימות. מי יודע – אולי בשנה הבאה יתקיימו מוקדמות ה-GO OC גם בישראל, ונזכה לראות מתמודד ישראלי בטאייפה הבנויה.
איזה יופי!
שטויות מה זה שווה לי ? אין לי בבית גז ולא משתמש בזג
מה עוזר לי לראות משהו אחר עוה OC ?
מה יעזור לי בחיים ?
ל-2 – מה שווה לך
מה שווה לך לראות מישהו שובר את השיא בריצת 100 מטר או ב-אכילת נקנקיות?
הרי גם את זה אתה לא תצליח לעשות גם אם תרצה…
שיא זה שיא זה שיא – ותחרות אוברקלוק זה כמו כל תחרות אחרת
זה קרה ב- 16 ביולי.
מה נזכרתם עכשיו לדווח על זה? גם אם זה "חודש OCtober", זה היה לפני מלא זמן…
מעניין אותי לדעת אם אפשר
לעשות את אותו התהליך בדיוק שעשו לסידן ולהוריד את המעבד לכמעט 0 מעלות קלווין או האפס המוחלט וכמעט כי אי אפשר לרדת לשם אבל האם אפשר להוריד את המעבד ל270- מעלות בשיטה הזאת בדיוק
עם חימום עם לייזר ואז אידוי מהיר של האטומים
זה בהחלט יזכה בתחרות "הכי קר"