מפתחת השבבים תקיים את אירוע ה-GTC המקוון שלה בעוד מעט יותר משבוע, באיחור של חודש וחצי מהמועד המקורי – עם בשורות עבור עולמות הרובוטיקה, הבינה המלאכותית והרכבים האוטונומיים
מגיפת הקורונה שינתה באופן משמעותי את התוכניות של חברת NVIDIA, אשר כללו את קיומו של כנס ה-GTC השנתי הגדול בעמק הסיליקון בחודש מרץ (בין היתר) לשם הכרזה על מוצרי עיבוד חדשים לקהל המקצועי. ההודעה על ביטול הכנס המדובר הגיעה אלינו כמה שבועות לפני שהחל, ולאחר תוכנית ראשונית לקיים אירוע וירטואלי באותם תאריכים כתחליף קיבלנו עדכנון על כך שכל התכנונים יאלצו להמתין – למרבית האנשים בעולם היו דאגות דחופות יותר באותו זמן.
עכשיו, כאשר נראה כי המצב העולמי התייצב באופן יחסי, מגיע זמן הקאמבק של השקות החומרה – NVIDIA הכריזה כי תעביר את מסיבת העיתונאים שלה לרגל אירוע ה-GTC הראשון לשנת 2020 באופן חי ברשת, ביום חמישי ה-14 במאי בשעה 16:00 לפי שעון ישראל.
ההכרזה באתר הרשמי על NVIDIA עבור האירוע נפתחת באמרה "Get amped", ורבים ברשת מנחשים כי השימוש במילה זו מהווה רמז לכך שנזכה לקבל בו את ההשקה הרשמית של ארכיטקטורת הדור הבא, Ampere, בהתבסס על תהליך ייצור ב-7 ננומטר של חברת TSMC שבו כבר עושה שימוש המתחרה AMD עבור ליבות ארכיטקטורת ה-Navi (וה-Vega) שלה.
אנחנו נשמח מאוד לשמוע פרטים טכניים אודות דור ליבות העיבוד הבא מהחברה, אך לכל חובבי הגיימינג שמקווים לקבל את ההכרזה על היורש ל-GeForce RTX 2080 כבר בעוד תשעה ימים מוטב להנמיך ציפיות – ההכרזה העדכנית מבטיחה לנו פלטפורמות פורצות דרך לתחומי הלמידה החישובית, הרובוטיקה והגראפיקה המקצוענית, ללא שום אזכור לעולם הגיימינג הביתי, מה שכנראה מאשר את ההערכות הנפוצות על כך שמוצרי Ampere הראשונים יהיו ממשפחת ה-Tesla (ואולי גם Quadro/TITAN), בדומה לאופן בו קיבלנו את השקת דגמי ה-Volta הראשונים עוד לפני עידן ה-Turing.
אנחנו עוד לא יודעים האם Ampere תהיה שמה של ארכיטקטורה אחודה הן עבור מוצרי Tesla ו-Quadro והן עבור מוצרי GeForce, או שמצפה לנו הפרדה נוספת בין הליבות בדומה למצב הנוכחי – אך מבטיחים לעדכן אתכם עם עוד פרטים בהקדם האפשרי.
מפתחת השבבים הירוקה דחתה אמנם את כנס ה-GTC שלה, אך ממש לא שקעה בחוס מעש מאז מרץ ועד היום – היא הספיקה להשיק כרטיסי מסך מעודכנים לשוק הנייד, להביא לנו את גרסת הבטא של Minecraft עם תמיכה לראשונה בטכנולוגיות עקיבת קרניים, להשלים את רכישת מלאנוקס הישראלית ועוד
כפי שכבר נאמר על ידי לא מט אנשים כאן,
נקווה שהפעם באמת יהיו מוצרים ראויים
ולא רק יח"צ בומבסטי …..
אולי פספסתי משהו… לא ברור האם NVIDIA תכריז על כרטיסי מיינסטרים? מה זה משהו שסוגרים מאחורי הקלעים?
אם יש אירוע השקה לשוק המקצועי, למה אין אירוע השקה למיינסטרים, או לחילופין ברירות מתי מכריזים על המיינסטרים, יהיה מתי שיהיה (אפילו בתור דרג ב' באירוע העכשוי)
עד כמה שאפשר להבין זה הולך להיות רק לשוק המקצועי וכנראה שהשקה לשוק הבייתי תהיה עוד איזה חודש חודשיים.