מוצרי רשת חדשים ומתקדמים מ-Linksys, אסוס ו-TP-Link נחשפים
במהלך חודש החגים לא שקטו יצרניות מוצרי התקשורת על השמרים והכריזו על מספר נתבים חדשים.
חטיבת Linksys של חברת Belkin הציגה שדרוג לנתב ה-WRT1900AC שהוצג לראשונה בתערוכת CES 2014.
הגרסא החדשה, המכונה WRT1900ACS, זהה לדגם הקודם מבחינה חיצונית וכל השינויים בה הם במבנה הפנימי. בתמונה להלן ניתן לראות את הדגם הישן (העליון) לעומת הדגם החדש (התחתון).
ה-WRT1900ACS מתבסס על מעבד מהיר יותר הפועל במהירות של 1.6Ghz (לעומת 1.2Ghz) בדגם הקודם וכולל כמות כפולה של זכרון RAM – 512MB.
בנוסף, המאוורר הפנימי, בקוטר 4 ס"מ, שאפיין את הדגם הקודם נעלם בגרסא החדשה, עובדה ההופכת את הנתב החדש לשקט יותר.
התכונות האלחוטיות של ה-WRT1900ACS זהות לאלה של הדגם הקודם וכך גם המאפיינים והפונקציונאליות של הקושחה שלו.
מחירו הרשמי של הדגם החדש הוא $250 אבל כבר עתה הוא זמין ב-Amazon בעלות של $230. בשבועות הקרובים, ועד לסיום המלאי של ה-WRT1900AC, שני הדגמים ימכרו במקביל כשעלותו של הדגם הישן נמוכה בכ-$50.
חברת TP-Link הכריזה על נתב ה-AC2600 הראשון שלה המכונה Archer C2600.
נתב זה מספק מהירות של עד 800Mbps בתדר 2.4Ghz ועד 1733Mbps בתדר 5Ghz ומבצע זאת על ידי שימוש ב-4 אנטנות והתבססות על טכנולוגית MU-MIMO.
ה-Archer C2600 מבוסס על מעבד כפול ליבה של חברת Qualcomm Atheros הפועל במהירות של 1.4Ghz וכל הכניסות והיציאות הקוויות שלו תומכות במהירות של 1G. בנוסף הוא כולל שתי כניסות USB 3.0 התומכות במדפסות והתקני אכסון חיצוניים.
עלותו של הנתב היא $250, הוא זמין לרכישה כבר עתה בחנות המקוונת Newegg ולקראת סוף החודש הוא יהיה זמין בחנויות נוספות.
בהזדמנות זו כדאי להזכיר שלפני כשבועיים הכריזה חברת TP-Link, באמצעות המפיצה הישראלית שלה – חברת Benda – על עשרה מוצרים חדשים ובכללם ארבעה נתבי AC אוניברסליים, שני נתבי VDSL מתקדמים, מצלמת רשת, כרטיס רשת AC בממשק USB, מאריך טווח ומזרימדיה. את כל הפרטים לגבי מוצרים אלה, כולל זמינות ומחירים, ניתן למצוא כאן.
חברת ASUS הציגה דגם חדש בסדרת נתבי ה-RT שלה המכונה RT-AC88U. זהו נתב המקוטלג כ-AC3200, המתבסס על 4 אנטנות וטכנולוגית MU-MIMO ומספק מהירות של עד 1000Mbps בתדר 2.4Ghz ועד 2167Mbps בתדר 5Ghz.
הוא מתבסס על מעבד כפול ליבה הפועל במהירות של 1.4Ghz וכולל 8 כניסות LAN (כן, זו לא טעות) התומכות במהירות של 1G. בנוסף, הוא כולל שתי כניסות USB – אחת בתקן 2.0 ואחת בתקן 3.0, וכן 512MB של זכרון RAM.
ה-RT-AC88U יהיה זמין לקראת סוף השנה ומחירו עדיין לא פורסם.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים ורשתות ביתיות
קישורים נוספים
היה שווה אולי להזכיר גם את ה-Synology RT1900ac שהוכרז לא מזמן.
היי לביא תודה על העדכונים החדשים, אבל איפה השורה התחתונה חח? כאילו למשתמש הקצה הישראלי, איזה מהנתבים הכי מומלץ גם מבחינת מחיר וגם מבחינת ביצועים?
KingRyu, התשובה לשאלה שלך פשוטה, אף אחד מהם. משרד התקשורת לא יאפשר להפיץ אף אחד מהנתבים האלו באופן חוקי.
צרף לזה את חוסר ההבנה בתחום של הצרכן הישראלי הממוצע, ותבין למה לא כדאי פיננסית לייבא את המוצרים באופן סדיר.
moranhoresh אבל אני מאמין שרשתות יתחילו לייבא אותם בסופו של דבר, אז אני מאמין שלא יקח זמן עד שחלק מהדגמים הללו יופיעו אצל הרשתות.
מה שכתבת הוא נכון בתנאי שהנתב לא נעצר במכס – אם חו"ח זה קורה הסיכוי שתצליח לשחרר אותו הוא מאוד קטן.
הנתב אצלי בבית. אז הוא עבר מכס. בכל מקרה, כמו שאמר מעלי, הבעיה אינה שלך. אמאזון משחררת מהמכס, ואם זה נתקע מכל סיבה שהיא אז הכסף מוחזר אליך ללא ויכוחים.
מישהו מוכן להסגיר לי למה צריך נתבים כאלה יקרים?
יש לי נתב פשוט של Tp-Link, שעלה 200 ש"ח בערך.
מחובר כבר 4 שנים בלי תקלות, סלי איפוסים ובלי שטויות.
חיברתי, הגדרתי ושכחתי.
לא נכנסתי אליו כבר כמה שנים טובות.
למה שאצטרך משהו יותר מזה?
איך?
רשום באדום מודגש שאי אפשר להביא אותו לישראל
אם יש לך מזל ומי שעובד במכס לא בדק את החבילה או לא הבין שזה מה בדיוק יש שם אז זה יכול לעבור. אם בדקו כמו שצריך אז המכס מחרים את החבילה ואז הלך הכסף.
http://imgur.com/PKHbpwo
כשאהיה אצל ההורים אצלם את הנתב בפעולה.
למרות מה ש-SHARKS כותב אני מכיר לא מעט מקרים בהם המזמין נתקל בבעיות וכמו בכל אי ודאות יש כאן סיכוי של 50%-50%. אם במכס לא עושים בעיה – המזמין הרוויח אבל א לא הוא יכנס לסיבוך בירוקרטי מאוד לא נעים. זה שלאחד זה מצליח לא אומר שאצל כולם זה ככה. רק השבוע פנה אלי מישהו שהזמין מאמזון נתב LINKSYS וסיפר לי על הבלאגן שהיה לו. הניסיון להציג את היבוא מחו"ל כחסר בעיות הוא הטעיה – יכולות להיות בעיות וגם אם הכסף לא הולך לאיבוד (רק במקרה של אמאזון) עדיין הטרטור לא נעים. על הזמנה מאתרים שהם לא אמאזון אני בכלל לא מדבר – אם מזמינים נתבים מ-EBAY או ALI והם נתקעים במכס – גם הנתב הלך וברוב המקרים גם הכסף. בשורה התחתונה – שכל אחד יעשה את השיקול שלו ויחליט אם הוא לוקח את הסיכון.
אתה רואה איך ציוד עובר במכס
ברור שהוא לא יכול לריב איתם אז הוא מנסה ללכת בין הטיפות
כמו שכתב 50-50
OMRIJ – קונספירציות זה תחום השייך לתפיסת העולם הפרטית שלך ועם זה אני לא יכול להתווכח עם טיוענים הגיוניים. מספיק שאומר – כפי שאני חוזר ומדגיש כבר שנים רבות – אין לי שום אג'נדה נסתרת. הסקירות והמדריכים שאני מפרסם נעשות על חשבון זמני הפרטי, היבואנים לא משלמים לי עליהן, מעולם לא קבלתי שום טובת הנאה מהם ואם יש ציוד שאני מקבל בהשאלה לבדיקה והיבואן לא מעוניין בו בחזרה – הוא מאוחסן ואני לא עושה בו שום שימוש פרטי.
יתר על כן ולמרות מה שאתה כותב, אין לי שום בעיה שאנשים יקנו מוצרים מתקדמים במחיר זול יותר. מצד שני ההטעיה מצידכם שהתהליך הזה הוא תמיד חלק ונטול בעיות היא חסרת אחריות ומראה כמה אינכם מעורים בנושא היבוא מחול. מספיק אם אני אזכיר את הצרות שהמכס עושה לכל מי שמזמין מוצרים מסין כמו טלפונים סלולרים, מזרימי מדיה, נתבים ושאר ציוד אלקטרוני. בשולי הדברים, ולמי שזה מעניין אותו, כדאי גם להזכיר שיש מוצרים אלחוטיים שאינם עומדים בתקינה בישראלית והשימוש בהם אסור לפי חוק.
אני יודע בחלק מהמקרים הזמנות מאמזון עוברות במכס ללא בעיות אבל זה לא תמיד כך ומי שטוען כך לא מכיר את הנושא לעומק. אני מאמין שצריך להביא בפני האנשים מידע אמיתי אוביקטיבי שאינו מוטעה ומטעה ויש לי לא מעט דוגמאות לכך. הנה דוגמא עדכנית – אני מצרף כאן צילום מסך שקבלתי אתמול ממישהו שהזמין נתב של LINKSYS מחו"ל (דרך אמאזון ארה"ב) והציוד נתקע במכס. על מנת לשחרר אותו הוא נדרש למלא את טופס חלק ד' של המכס. אני לא בטוח שזה יעזור אבל אי אפשר לשעת. בכל מקרה, זו לא הפעם הראשונה שזה קורה ויש לי עוד דוגמאות לכך – בממוצע אני מקבל לפחות פניה אחת כזו בחודש.
הגישה של SHARK ו-OMRIJ היא לטעמי חסרת אחריות ואני מציע לכל אחד לשקול את הסיכוי והסיכון הכרוך בכך בצורה מפוקחת – יתכן זה יעבור חלק ויתכן שלא – אין שום תעודת ביטוח בנושא.
אתה אמיתי? אתה בכלל קורא מה אתה רושם לפני שאתה שולח? האם בכלל הסתכלת על התמונות שהעליתי?!
נתב הזה עולה פה 2000 ש"ח, כמה עלה לי? 1009 ש"ח עד הבית.
אתה רוצה להישאר פראייר ולשלם כפול על נתב שעולה פאקנג 200 דולר בארה"ב? כמו שאומרים: go for it.
הזוי.
זה פשוט מדהים כמה המוח הישראלי נהיה קונספרטיבי, כולם מנסים לדפוק אותך ויש אג'נדה נסתרת.
CHIEF מחזיק בלוג מדהים שנים ארוכות עם פוסטים מפורטים עם המון VALUE. רואים שהוא נושם ואוהב את התחום. כל כך קשה להאמין שמישהו אולי עושה משהו בלי אג'נדה *נסתרת*? חבל.
בכל מקרה, תודה על שנים ארוכות של השקעה 🙂
מזל שיש עוד צדיקים בסדום – STAS51 – אני ממש מודה לך!!
הטיעונים שלך כל כך מסולפים שאני לא בטוח שאתה ראוי לתגובה רצינית. בכל מקרה, אשמח אם במקום לדבר במילים כלליות תציין באופן מפורש יבואן אחד שאני משמש שופר שלו ומוכר במחיר כפול מוצר שזמין בארץ באופן מסודר. להזכירך, אני הראשון שתמיד כותב שהמוצרים של LINKSYS שנמכרים בארץ יקרים באופן לא פרופרציונאלי וזו גם הסיבה שאני לא ממליץ עליהם.
באיזה מקום ראית שאני ממליץ על המוצרים בכתבה? זו כתבה אינפורמטיבית המציינת מספר נתבים חדשים שהוכרזו בעולם – לא פחות ולא יותר. יש רק מקום אחד בו אני ממליץ בפועל על מוצרים – http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm
התנגדות גורפת? אני לא בטוח שזה המצב.
ואתה יודע, זה מזכיר לי קצת את איך שניסינו לשכנע את המורה שלנו למחשבים בתקופת בית הספר להשתמש באופיס פיראטי, עם סיסמאות ממקורות מפוקפקים, די לחסוך כמה שקלים.
CHIEF כנראה בחור רציני (סליחה על הדיבור בגוף 3), בשבילו חשובה האחראיות והשירות וזאת העמדה שלו. הוא לא מנסה *לדפוק* אותך או שיש לו *אג'נדה* בעקבות כך או שהוא פחות צודק ממך.
ואתה כמובן גם בחור מבוגר עם ראש על הכתפיים, אם אתה מעוניין במחיר זול יותר, בבקשה, אמזון מספק שירות נהדר. אבל, לא כולם חייבים להסכים איתך. עדיין יש אנשים שנורא חשוב להם לקנות "ממקום מוכר". וזה לגטימי.
וכמובן, המחירים בארץ גבוהים בטירוף לחלק גדול מהמוצרים.
וגם נשאלת השאלה האם מדובר באותו המוצר
ה-C7 של פלונטר זהה ל-C7 של אמזון ?
אם כך אז ההשוואה של הצ'יף לא שווה הרבה
לא המוצר ולא האחריות.
אני מעדיף לקחת את הדבר האמיתי מאמזון ולא את הסריס שמוכרים כאן במחיר מפולפל
הזן והכוח חזק אצלך, הא?
איך אצלכם בסדום, החשמל בסדר ?
הרבה דיבורים בלי שום הוכחות. אני עדיין מחכה לדוגמא שלך של נתב שאני ממליץ עליו ושנמכר באירופה בחצי מחיר מאשר בארץ. מי שרוצה לחסוך 85 שקלים על C7 ולרכוש ב-AMAZON – אני לא אעצור בעדו אבל הטיעונים המופרכים שלך על "חצי מחיר" מפריעים לי מאוד.
url]http://hwzone.co.il/community/threads/569650-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A0%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D?p=5104918&viewfull=1#post5104918[/url])
אני עדיין מחכה ממך לדוגמא של נתב שמומלץ על ידי שנמכר בארץ במחיר של פי 2 מחו"ל – זאת כפי שטענת יותר מפעם אחת.
כמה נוח לך להמשיך להתעלם מעובדות ולזרוק סתם דיבורים חסרי טעם באוויר. הנתבים של LINKSYS לא מומלצים על ידי ולגבי ה-C7 של TP-LINK הבאתי לך מידע קונקרטי על כך שההפרש בין הארץ לחו"ל הוא בסך הכל 85 שקלים, כאשר בארץ מקבלים 3 שנות אחריות ואילו באמאזון רק שנה.
(
http://www.hometheater.co.il/vt223498.html
היום ב450 ש"ח אתה יכול לקנות ea6700. אני מבין שאתה מתלהב כרגע ממחיר הc7, אבל בתקופות של מבצעים, אפשר להביא גם c9 ולהשאר עם 100 ש"ח עודף במחיר שלו. עם יד על הדופק, אפשר למצוא אחלה מציאות ומי שרוצה ראוטרים מתקדמים יותר (כן, גם אם הם לא מומלצים על ידך) יכולים לחסוך הרבה יותר כסף (ראה עניין הלינקסיס שעלה פה בת'רד).
אתה כל הזמן חוזר על רשימת המומלצים שלך, בלי לזלזל אבל את מי היא מעניינת? יש בה מבחר מצומצם של דגמים שנמכרים בארץ, תבדוק איזה מבחר יש בחו"ל ובאיזה מחירים ואז נדבר.
מי שמוכן לשלם אקסטרה על אחריות ולקבל מוצר קצת יותר נכה, זה לגיטימי לגמרי. אבל אני באמת צריך להביא ציטוטים שלך מהעבר גם שהפרשים במחיר היו גדולים יותר (או שלא היה בכלל אפשר להשיג מוצר זהה בארץ? )
אז אולי תנהל רשימת המלצות משלך, בזמנך הפרטי, בה תתייחס גם לכל הדגמים הנמכרים בחו"ל + תקופות מבצעים?
לא חשבתי אחרת ^_^
אבל אם אתה ממש מתעקש,
תשתמש באתר הזה
http://camelcamelcamel.com/
תוכל לעקוב אחרי היסטוריית מחירים של מוצרים באמזון ולקבל התראה כשיגיעו למחיר יעד שאתה רוצה (לכבוד הBF הקרוב)
ואם אתה רוצה המלצות על ראוטרים (גם על אלו שלא מגיעים לארץ)
תשתמש באתר הזה
http://www.smallnetbuilder.com/
כולל דירוגים לפי קטגוריות וסקירות מפורטות