הכוננים הארגוניים החדשים של הענקית הקוריאנית מנצלים את טכנולוגיית ה-V-NAND על מנת לספק לנו נפח גבוה במיוחד
כבר הרבה זמן אנחנו מספרים לכם אודות שבבי NAND תלת מימדיים, שיוכלו להפוך את כונני ה-SSD שלנו לא רק לזולים יותר – אלא גם להכפיל ואף לשלש את נפחם בקלות יחסית.
כעת, נראה שהתוצאות הראשונה מהקפיצה הטכנולוגית הזו סוף סוף מתחילות להופיע, ממובילת השוק סמסונג – כוננים לשוק הארגוני והעסקי מסוג PM863, אשר יוצעו בנפחים של עד 4 טרה-בייט תודות לשבבי ה-V-NAND התלת מימדיים של החברה, אותם היא מייצרת כבר קרוב לשנתיים.
כונני ה-PM863, שמגיעים בתצורת 2.5 אינץ' סטנדרטית (גובה של 7 מילימטרים) ובהתבסס על ממשק ה-SATA 3 הישן והמוכר, יוצעו בכל הנפחים הסטנדרטיים שבין 120 ג'יגה-בייט ל-1.92 טרה-בייט – ובנוסף גם בנפח כפול ומרשים עוד יותר של 3.84 טרה-בייט, כאמור. המחיר עבור הנפח המירבי? 2,200 דולר טבין ותקילין, שהם כ-57 סנט לכל ג'יגה-בייט של נפח אחסון וזהים ליחס המחיר שבו תוצע גם גירסת ה-1.92 טרה-בייט של ה-PM863.
כבר יצא לנו לפגוש בכונני SSD בנפחים גבוהים אפילו יותר בעבר, אך נראה כי זו הפעם הראשונה בה אנחנו רואים כונן SSD בנפח 4 טרה-בייט שהוא סדרתי ו"סטנדרטי", מבוסס על שבבי הבזק תלת מימדיים ויודע להציע מחיר וצריכת הספק שאינם טובים פחות מאלו של כוננים בנפחים מוכרים של 2 טרה-בייט ומטה משם.
במילים אחרות, אנחנו ככל הנראה חוזים כאן בצעד הראשון בדרך להפיכתם של כונני 4TB לסטנדרט חדש בשוק. סטנדרט עבור אנשים עשירים מאוד, בינתיים, אבל בכל זאת – זו תהיה התקדמות חשובה לכולנו בטווח הארוך יותר.
קישורים נוספים
- מקור לידיעה
- כונן SSD של 2.5 אינץ' בנפח 6 טרה-בייט
- כתבה נוסטלגית ראשונה על NAND תלת מימדי מלפני שש שנים: אחסון על פלאש תלת מימדי
- סמסונג קוראת תיגר על גבולות נפח זיכרון הפלאש
- סמסונג מביאה את בשורת שבבי ה-NAND התלת מימדיים לשוק הביתי
- שבבי NAND תלת מימדיים בדרכם אל המיינסטרים
- תלת מימד להמונים: גם טושיבה וסאנדיסק מכינות שבבים חדשניים לכונני ה-SSD שלכם
- הטכנולוגיה של אינטל ומיקרון תביא לנו כונני SSD בנפח של עד 10 טרה-בייט
- להוציא את המקסימום מה-SSD שלכם
אין בהם שום בשורה לשוק הביתי.
IOPS נמוך בכתיבה.
מחיר יקר.
היתרון היחידי שלהם הוא בENDURANCE.
אלו כוננים המיועדים לשרתים.
והנפחים?
אין כאן חידוש של ממש.
זה לא מה שיוזיל את עלות הנפחים בתחום הSSD.
ממילא אנחנו במסלול מהונדס של נפחים ומחירים.
אין פריצות דרך, רק מדרגות נעות בקצב קבוע.
מחיר בשמיים היום
אבל תמיד מחירים יורדים , בזה אפשר להתנחם
ssd זה מיותר למה בגלל שהוא לא נותן גרפיקה טובה ו-fps גבוה הוא כולה נותן התקנה ב-2 דקות וטעינת משחקים ברשת פחות מדקה על זה לשלם 500 שקל או יותר מיותר מאוד.
SSD נותן תגובתיות בכל רגע נתון כולל במורכבות מולטיטסקינג.
הוא מאפשר לך לחסוך זמן, ולעשות נטו את מה שאתה רוצה על המחשב מבלי לחכות ולהתעצבן ולהגביל פעולות ויצירתיות ואפקטיביות ופרודוקטיביות.
הרדיסק מוציא לך את הנשמה ומבזבז לך במצטבר עשרות שעות במשך השנים, לפעמים ברגעים הכי קריטים.
לא אכפת לי לחכות כמה דקות, לדעתי עדיף להשקיע בדרים אחרים למשל: זיכרון, כרטיס מסך, מעבד. המשחק החידי שאולי כן ההיתי רוצה ssd זה football manager 2015
יש בסדרה הזו בשורה גדולה לכל מי שמתעקש מוכרח לקנות מחשב עם SSD מראש (כמו רוב המשתמשים העסקיים, שמוגבלים לעסקה שסגרה החברה שלהם עם Lenovo. אלו רוב ה Thinkpad שקיימים באיביי).
עד היום סדרות ה OEM (או PM, במקרה של סמסונג) היו נחותות לעומת הדגמים לשוק הקמעונאי. אני משתמש ב Lenovo T450s שהגיע עם סמסונג PM871, שלמרות שהינו כונן חדש ביצועיו עומדים איפשהו בין EVO 840 ל Intel 520.
אז נכון שהסדרות הללו עוד לא במהירות של ה EVO, אבל מתחיל להתקרב.