לקחנו לסיבוב ראוטר אימתני מחברת הענק הטאיוואנית – בכדי לגלות כמה מהיר יכול להפוך האינטרנט האלחוטי שלכם בבית
בסקירה זו אנו מקבלים מוצר מעט שונה ממה שבדרך כלל עובר במעבדה שלנו – בדמות ראוטר מתקדם לצרכן הביתי, ולטעמנו גם הרבה מעבר לכך. אנחנו מדברים על דגם ה-AC86U AC2900, שכולל מעבד פנימי מתקדם ומגוון פונקציות לאלו שלא מוכנים להתפשר במהירות ובאיכות האינטרנט האלחוטי ועדיין להשאר בתחומי השוק הביתי עם מוצר בעל תמיכה ואחריות סטנדרטיים לקטגוריה.
מי אתה – AC86U AC2900
בואו ונתחיל כמו שאנחנו תמיד עושים, בברזלים. לאסוס ישנה משפחה של ראוטרים מתקדמים בשם AC86U והדגם שבסקירה הוא ה-AC2900 שכן משמו ניתן לדעת שהוא תומך בתקן האלחוטי של 802.11ac במהירות של עד 2,900Mbps.
הראוטר הזה מגיע אלינו ישירות מאסוס דרך היבואן הרשמי והוא מקבל בארץ שלוש שנות אחריות מתקדמות, על אף שניתן לרכוש אותו מכל מקום. ה-AC2900 מוגדר כ-"ראוטר גיימינג" בשל טוויסט קטן על התכונות שהוא מכיל יחד עם חומרה שמוצאים בדרך כלל בראוטרים מתקדמים אחרים לעולם העסקי.
קצת על המפרט הטכני של מה הופך את הראוטר הזה לכה יוקרתי ומתקדם. ה-AC2900 תומך בתצורת Dual-Band לשתי רשתות לאחוטיות בתדרים של 2.4Ghz יחד עם 5Ghz כאשר לרשת 2.4 מוגדרת מהירות מירבית של 750Mbps ולרשת ה-5 מוגדרת אחת של 2,167Mbps. משילוב זה מגיע שם הדגם, כאמור.
הראוטר מגיע עם שלוש אנטנות ותומך במספר ערוצי העברה לכל אחת מרשתותיו בטכנולוגיית ה-MIMO, לזאת של 2.4GHz בתצורת 3X3 ולזאת של 5GHz בתצורת 4X4 מקדמת יותר. לראוטר מעבד כפול-ליבה מבוסס ARM בתדר 1.8Ghz וזיכרון דינאמי למעבד בנפח 512Mb, שזה הרבה, הרבה מעבר למה בדרך כלל רואים בראוטרים הסטנדרטיים התומכים ב-WiFi AC. שם בדרך כלל יש קונפיגורציות של מעבדי MIPS או ARM בעלי רבע או פחות מכח עיבוד הזה.
בגב הראוטר ישנן יציאות USB מתקני 2.0 ו-3.0 להעברת קבצים ברשת, יחד עם כפתור ההדלקה, הכניסה לשנאי החשמלי והכניסה לרשת מהמודם מסוג RJ45. במרכז ישנו כפתור להדלקה וכיבוי של נורות החיווי של הראוטר, תכונה מוערכת לאלו שרוצים חושך מוחלט.
כמו כל ראוטר, גם ל-AC2900 ארבע יציאות רשת לחיבור קווי כסוויצ'.
הליך ההתקנה הפשוט
הדבר הראשון כשעושים לאחר חיבור קווי או אלחוטי לראוטר הוא פשוט להכנס לכתובת router.asus.com ומשם מתחיל הליך ההתקנה. מומלץ לגשת וליצור רשת לפני הכל.
הוצע לנו לעדכן את קושחת הראוטר, דבר שלרוב מומלץ, והתהליך קל כמו לחיצה על כפתור ה-Agree. התהליך עצמו לקח כשתי דקות.
כבר בהתחלה יש אפשרות להחליט אם לעבוד במצב רשת כפולה או ברשת אחת. מכניסים שם לרשת וסיסמא ולאחר מכן ניתן לגשת להגדרות הראוטר המלאות.
לעניות דעתינו מדובר באחד ממרכזי הבקרה הנקיים והברורים ביותר שנוצרו לראוטרים מהסוג הזה. לא נתקלנו בדבר אחד שלא היה ברור לנו והיה קשה להגיע אליו. אסוס עשתה עבודה פשוט פנטסטית ביכולת הניווט בין ההגדרות השונות של הראוטר.
בין התכונות של הראוטר הזה ישנו ה-Traffic Analyzer שמאפשר בקרה מוחלטת על כל התוכן שנכנס ויוצא ממנו. אפשר לדעת להיכן הולכת התעבורה שלנו, איזה אפליקציות צורכות יותר דאטא ועוד שלל כלי ניטור מעניינים.
אחת מהתכונות שהופכות את הראוטר הזה ל-"ראוטר גיימינג" הוא בעיקר החיבור האפשרי ל-WTFast, טכנולוגיה המבוססת על תוכנה שמכירה את החיבור לשרתי המשחק השונים בעולם ונותנת למעשה תעדוף תעבורה לשם על ידי הנמכת עדיפות התעבורה של חיבורים אחרים. בפועל, הדעות על טכנולוגיה מהסוג הזה חלוקות למדי, אבל אנו מעריכים את עצם קיומה של הטכנולוגיה.
חווית השימוש בראוטר המתקדם
בראוטר נעשה שימוש כשבועיים תחת מודם מסוג הוטבוקס 2 בחיבור על תשתית כבלים במהירות הורדה של 200Mbps על העלאה של 5Mbps.
כדי לסכם זאת בקצרה – חווית השימוש בראוטר הזה הרגישה כמו חיבור קווי בכבל לכל עניין ודבר. לא נצפתה כלל העלאה בפינגים לשרתי המשחק השונים מעבר לים, ולא נצפו ניתוקים כלל במשך כל תקופת השימוש. לא ממרחק קצר של חמישה מטרים, וגם לא ממרחק מכובד למדי של 20 מטרים דרך 3 קירות בטון. החיבור הוא יציב וללא דופי.
רצינו לבדוק כמה רחוק אפשר ללכת ולקבל אינטרנט יציב עם הראוטר המדובר. לקחנו מכשיר Galaxy S8 סטנדרטי והתחלנו ללכת. אנחנו בקומה השלישית, אז יצאנו לרחוב. ברור לנו שהרשת היחידה שנקלוט משלב מסויים היא רק זאת של 2.4Ghz שכן הטווח שלה גבוה משמעותית.
התוצאה שלמעלה נקלטה ממרחק של 100 מטר ברחוב אל הקומה השלישית דרך 4 קירות, תוצאה שלא הצלחנו לשחזר עם אף ראוטר שיש ברשותינו. כן, יש ל-AC2900 טווח קליטה מדהים למדי, על אף שהוא לא מתפאר בזה במיוחד בחומר הפרסומי שעליו.
ישנן כמה תכונות שמכיל הראוטר וחשוב לנו לציין, בין כמות התכונות האדירה שאפשר למצוא עליו באתר היצרן. בראש ובראשונה ה-AiMesh, היכולת ליצור Mesh סביבתי מהיר וחזק לאיזור מסויים בבית או במשרד. זאת בנוסף כמובן לשימוש בטכנולוגיית ה-MU-MIMO שדואגת שכאשר מספר רב של מכשירים מחובר בו-זמנית, לא יתבצע ניתוק של מכשירים לטובת תעבורה במכשירים אחרים.
אחד מכלי המפתח של ראוטר עוצמתי הוא היכולת להתמודד עם מספר רב של צרכנים, ולכן אנחנו חושבים שמוצר שכזה יכול לשרת היטב משתמשים שהם מעבר לדירה סטנדרטית או בית קטן. בית דו או תלת קומתי עם מעל ל-10 מכשירים שמחוברים בו-זמנית הוא צרכן היעד של מכשיר כזה, או למשל משרד הי-טק קטן עד בינוני.
אנחנו רואים פוטנציאל ל-AC2900 גם לשמש כראוטר מתאים לאולם כנסים קטן עד בינוני, אולי כתחליף לראוטר פשוט יחד עם עוד נקודת גישה. עם החומרה שלו, ראוטר שכזה אפילו אמור לעמוד במשימה של מתן מהירות לחדר גיימינג עם מספק מוצרי גיימינג שונים.
מחירו של ה-AC86U AC2900 הוא מעט קשוח, ובפירוש מסמן את קהל היעד של מוצר מהסוג הזה. 200 דולר או יורו הוא תג המחיר, וכבר ניתן למצוא את המוצר ברשתות השונות בארץ לאחר המרה קצת קשוחה למטבע הישראלי. אנחנו צופים עניין מבעלי עסקים כאלה ואחרים או ממשתמשים קצת נמאס להם לחפש פתרונות רשת לבית מעט בעייתי לדבר.
ראוטר – Asus AC86U AC2900
המחיר הוא נגיש למדי, שכן ישנם ראוטרים לא רעים בטווח 400-600 שקלים, אך תוספת הפרימיום עשויה להיות ראויה עבור רבים. הראוטר של אסוס מושקע, יציב ועוצמתי באמת. ממשק ההגדרות נהדר וההתקנה היא עניין של כמה דקות בלבד.
אסוס לא מעדכן רצוף כמו לינקסיס
מה יש לעדכן רצוף? עדכון פעם בחצי שנה עד שנה מספיק לכל ראוטר למשך שנתיים שלוש ומשם תתפלל.
מה, אתה האקר פאקר שכל היום יושב ותוקף את הפנטגון? בחיי.
גם אם הראוטור מתעדכן פעם בשנה, מה הבעיה?
החומרה שיוצאת היא איכותית, התוכנה טובה מראש וזה הכל.
עדכונים פעם בכמה זמן זה נחמד כאשר יש פירצות אבטחה שצריך לאטום אבל בחייך… מי הולך לפרוץ לך לראוטר הביתי שלך אם הוא מוגן סיסמא, עשה לי טובה.
נכון להיום הסיסמא לא בעיה (ניתנת לפריצה תוך דקות בהתאם לפרוטוקול עליו היא רצה).
רובן של החברות כבר בברירת המחדל על WPS, אבל לא רחוק היום בוא גם את זה נוכל לפרק "בלחיצת יד"! (אם כי יש התקפות FLOOD מבית VMR שעובדות על הפרוטוקולים הנ"ל)
מסקנה:
אל תמעיטו בכח השמעמום.
אין קשר בין WPS לבין פרוטוקולי האבטחה של הראטור כגון WPA2, התבלבלת.
ברגע שיש לי סיסמא סבירה ב WPA2 אני אתן לך גם יומיים ואת לא תפרצי ראטור מודרני, מי סיפר לך את הבלוף של מספר דקות לפריצה?
את יודעת מה זה WPS בכלל? תקראי בגוגל וויקיפדיה לפניי שאת כותבת שטויות.
שלום רב
ברצוני להגיב לייצור הזה ששמו NONMAE שמתיימר להבין
אני כן פורץ wpa2 ובתוך שעות אחדות! כל ראוטר כמעט אז בבקשה. אם אין לך ניסיון בנושא אל תתיימר להגיב עליו
יש עדכון לפחות כל חצי שנה.
ובחצי שנה האחרונה היו לפחות 3 עדכונים.
והדבר הכי חשוב לא בדקתם – QoS.
איך הראוטר מתפקד כאשר יש סטרימינג או הורדה במחשב אחד ובמחשב השני משחקים במשחק אונליין. האם יש הפרעות ב-PING או לא. לדעתי זה הדבר הכי חשוב בראוטר גיימינג.
אין חיה כזו ראוטר גיימינג!
אם הקו בין המכשיר שלך לשרת המשחק הוא 100 מטר והקו עובר בדרך הכי קצרה (מה שקורה בד"כ)…. לא תוכל לשפר את הפינג יותר ממה שהוא!
הדרך היחידה לשפר את הפינג תהיה לקצר את הקו בצורה פיזית (משמע שתתקרב אל השרת או שהוא יתקרב אליך).
עניין פיזי של הופים ולא שום דבר אחר. (או סליחה אפשרות נוספת היא כבל חייזרי שמהיר יותר ממהירות האור…. בהצלחה)
שוב, כותבת שטויות במיץ.
יש ראוטרי גיימינג אבל בלי שום קשר, מדובר על תוכנה וחומרת ניהול, שימי לב, חומרת ניהול גם כן שיודעת לתעדף את תעבורת הראוטר.
בהחלט יש וקיים סיכוי שבו בבית של מספר נפשות הגולשים ממספר מכשירים ומעמיסים על הראטור, אדם שרוצה לשחק ולקבל פינג קצת יותר נמוך (שוב, מדובר על אחוזים בודדים) יקבל פינג נמוך יותר תודות לתעדוף.
מה הבעיה שלך לקרוא קצת מאמרים ומידע לפניי שאת מגיבה שטויות במיץ?
ה AiMesh כולל Ethernet Backhaul זו פונקציה שימושית ביותר. לטעמי אסוס הם ראוטרים שאפשר לשקול אף אם אינם תומכים OpenWrt
יש Asuswrt-Merlin שנותן את אותו הממשק הנוח בתוספת של לא מעט פונקציות.
נכון לרגע זה Merlin אינו תומך ב-AiMesh, רשם שישקול להוסיף את זה בעתיד…
ac86u
האם יש כזה ללא גימינג?
שיורידו לי את התכונות של הגיימינג וימכרו לי אותו ב 130$.
(גיימינג אלק)
תקראי קצת מאמרים ותשכילי לפניי שאת מגיבה שטויות בצרורות.
יש כזה דומה ה ASUS RT-AC68U . ללא צבעי אדום של גיימינג שמנפח את המחיר גם תומך aimesh…
ומה משמעות הטווח הזה לגבי הקרינה שחוטפים בבית 24×7?
אותה המשמעות שבה במקום שתקליד שניה בגוגל על קרינה מהסוג שהראוטר פולט ותקרא קצת, אתה מגיב בשאלה בפורום חצי ילדים חצי מבוגרים ובציפייה לקבל את תשובת היקום?
כל מאות המחקרים עדיין לא הוכיחו שום קשר בין קרינת הראוטרים לבין אף גורם מחלה כזה או אחר.
200 דולר זה מאוד יקר, מתאים רק למי שהפרוטה מצויה בכיסו.
תגיד, קראת אפילו את הכתבה לפניי שהגבת? רשום שם:
"אחד מכלי המפתח של ראוטר עוצמתי הוא היכולת להתמודד עם מספר רב של צרכנים, ולכן אנחנו חושבים שמוצר שכזה יכול לשרת היטב משתמשים שהם מעבר לדירה סטנדרטית או בית קטן. בית דו או תלת קומתי עם מעל ל-10 מכשירים שמחוברים בו-זמנית הוא צרכן היעד של מכשיר כזה, או למשל משרד הי-טק קטן עד בינוני."
ואז רשום:
"מחירו של ה-AC86U AC2900 הוא מעט קשוח, ובפירוש מסמן את קהל היעד של מוצר מהסוג הזה. 200 דולר או יורו הוא תג המחיר, וכבר ניתן למצוא את המוצר ברשתות השונות בארץ לאחר המרה קצת קשוחה למטבע הישראלי. אנחנו צופים עניין מבעלי עסקים כאלה ואחרים או ממשתמשים קצת נמאס להם לחפש פתרונות רשת לבית מעט בעייתי לדבר."
למה אתה מגיב אם אתה אפילו לא יודע לקרוא? מה הניגודיות בדיוק?
שמע noname, למרות שלי כקורא פאסיבי מהצד נראה שיש לך הרבה ידע, האופן שבו אתה מבקר (ולא הביקורת עצמה) לא ממש עושה חשק להמשיך ולקרוא את הדברים שלך ..
מסכים עם peter נראה ש noname מבין בתחום ולכן אני נהנה לקרוא את הסתירות שהוא מוצא בתגובות בעייתיות, אבל נראה שכל מי שמגיב אוטומטית מותקף חחח, אפשר לגרוע משפט ועדיין להוכיח את מה שביקשת להוכיח. שתה כוס מים חבר
לא בא לי לבאס אתכם, אבל היבואן הרשמי בארץ מוכר אותו במחיר הזוי של 1670 ש"ח, שזה בערך 455$, יותר מפי 2 מהעלות שלו בחו"ל. מצד שני נסו לייבא ראוטר אלחוטי מחו"ל לבד ותגלו שזה סיפור בכלל לא פשוט, בגלל מגבלות של תדרים בארץ (מנסיון).
יצא חוק שיש פתור של בדיקת ראוטר ביבוא אישי.
אם מיבאים מאמזון במידה ולא מצליח מקבלים זיכוי.
אין על ראוטרים של אסוס – נקודה.
כבר כמה שנים אני עם AC68U (ייבוא בתיק ביד מחו"ל) ופשוט מעולה, אין נקודה בבית שלא מכוסה מבחינת קליטה.
פינגים מהירים מאד ללא השהיות.
יושב אצלי בממד וכל הבית עם כיסוי של קליטה מעל 98%
פיירוול קל להתקנה ותפריטים לקונפיגורציה מאד קלים, עדכונים יש גם.
סוף סוף הגיעו לארץ ואני שמח כי המוצרים שלהם מעולים וממליץ עליהם מאד.
NONAME, אוהב טניס?
מה אני צריך ראוטר כזה אם יש לי רק 2 מכשירים בבית?
הוא ממש יקר בשבילי..
אני גם לא משחק ברשת , אז איך הוא יתן לי פינגים גבוהים?
אם אני אחבר אותו ישירות לארון בזק זה יעזור?
זה בטוח יוריד את הקרינה
מה אתה אומר? 🙂