Corsair H100 – קירור מים בגדול
הפעם הבאתי לכם ביקורת על מוצר שאני יודע שרבים סקרנים לגביו ורוצים קצת מידע כחול-לבן. בשנה שעברה הוצג לכם קירור המים H80 מבית היצרנית קורסייר והפעם זה הזמן בו אציג את האח הגדול במשפחה, ה-H100.
מה באריזה – Corsair H100
- גוף הקירור שכולל רדיאטור, משאבה ובלוק
- ערכות עגינה לתושבות אינטל ו-AMD
- שני מאווררים בקוטר 120 מילימטרים
- חוברות הוראות למשתמש
גוף הקירור
כמו שציינתי קודם לכן, גוף הקירור של ה-H100 פשוט מאוד ועובד על כל עקרון קירור מים שיש. בצד אחד ישנה היחידה שכוללת את הבלוק בעל תחתית הנחושת, ממש מעליה ניצבת המשאבה. אל היחידה הזאת מחוברים שני צינורות אל הרדיאטור הכפול, שם המים מצטננים וחוזרים בחזרה לבלוק.
חשוב לציין כי מדובר במערכת מאוד בטיחותית שאותה מגבה גם קורסייר בשלוש שנות אחריות. הצינורות הם גמישים למדי והתקנת מערכת הקירור הזאת תתאמים בכל מארז שבו ישנו מקום לשני מאווררים צמודים בקוטר 120 מילימטרים.
אופן ההתקנה – תושבת LGA1155
הליך ההתקנה הוא יחסית פשוט עם הקירור הזה. כל שנדרש לעשות הוא להעביר את ההברגות של הפלטה האחורית לחורים המסומנים עבור התושבת, לחבר אותה מהצד השני עם ברגים דו-צדיים ולחבר את הבלוק עם ברגים נוספים שהם למעשה ברגי אצבע, יש לחזק כמובן את הברגים עד ללחץ גבוה בו הקירור לא יזוז.
אל הרדיאטור ניתן להבריג בקלות את המאווררים בכל אוריינטציה שתרצו באמצעות הברגים היעודיים. את המאווררים ניתן לחבר אל גב המשאבה לשליטה, ניתן לחבר שם עד ארבעה מאווררים.
התהליך לא דורש כלי עבודה יעודיים. להיות כנה איתכם, מדובר בהרכבה הקלה והנוחה ביותר שנתקלתי בה לקירור. זה שיא של Noctua שלא קל לשבור.
הסרטן של Coolit רופא
חשוב לי להדגיש כי בעבר הייתה בעיה ידועה של משאבות שלאחר זמן מה פשוט מתחילות להשגע. לעבוד בחוסר רציפות במקרה הטוב ולחדול מעבודה בכלל במקרה הפחות טוב. אני שמח לבשר שברויזיות החדשות מסדרת Hydro של קורסייר הבעיה תוקנה ואין חשש לקנות קירור מים של היצרנית שמא המשאבה תחדל לעבוד. את יחידות קירור המים מייצרת המתחרה הגדולה של Asetek, חברת Coolit systems.
מבלי להתעכב עוד, בואו ונעבור אל מבחני הביצועים. אל מבחני הביצועים הוספתי גם את התוצאות שהניב אחיו הקטן, ה-H80.