ענקית השבבים נעזרת באחד מהמודולים הקטנים ביותר שיצרה אי פעם על מנת לספק לנו לוח פיתוח פשוט ונגיש עבור עידן האינטרנט של הדברים
אוהבים לפתח וליצור או חולמים להיכנס אל התחום? כדאי שתכירו את ה-Arduino 101 מבית אינטל וחברת ארדואינו, שייקרא גם Genuino 101 ומתיימר להיות לוח הפיתוח הזול ביותר שמתבסס על מעבד x86-32 – במחיר יעד של 30 דולר בלבד.
ה-Arduino/Genuino 101 הוא לוח שמיועד להיות יורשו של ה-Uno הפופולרי מאוד בעולם הפיתוח הזה. הוא מציע מימדים ופונקציונליות בסיסית זהה עם 14 כניסות ויציאות דיגיטליות שמתוכן 4 יכולות להיות נשלטות PWM, שש כניסות אות אנלוגיות, חיבור USB להתממשקות מול מחשבים והעלאת הקוד אל הלוח וחיבור מתח לסוללה או ספק כח חיצוניים. עם זאת, הייחוד הגדול הוא שאת המיקרו בקר של Atmel מחליף כאן מודול ה-Curie הזערורי של אינטל, אשר כולל ליבת x86 אמיתית מסוג Quark SE בתדר של 32MHz, ליבת ARC נוספת, 192 קילו-בייט של זכרון הבזק ו-24 קילו-בייט של זכרון SRAM, כשכל אלו מופעלים בעזרת מערכת הפעלה בזמן אמת (RTOS) מסוג ViperOS.
מעבר לשיפור בחומרה, ה-Arduino 101 כולל מודול Bluetooth חסכוני מובנה וגם מד תאוצה וג'ירוסקופ מובנים עם יכולת מדידה ב-6 צירים – אשר יחד אמורים לאפשר ללוח החדש לשמש כבסיס למגוון רחב של יישומים חכמים, עם יכולת התקשרות למכשיר החכם ולרשת האינטרנט באופן כללי, ללא צורך בתוספת של לוחות ומודולים נוספים כלשהם.
שמו של הלוח החדש, המשלב את המספר 101 (אנחנו חשבנו על זה קודם), אינו מקרי כמובן – ומעיד על מטרתו העיקרית להוות את הלוח הראשון, הבסיסי והפשוט ביותר להבנה לתלמידים בבתי ספר ולכל אדם אחר אשר מעוניין לבצע את צעדיו הראשונים בעולם הפיתוח בהתבססעל אלקטרוניקה וחומרה. משהו שעד היום לא ממש היה בתחום שיפוטה של אינטל, אשר הציעה לוחות פיתוח מתקדמים, גדולים ויקרים יותר ממשפחת הגלילאו והאדיסון.
האם ענקית השבבים ששולטת כמעט בכל האספקטים של עולם החומרה והמחשוב עתיר הכוח והביצועים תצליח להפוך לגורם מוביל גם בקצה השני של הספקטרום, בעולם המאוכלס על ידי מיקרו בקרים בסיסיים, שבעזרתם ניתן ליצור ולהפוך כמעט כל מוצר למקוון וחכם? עוד מוקדם לנבא, אך נראה כי זהו אחד מהכיוונים שאליו צועדת אינטל.
קישורים נוספים