חדש בתחום הסאונד: קורסאיר
כפי שכבר הורגלתם, בחודשים האחרונים אנו מבקרים בעיקר מערכות אודיו בעלות תג מחיר גבוה יחסית, וגם הפעם אנו סוקרים את אחת ממערכות ה-2.1 היקרות ביותר אשר ניתן לרכוש בימים אלו. המערכת אותה נסקור הפעם מגיעה אלינו מבית חברת Corsair, ועונה לשם SP2500. היא מתומחרת סביב ה-250 דולרים בחו"ל, וכ-1300 שקלים בארץ.
חברת Corsair הינה שם דבר בשוק המחשוב כבר לא מעט שנים בשל מוצריה הרבים, אך בכל הנוגע לתחום האודיו היא אינה מהחברות הבולטות ביותר, שכן היא לא קיימת בשוק זה זמן רב. כעת, כאשר היא מנסה להתרחב בשוק הסאונד, היא מכוונת ישירות אל הקצה העליון. נכון להיום, ל-Corsair זוג מערכות 2.1 בהיצע שלה: ה-SP2200 הבסיסית יותר, אשר מיועדת להתחרות בשוק הבינוני, והמערכת אשר אותה נסקור היום, הלא היא ה-SP2500, מערכת רצינית ויקרה יותר באופן משמעותי המחביאה מספר טריקים מתחת לשרוול.
ברור לכל כי חברת Corsair מנסה להיכנס אל השוק באופן מאסיבי בעזרת ה-SP2500, לכן היא כללה במערכת זו מספר תכונות אשר אינן מחזה שכיח בשוק זה. כפי שעשינו בעבר בעת סקירת מערכת ה-
abit iDome, גם בביקורת זו נקדיש מספר שורות בכדי להרחיב מעט על התכונות אשר מייחדות את ה-SP2500 אל מול שאר המערכות בשוק.
מתחת לפני השטח
על פניו, ה-SP2500 מזכירה לא מעט מערכות 2.1 אחרות בשוק. היא מורכבת מזוג רמקולים סטליטים בגודל בינוני הכוללים זוג אלמנטים, טוויטר ומיד. נוסף לזאת, המערכת כוללת סאב-וופר להשלמת התדרים הנמוכים אשר הרמקולים הסטליטים אינם יודעים לשחזר. אך את מרבית סודותיה מערכת ה-SP2500 אינה מראה כלפי חוץ, שכן צריך לנבור מעט בקרביים של המערכת על מנת להבחין בהם.
ראשית, ניתן להבחין כי מערכת ה-SP2500 אינה פרי תכנונם של מעצבים, אלא שראשית עברה זו דרך ידיו של גורם המבין דבר בתכנון רמקולים (תכונה אשר חברת Corsair אוהבת לנפנף בה). בניגוד למרבית מערכת ה-2.1 בהן אלמנט הבאס מוצג בחזית או בתחתית התיבה על מנת להרשים, ב-SP2500 (כמו במספר מערכות 2.1 אשר בדקנו בעבר, דוגמת ה-
abit iDome), אלמנט הבאס ממוקם בתוך התיבה אשר מחולקת למספר מחיצות ומתוכננת בכדי למקסם את יכולות האלמנט. עם זאת, נקודה זו אינה היחידה אשר מייחדת את ה-SP2500, וזו אף אינה התכונה הבולטת ביותר של המערכת. בכדי להבחין בייחוד האמיתי של ה-SP2500 יש להמשיך ולהעמיק אף יותר, אל האלקטרוניקה אשר נמצאת בפנים.
מגבר חדש ומשופר
בדומה ל-iDome, גם במערכת זו מעגל ההגברה הינו מסוג Class D. מגבר מסוג זה הינו מגבר אשר פועל על ידי מיתוגים מהירים (הדלקה וכיבוי, קצר ונתק) של רכיבי ההגברה הסופיים, אשר אלו הם צרכני ההספק הגדולים ביותר במגברים, בניגוד למגברים אחרים בהם רכיבי ההגברה מייצרים באופן רציף את האות הנדרש למוצא. על ידי מיתוגים אלו ניתן להגיע לנצילות גבוהה יותר, וכתוצאה מכך לעלויות ופליטת חום נמוכים יותר. מגברים אלו עברו שיפור משמעותי בשנים האחרונות, וקיימים אף מגברים לשוק הגבוה ביותר אשר מורכבים ממגברים אילו. יחד עם זאת, הדעה הרווחת היא שהם עדיין אינם נשמעים טוב בדומה לחלק מהמגברים הותיקים יותר.
![]() |
SP2500 – יפה, אבל גם אופה? |
Corsair דחפה את החלק הדיגיטלי של המערכת אף רחוק יותר, וכללה מספר תכונות נוספות. ראשית, המערכת כוללות מספר מצבי Preset (אקווליזר) השמורים בזיכרון, עליהם נרחיב בהמשך. בנוסף, מעגל הקרוס-אובר לרמקולים מורכב מפילטר דיגיטלי לחלוטין.
שומר הסף של הרמקול: מעגל הקרוס-אובר
מעגל הקרוס-אובר הינו אוסף של מספר פילטרים חשמליים אשר בוררים אלו תדרים להעביר ואלו לדחות. לדוגמה, עבור טוויטר היודע לשחזר תדרים גבוהים בלבד ועלול להינזק כאשר מזינים אותו מתדרים נמוכים (באסים לדוגמה), נדרש פילטר שידע להעביר אך ורק את התדרים הדרושים. בדרך כלל, פילטרים אלו ממומשים על ידי רכיבים חשמליים דוגמת נגדים סלילים וקבלים, אך Corsair בחרה לממש זאת על ידי שבב דיגיטלי אשר מבצע את הסינון בצורה הדומה למה שניתן לבצע על ידי תוכנות מחשב. אחד היתרונות של בחירה זו הינו הגמישות בשינוי תדרי החיתוך לסאב-וופר על ידי בחירתו של המשתמש, תכונה ש-Corsair בחרה לנצל (נרחיב בהמשך).
כמו כן, עקב הבחירה בפילטר שכזה, חברת Corsair הייתה חייבת לכלול במערכת מספר רב יותר של מגברים. למעשה, נדרש מגבר נפרד עבור כל אלמנט אשר מצוי ברמקולים: אחד לכל טוויטר, אחד לכל מיד, וכמובן אחד נוסף גם עבור הסאב, בחירה אשר אמנם מייקרת את הייצור אך משפרת את ביצועי המערכת. המגברים הינם בהספק של 16W לכל טוויטר, 40W לכל מיד, ו-120W לסאב-וופר, מה שמסתכם בהספק כולל של 232W.
ללא כל צל של ספק, ה-SP2500 תוכננו על ידי צוות אשר ניסה להקנות למערכת את איכות הסאונד הטובה ביותר שהוא יכול לתת, ואף ניתן לראות זאת במפרט המערכת. אך נתונים לחוד וביצועים לחוד. במהלך ביקורת זו אנו נבדוק האם מערכת זו מספקת את הסחורה גם היכן שנדרש ממנה הכי הרבה.
מתודולוגיית הבדיקה
עקב העובדה שה-SP2500 הינה המערכת היחידה בביקורת זו, לא נשווה אותה אל מול מערכת אחרת, אלא נבחן אותה בפני עצמה אל מול הצהרות היצרן וביחס לתג המחיר של המערכת. כמובן שבזכות תג המחיר הגבוה יחסית (כ-250 דולרים בחו"ל, ונע סביב ה-1300 ש"ח בארץ) הציפיות שלנו יהיו בהתאם.
המערכת תחובר אל כרטיס קול מדגם
ASUS Xonar D2, וכמצופה מביקורת אובייקטיבית, כל אפשרויות הרחבת הסאונד דוגמת אקוולייזר ו-DSP יהיו כבויות. מרבית הבדיקה תתמקד סביב מוזיקה המוקלטת בסטריאו, ותשמר בפורמט Lossless, שכן זהו המבחן האולטימטיבי לאיכות הקול של כל מערכת באשר היא. יחד עם זאת, לצורך בדיקה מקיפה נבדוק את ביצועי המערכת גם במשחקים ובסרטים, בסטריאו כמובן, על ידי Downmix מתאים כשיידרש.
אחלה ביקורת
במיוחד "מפצח הרמקולים" D:
ברמת מחיר כזה עדיף כבר
http://www.emotivapro.com/products/powered_monitors/airmotiv4.php
איך הם בהשוואה ל MX6021?
אני ממש מתלבט בין שני הדגמים האלה..