בביקורת זאת נספק לכם מבט על ערכת זיכרונות מעניינת מתוצרת G.Skill בנפח של 32GB ובמהירות של 3600MHz – קיט מופלא נוסף תוצרת החברה הנודעת
כל משתמש שמתעסק באופן קבוע עם רכיבי מחשב נפגש לעיתים עם יצרנית הזיכרונות, אמצעי האחסון והציוד ההיקפי G.Skill. מדובר בחברה שמעל לכל חרטה על דגלה מצוינות בגיימינג וברכיבים ידידותיים לאוברקלוקינג. באופן קבוע ותמידי, G.Skill הייתה שם בשביל לשבור סוגים שונים של שיאי מהירות בעולם הזיכרון.
כל זאת, כאשר תפקידה של G.Skill הוא לא לייצר את שבבי הזיכרון עצמם, אלא לייצר את מקלות הזיכרון בשימוש שבבים מהיצרניות השונות ומיצוי הפוטנציאל שבהם. בין אם מדובר בסמסונג, מיקרון או Hynix, ב-G.Skill תמיד נמצאים עם אצבע על הדופק.
ניגשנו ל-G.Skill בבקשה לקבל ערכת זיכרון לשימושי בחינות חומרה ונשאלנו מה אנחנו מעדיפים. התשובה הייתה פשוטה למדי – זיכרון שנראה טוב, מהיר למדי, בעל ארבע מקלות ונפח כללי מכובד מספיק כדי שיוכל לשמש אותנו לשלל פלטפורמות. בין אם AMD או אינטל, בין אם דו-ערוצי או ארבע-ערוצי, רצינו ערכת זיכרון שגם תראה טוב וגם תתאים לספקטרום חומרה מכובד.
ערכה זאת נקראת F4-3600C16Q-32GTZNC. הערכה מכילה ארבעה מקלות, כל אחד בנפח של 8GB. מהירות הזיכרון היא 3600MHz (פרופיל XMP) בתזמונים של CL16-19-19-39. מהירות זאת דורשת מתח פעולה של 1.35V.
ערכת הזיכרון הזאת מגיעה תחת מותג ה-TridentZ NEO של G.Skill, אשר מהווה רענון לעיצוב מאוד מוכר של החברה.
מקלות הזיכרון עצמם בעיקר מכוסים בשחור וכסף, כאשר ישנו פס פלסטיק עם נורות RGB.
כל מקל זיכרון כאמור מכיל 8GB. ספציפית, כל מקל מכיל 8 שבבים בנפח 1GB תוצרת Hynix הקוריאנית. תזמונים של 16-19-19-39 לא נחשבים להדוקים במיוחד עבור תדר של 3600MHz, אבל המהרה ידנית זו תמיד אפשרות. הערכה נוצרה ספציפית עבור מעבדי Ryzen של AMD, אך התמיכה היא עבור פלטפורמות נוספות.
מחיר הערכה עומד על כ-1,250 שקלים שזה קצת מעל למה שתשלמו עבור ערכות דומות במהירות של 3000-3200MHz.
כמובן שאין זיכרון לגיימינג בלי RGB ו-G.Skill ידועה בהשקעה שלה עבור RGB. ספציפית, כך נראה לצורך ההמחשה האפקט בשימוש הזיכרון הזה. ארבעה מקלות אומר שאפשר לקבל גם אפקט כפול.
ציפוי הפלסטיק החלבי מפזר בצורה נהדרת את התאורה של הזיכרון. G.Skill נותנת שליטה על מצבי התאורה השונים דרך תוכנות ה-RGB של לוחות האם השונים, כך שאין צורך בהתקנה של תוכנות נוספות במחשב מלבד זאת של שליטה בנורות הלוח.
מבחני ביצועים
מכיוון שמדובר בערכת זיכרון שיוצרה במיוחד לעבודה עם מעבד AMD Ryzen, בחרנו בפלטפורמת X570 של AMD עם לוח אם Gigabyte X570 AORUS Master.
מבחן הזיכרון של Aida64 מראה לנו את מהירויות הקריאה, הכתיבה וההעתקה של הזיכרון. בפועל, אפשר לראות מהירויות דומות למדי בין ה-TridentZ NEO לבין TridentZ Royal, סדרה שנחשבת ליוקרתית אף יותר עם תזמונים מעט יותר הדוקים. בשימוש של שני מקלות בלבד לעומת ארבע, לא הבחנו בהבדל ביצועים. שימו לב לערכות האיטיות יותר שנבחנו גם כן. מעשית, ישנה ירידת ביצועים של עשרות אחוזים בכל פעולה.
הוספנו למערכת הבחינה את כרטיס המסך Radeon RX 6800 XT (מערכת AMD, אחרי הכל) בשביל למדוד ביצועים בפועל של מערכת כזאת מתקדמת. לכן, בחרנו גם בהגדרות תצוגה גבוהות למדי. עם ערכת ה-TridentZ NEO קיבלנו את כמות הפריימים לשניה היציבה ביותר בין כל המערכים שנבחנו. בשימוש שני מקלות נבחנה ירידה מאוד קלה בכמות המינימלית לשניה. ערכה במהירות של 2666MHz כפי שאתם רואים יכולה להביא לכמות נמוכה יותר של פריימים לשניה, גם בממוצע וגם במינימום.
במשחק GRID אפשר לראות השפעה מעט יותר רצינית של מהירויות הזיכרון השונות על הביצועים. ה-Royal נמצא בטופ וה-NEO מכיל ביצועים כמעט זהים. ערכות הזיכרון האיטיות יותר הביאו לירידה של עד 13.5 אחוזים.
מבחן הביצועים PCMark 10 הוא מבחן מעניין, כי הוא אמנם סינתטי אבל מכיל שלל תוכניות שנמצאות אצל קהל משתמשים רחב כחלק מהבחינות שלו. הבחינות כוללות אופיס, ניגון תוכן ויצרת תוכן (עריכת תמונות). אפשר לראות שבפועל אין הבדל מספרי גדול בין ציוני הביצועים בשימוש הזיכרונות השונים. יכול מאוד להיות שהזיכרון פשוט לא מהווה צוואר בקבוק גדול במיוחד במערכת שכזאת בשביל לחוות הבדלי ביצועים בשימושים הללו, אפילו לא באופן מדוד.
לסיכום, ההתרשמות שלנו מערכת הזיכרון הזאת של G.Skill לא שונה משמעותית מההתרשמות שלנו עם ערכות אחרות של G.Skill. במקרים רבים עם צאת פלטפורמות חדשות, אבל במהלך בחינות חומרה כאלה ואחרות, יש גם את הגיבורים השקטים של מערכות הבחינה.
מבחינתנו גיבורים שקטים הם גופי הקירור, ספקי הכח, זיכרון המערכת ושאר כלים שעובדים גם הם מסביב לשעון על מנת להוות שחקן משנה בהופעה של כרטיס מסך או של מעבד למשל. מוצרי G.Skill מלווים את מערכות הבחינה ומבחנים רבים ב-HWzone מזה שנים רבות, ואנו מקווים שזה לא הולך להשתנות.
בתקופה הזאת, אנחנו יודעים שבחירה של זיכרון מתקדם נעשית רבות בשל ההופעה החיצונית בנוסף לנתונים הטכניים הכלליים. לדעתנו האפקטים של G.Skill עם ה-TridentZ NEO נראים מעולה, וכל מי שרוצה את האפקטים הויזואליים הללו יכול בהחלט לשקול בחיוב את ערכות הזיכרון. G.Skill עושה רבות בשביל להכשיר את ערכות הזיכרון שלה עבור מערכות AMD וזו אחת הסיבות שביקשנו ערכה שכזאת.
מומלץ – G.Skill TridentZ NEO 3600MHz 4x8GB CL16