יצרנית הכוננים הקשיחים מזכירה לכונני ה-SDD למיניהם שעם כל הכבוד להתקדמות שהם עושים בתקופה זו – יש להם עוד הרבה לאן לשאוף בכל הנוגע ליחסי נפח/עלות
למרות כל הגורמים שהיו שמחים לראות אותם נעלמים מעל פני האדמה, הכוננים הקשיחים עדיין איתנו וממשיכים להתפתח ולהתקדם – עתה עם אבן דרך נוספת בדמות כונן בנפח מרשים של 8TB, ולראשונה גם במחיר אטרקטיבי.
סדרת כונני ה-Archive HDD החדשה של סיגייט היא הראשונה מבית החברה אשר עושה שימוש בטכנולוגיית ה-SMR (ר"ת Shingled Magnetic Recording), שמציעה יכולת לדחוס מספר ביטים גדול משמעותית בשטח נתון לעומת טכנולוגיית ה-PMR שמקובלת בשוק כרגע.
https://www.youtube.com/watch?v=3UFUfv9n420
כונן ה-8TB של סדרת ה-Archive מכיל שש פלטות בלבד, שכל אחת מהן דוחסת לתוכה כמות חסרת תקדים של 1.33 טרה-בייט – כ-33 אחוז יותר מהצפיפות המירבית שראינו בכוננים מבוססי PMR וגם יותר ממה שראינו בכונני ה-SMR הארגוניים היקרים שהציגה WD-היטאצ'י לאחרונה, שככל הנראה הכילו פלטות עם בין 1.2 טרה-בייט ל-1.25 טרה-בייט של מידע.
היכולת לדחוס יותר מידע לא באה ללא מחיר – כונני ה-SMR עתידים להציע ביצועים פחות טובים מאלו של כונני ה-PMR, עובדה שמקבלת חיזוק בדמות מהירות סיבוב "חסכונית" ונמוכה של 5,900RPM בכונני ה-Archive HDD המדוברים. ביצועים פחותים הם לא בדיוק חדשות טובות בשום מצב, אך מצד שני מי שמעוניינים בכונן 8TB כנראה זקוקים בכל מקרה לאחסון עבור קבצי מדיה ודומיהם ולא לכונן מערכת הפעלה עם ביצועים מירביים.
אחרי שהזכרנו את החסרון היחסי הגדול של הכוננים מבית סיגייט, הגיע הזמן לדבר על היתרון המשמעותי שלהם – תג מחיר של כ-270 דולר (כ-1,060 ש"ח בהמרה ישירה) לכונן בנפח 8TB, זאת לעומת מחיר גבוה פי 3 (!) לכונן באותו נפח שהציגה היטאצ'י. המחיר הנ"ל אומנם מתייחס לרכישה מרוכזת של 20 יחידות, אך בכל אופן סביר להניח כי מחיר ליחידה בודדת עדיין יהווה עסקה משתלמת למדי לכל מי שמאמין שקשיחים מכאניים הם עדיין רלוונטיים.
התרשמתם לטובה מהכונן של סיגייט? עכשיו נסו לדמיין מה תוכל להציע לנו טכנולוגיית ה-HAMR, כשסוף סוף תבשיל לכדי ייצור מסחרי.
לדיסקים מכניים עדיין יש (ויהיה עוד הרבה זמן) מה להציע – בסופו של יום מדובר בטכנולוגיה וותיקה ומתפתחת תדיר. צריכים להכניס קצת יותר זכרון מטמון ובנוסף רכיב היברידי (SSHD )
SSD מתפתח מהר ויפה מאוד אבל יקח עוד הרבה זמן (אם בכלל) שיחליף דיסקים מכניים לגמרי
כרגע השילוב האופטמלי לרב השימושים זה כונן SSD יחסית קטן למערכת הפעלהאפליקציות + כונן מכני לכל שאר הקבצים הגדולים ואו כאלה שלא בשימוש תדיר.
חדשה פנטסטית מבחינתי – החיסרון במהירות סיבוב נמוכה לא משפיעה עלי כהוא זה.
בכל מקרה אני משתמש נכון לעתה ב 2 דיסקים של 4TB לאחסון קבצי מדיה שונים
כך שמהירות הכתיבה/קריאה היא לא פקטור בכלל, אפילו בחיבור דיסק כזה
דרך ממשק (מארז) USB להצגת התוכן בטלוויזיה.
ממתין שיהיו נגישים בארץ…
זמינים מינואר בפלונטר..