היוזמה החדשה של ארגון VESA מגדירה שלוש רמות שונות של תמיכה ב-HDR, שיסייעו לצרכנים להבין מה הם מקבלים בתמורה לכספם
כבר היום ברור כמעט לכולם כי HDR היא טכנולוגיית העתיד בתחום אמצעי התצוגה, עם היכולת להציג ניגודיות גבוהה יותר, מכלולי צבעים רחבים ומדוייקים ועוד אלמנטים שיגרמו לכל מה שהתרגלנו לצפות בו עד כה לחיוור ועגמומי בהשוואה – אך עם כל זאת, היעדר הגדרה ברורה ומוסכמת אודות מהותה של תצוגת HDR (ר"ת High Dynamic Range) "אמיתית" פגעה ביכולת התחום להתפתח כהלכה, כאשר גם היצרניות עצמן מתקשות להסביר ומאופיינות בחוסר הסכמה ביניהן, מבלי להזכיר את הצרכנים שבחלק גדול מהמקרים לא ממש מצליחים להבין על מה כל המהומה.
מי שמתנדב לעשות סדר אחת ולתמיד בתחום הוא ארגון ה-VESA (ר"ת Video Electronics Standards Association), שאחראי על פיתוח תקנים שונים לתחום הוידאו והאודיו בשלושים השנים האחרונות – כשהמפורסם והנפוץ שביניהם הוא ככל הנראה חיבור ה-DisplayPort המתקדם להעברת אותות וידאו דיגיטליים.
ב-VESA החליטו להגדיר שלוש רמות שונות, עם נתונים מספריים מדידים ברורים ככל האפשר, לתמיכה בכל מה שמבדיל בין תצוגת HDR לתצוגות ה-SDR הפשוטות – DisplayHDR 400, DisplayHDR 600 ו-DisplayHDR 1000, עם דרישות לבהירות מירבית הן באופן רגעי והן לאורך זמן, רמות בהירות מקסימליות בעת הצגת צבע שחור (שיחד מסייעים להגדיר את הניגודיות המתקבלת מהתצוגה, הלכה למעשה), אחוז הכיסוי של מכלול הצבעים בתקן ה-sRGB ואף בתקן ה-DCI-P3 המקצועני בדרגות הגבוהות של התקן, זמן תגובה מירבי של 133 מילישניות במעבר מבהירות מינימלית לבהירות מירבית של ההארה האחורית וכמו כן שימוש מחייב ב-10 ביט לדגימת אות הוידאו ו-8 ביט יחד עם אלגוריתמים של Dithering בעת תצוגת התמונה על המרקע.
תקן ה-DisplayHDR יהיה חופשי לשימוש ואימות עצמי של היצרניות החברות בארגון, כאשר האכיפה של עמידה בדרישות תבוצע בידי הצרכנים עצמם, עם כלים חופשיים לבדיקת עמידת התצוגה ברמות התקינה השונות שיופצו במהלך הרבעון הראשון של שנת 2018. שיטה זו תהפוך את התקן לחופשי לשימוש, טכנית, וכנראה גם נפוץ מספיק כך שיוכל להביא סוף כל סוף למידת אחידות ופוטנציאל השוואתי לתחום.
דרגות DisplayHDR נוספות יתווספו בהמשך בהתאם לדרישה ולהתפתחות התחום, ובינתיים יש כבר את סמסונג שמחליטה להעניק סיפתח חיובי למיזם ולהכריז כי מסך ה-CHG90 המטורף שלה, בעל המימדים האולטרה-אולטרה-רחבים וגודל אלכסוני של 49 אינץ', תומך רשמית בתקן ה-DisplayHDR 600 – אף על פי שכרגע אין שום דרך קלה לאמת את הנתונים. זה אולי לא יחסל את תקני ה-HDR האחרים שכבר מסתובבים להם בשוק, אך זה בהחלט עשוי להקל על החיים של המשתמשים הפשוטים.
למה ? למה כל דבר צריך להיות מסובך ?
אז מה ? בעוד שלוש שנים יהיו 7 דרגות HDR ?
בקיצור, נמאס ….
עוד נתון בשביל לבלבל אותנו.. גם ככה אני הולך לאיבוד כל פעם שאני מחפש מסך
זה לא רק נתון. מילא זה היה נתון – אז חצי נחמה.
אבל זה נתון עם 3 אפשרויות בתור התחלה.
ועל זה יצאו עוד תקנים של אחרים מטעם עצמם
ולך חפש למה התכוון המשורר ועל מה אתה / אנחנו משלמים בתכל'ס.
הרמות נועדו להוציא עוד כסף ממשתמשים… והרבה כסף.
כיוון שכיום ישנם הרבה יותר משתמשי high end מבעבר אשר מוכנים לשלם ביוקר על החידושים האקסקלוסיביים [ממש בדומה לשגעון האייפונים]. דבר שדוחף את היצרניות ליצור הבדלה, במכוון, בין הטכנולוגיות השונות, וברמתן.
ברור שהיצרניות ירוויחו משוק הפרייארים/הטחונים בכסף [שהרי גם ככה יקנו], המתרבים מדי יום. זה ברור שלא משתלם לקנות את הטוב ביותר אבל יהיו מספיק כאלה שיקנו ובכך יהפכו את המוצר לרווחי. זאת למרות שיחס האיכות, בין הרמה הגבוהה לנמוכה, יהיה נמוך בהרבה מהיחס במחיר.
אבל, בסופו של יום זה משתלם לכולם כיוון שכל עוד ישנו זרם שדוחף את החברות לחדש, יגיע גם היום שהצרכן השפוי יוכל להנות מהטכנולוגיות הללו במחירים תחרותיים [וזה לא לוקח יותר מדי זמן בדר"כ].
לכן, צריכים לקוות שהתקנים האלה שהם מנסים לדחוף אכן יתפסו…
תנו לי 24 אינץ' fhd בקצב 144hz ובפאנל ips בפחות מ2000 שקל ועזבו אותי מכל הHDR הזה
השאלה במה זה יתבטא – נאמנות לצבע? טוב יותר למשחקים או סרטים?
הרמה הנמוכה היא סה"כ מה שהיה עד היום עם בהירות מעט גבוהה יותר. רק 2 הרמות הבאות יכולות להיחשב כHDR.
כ"כ הרבה עצבים ומרמור, על מה?
אתה לא חייב לקנות אם לא משתלם לדעתך.
ובעצמך כתבת, בסופו של דבר זה טוב גם לך כי החומרה תהיה זמינה לשוק הביניים בהמשך.
תחכו למסכי גיימינג OLED עם דולבי ויז'ין