האם יתכן כי בקרוב נוכל לדעת בוודאות את היכולות והמגבלות של כל כבל וכל מכשיר מבוסס USB שנרכוש לעצמנו?
USB הוא אחד מהתקנים המפורסמים ביותר בעולם המחשבים מאז ומעולם, כזה שמוכר כנראה גם למשתמשים בלתי מנוסים שלא בהכרח מעורים בכל החידושים והחידודים הטכנולוגיים – אך עם זאת הוא גם נוטה להיות מבלבל ומפוזר מאוד, עם שמות שונים שמאחוריהם מסתתרת משמעות יחידה וקושי מובהק לדעת באופן מדוייק מה הן מגבלות הביצועים שמקבלים עם כל רכישת כבל ומוצר שמתבסס עליו.
באינטל ובאפל השתמשו בעובדה זו בתור הצדקה לפיתוחם של תקנים מתחרים בהם איכות הביצועים המיטביים מובטחת לכאורה בכל מצב – אך כעת מגיעה השדרוג המיוחל שיוכל להכניס יותר סדר לעולם של מוצרי ה-USB, ולפתור את החסרון היחסי המשמעותי ביותר שלו בדרך למטרת העל של להפוך לממשק שמחליף כל חיבור אחר שאתם עשויים להזדקק לו במחשבים ובגאדג'טים שלכם.
בארגון ה-USB-IF (או Universal Serial Bus Implementers Forum, אם תעדיפו את השם המלא) הכריזו על חיסול מיתוג ה-SuperSpeed שהגיע עם ההכרזה על דור ה-USB 3.0 והפך לחסר משמעות כמעט במרוצת השנים כשמרבית החיבורים המודרניים החלו לתמוך במהירויות העברה של 5Gbps שהוגדרו כסף התחתון עבורו – ומעטה יתמקדו בסמלילים ושמות שיעידו באופן ברור יותר על הביצועים הצפויים.
ארבעת רמות התקינה החדשות עבור חיבורי USB, בעיקר בתצורת Type-C המודרנית שמתיימרת להוציא את ה-Type-A לפנסיה בהדרגה, במחשבים וציוד היקפי ינועו בין 5Gbps בתור נקודת התחלה, דרך 10Gbps ו-20Gbps ועד ל-40Gbps בקצה העליון שהתווסף עם ההכרזה על דור ה-USB 4, כאשר כיום אנחנו כבר יודעים להגיד כי במידה והתקינה הזו תאריך ימים יצטרף בעתיד גם רף של 80Gbps שהוכרז לפני מספר חודשים אך עדיין לא זמין באופן מעשי.
לצד המכשירים עצמם, כבלי ה-Type-C העתידיים יוכלו לאמץ מיתוג המשלב את רוחב הפס המירבי בו הם תומכים עם ההספק המירבי אותו הם מסוגלים להעביר – עם 60 וואט שמהווים כנראה את נקודת המוצא הבסיסית עבור USB-IF ו-240 וואט בקצה העליון עבור כבלים שיתאימו לטעינה של מחשבים ניידים ולהפעלה של מסכים באמצעות כבל USB אחד ויחיד. כבל של 5Gbps ו-60 וואט יהיה דגם בסיסי, למשל, ואילו כבל של 40Gbps ו-240 וואט יהיה זה שתחפשו בכדי ליהנות מכל העולמות בשימוש עם מוצרי קצה מודרניים.
לקינוח, גם מטעני קיר עם מחברי USB יוצעו עם סמלילים מעודכנים שיעידו על תמיכה בהספקים של עד 100 וואט, עבור סמארטפונים המתבססים על טכנולוגיית USB-PD, ובהספקים של עד 240 וואט עבור מחשבים שיוותרו על חיבורי מתח מעוגלים ייעודיים לטובת טעינת USB (או לחילופין, יציעו את שתי האפשרויות למשתמשים במקביל).
עכשיו, כנראה שנותר רק לקוות כי כל החברות יאמצו בתוך זמן סביר את השיטות החדשות המוצעות ויעזרו לנו הצרכנים לקבל קצת יותר מושג אודות מה שממתין לנו בתוך כל אריזה, בין אם כזו שמגיעה יחד עם מוצר שקנינו כנלווה ובין אם כזו שנקנית באופן ייעודי בארץ או בחו"ל.