זהו, תמה לה גם השנה התערוכה החשובה ביותר בעולם בשוק החומרה והמחשבים – Computex, ולאחר טיסה של 12 שעות (וחניית ביניים ארוכה של 8 שעות באמצע) חזרנו לישראל מטאייפה בירת טאיוואן.
השנה שלח אתר HWzone שני כתבים לסקר את התערוכה, ולהביא לקורא הישראלי רשמים מלאים מזירת ההתרחשות – ובעברית.
למעשה, התערוכה הסתיימה רשמית לפני כשבועיים (אנו נשארנו בטאיוואן לסיקור של תערוכה נוספת – עליה תוכלו לקרוא באתר בקרוב…), אך החלטנו יחד עם עורכי האתר לפרסם את הרשמים וסיקורי הדוכנים על פני שלושה שבועות כדי לא להעמיס כתבות רבות מדי, ולתת לכל חברה את הבמה הראויה (הרי Computex מגיעה רק אחת לשנה).
השתדלנו לסקר עבורכם לא רק את ההכרזות החדשות, אלא גם להביא את רשומינו מכמה שיותר דוכנים מעניינים ולפגוש גם חברות שאינן מוכרות לצרכן הישראלי. בסך הכל, פרסמנו כ-46 ידיעות ומאמרים מהתערוכה, כאשר השתדלנו לסקר את כל התחומים החמים אשר הוצגו בטאייפה.
Taipei 101 – אחד מבנייני התערוכה |
אמנם Computex איננה תערוכת המחשבים הגדולה בעולם (התואר הזה שמור לתערוכת CeBIT המתקיימת בחודש מרץ בגרמניה), אך היא צוברת תאוצה כתערוכה החשובה בעולם בשוק הטכנולוגיה. בעוד תערוכות אחרות (כמו CeBIT, כאמור) הולכות ומצטמצמות, Computex היא התערוכה היחידה שגדלה באופן עקבי משנה לשנה, כאשר חברות רבות מעדיפות להגדיל את חשיפתן בה, אפילו על חשבון הופעה בתערוכות אחרות. Computex גם משתדלת להתמקד – להתמקד במחשבים וחומרה. בעוד בתערוכות אחרות תוכלו לראות גם אזורים המיועדים לאלקטרוניקה בידורית, גאדג'טים, טלפונים סלולאריים ואפילו אלקטרוניקה לרכב, ב-Computex אזורים אלו מוצנעים וקטנים – והדגש הוא על תעשיית המחשוב, ותעשיית המחשוב הטאיוואנית בפרט. קשה לומר עד מתי ישמרו מארגני התערוכה על הכיוון הזה (במיוחד לאור העובדה שבניין חדש עומד להצטרף למרכז הכנסים של טאייפה, ומארגני התערוכה בוודאי ירצו למלא גם אותו), אבל אנו מאמינים שמיקוד הוא דבר חיובי, ותערוכות גדולות מדי סופן להעלם.
הדגש השנה בתערוכה היה על חגיגות ה-30 ל-Computex. אם צופים בתמונות מלפני 30 שנה, מתערוכת Computex הראשונה, קשה שלא להתפעל מההתפתחות העצומה שעברה על טאיוואן. המדינה, אשר מרכזת כיום את רוב חברות החומרה בעולם, ידעה להמר על הקלפים הנכונים וב-30 השנים האחרונות היא מובילה את שוק המחשבים העולמי (או, כדברי הקוסמונאוט הרוסי בסרט ארמגדון:
"American components, Russian components – all made in Taiwan!").
מארגני התערוכה ניסו לייצר כמה שיותר עניין בחגיגות ה-30 לתערוכה (אותנו עדיין עניינו יותר ההשקות של NVIDIA ואינטל), והם החליטו לשנות את הלוגו של התערוכה, בחרו לקראת התערוכה את Ms Tech מתוך מאות צעירות טאיוואניות ואף ערכו לראשונה טורניר גולף שהתקיים במקביל לתערוכה כדי להדגיש שלמבקרים מצפים גם כיף וחוויות ולא רק שיטוטים ארוכים בין הביתנים בחיפוש אחר החידושים הבאים.
השנה, מארגני התערוכה היו גאים במיוחד בכמות המבקרים אשר הגיעו ל-Computex ובמיוחד בכמות המבקרים שהגיעו לתערוכה מחוץ לטאיוואן מ-216 מדינות שונות. נראה שעל רקע החלשות התערוכות האחרות בעולם, מגיעים יותר קונים לתערוכה (גם אנחנו פגשנו לא מעט יבואנים ישראלים בין המבקרים, ואנו מקווים שלצד פגישות עם החברות אשר כבר מיוצגות בארץ, נזכה לראות בקרוב חברות נוספות נכנסות לשוק הישראלי). על פי מארגני התערוכה (כך שכדאי לקחת את המספרים בערבון מוגבל) נסגרו השנה בזמן התערוכה עסקאות בשווי רבע מיליארד דולר, אך כמו שאנחנו יודעים רוב העסקאות נסגרות לאחר התערוכה בעקבות הקשרים שנוצרים, ולא ממש ברחבת הכנס.
גם המשלחת הכלכלית הישראלית בטאיוואן ביקרה בתערוכה, וכמוה גם לא מעט חברות ישראליות (כמו LusidLogix ו-AMIMON, למשל). כיוון ש-Computex מאורגנת על ידי משרד התעשיה והמסחר הטאיוואני, חברות טאיוואניות מקבלות עדיפות בהשכרת ביתנים בתערוכה ואילו חברות זרות נדחקות לפינות אפלות. אנו מקווים שבשנים הבאות אולי נזכה לראות "אזור ישראלי" אשר ירכז את החברות הישראליות (בדומה לתערוכות אחרות בעולם), כך שמוצרים וטכנולוגיות המפותחות בארץ יזכו לחשיפה גדולה יותר.
אנו שמחנו להביא לכם, הקוראים בארץ, את הסיקור המלא והמקיף מטאיוואן השנה (ושמחנו גם לחזור לארץ) ואנו מקווים שגם אתם נהניתם. נתראה ב-Computex 2011…