פרטים חדשים ומבטיחים אודות הדור הבא של ענקית השבבים, שיחולק בין שמות הקוד Cannon Lake ו-Coffee Lake
היתרון הטכנולוגי של אינטל בתחום ייצור המוליכים למחצה נשחק באופן בלתי מבוטל בתקופה האחרונה, וזה כבר לא ממש סוד בתקופה בה אסטרטגיית ה-Tick-Tock בוטלה סופית וכבר אין לחברת הענק שאיפות להתקדם לתהליך ייצור חדש לחלוטין פעם בשנתיים – אך נראה כי עדיין יש לחברה הזו כמה וכמה אסים וג'וקרים לשלוף מהשרוול, שחלק מהם נחשפים לנו עתה באופן ראשוני עם דליפתן של זוג תמונות אשר מתעדות את מפת הדרכים המיועדת שלה לשנתיים הקרובות.
מפת הדרכים הינה עדכנית למדי, אם לשפוט לפי העובדה שהיא מתחילה ברבעון השני של שנת 2016, כלומר רק לפני כשלושה חודשים – ומתייחסת אל תחום המובייל על רבדיו השונים, שהפך כבר לפני כמה שנים לנקודת המיקוד העיקרית הן עבור אינטל והן עבור רוב השחקניות בו.
גולת הכותרת כאן היא כל מה שקשור ל-Coffee Lake – דור חדש שיהיה הרביעי בתהליך הייצור ב-14 ננומטר, אך למרות זאת יביא עימו שינויים משמעותיים ביותר עם מעבדי H ניידים במעטפת הספק של 45 וואט אשר יציעו לא פחות משש ליבות עיבוד (!!), ומעבדי U ניידים במעטפת הספק של 15 וואט ו-28 וואט אשר יציעו ארבע ליבות עיבוד, שינויים משמעותיים מאוד לעומת ארבע ליבות וזוג ליבות בהתאמה שזמינים בדרגות אלה כיום. הבעיה היחידה כאן היא שכל זה עתיד לקרות רק במהלך הרבעון השני של שנת 2018, כאשר בשנה וחצי הנוכחיות ניאלץ להסתפק בדור ה-Kaby Lake שלא הביא לשינויים מהותיים שכאלה לעומת דור ה-Skylake.
מעבדי ה-Coffee Lake אמורים להגיע גם לשוק הנייח, לכאורה כבר באמצע השנה הבאה, וסביר להניח שגם שם נראה את הכניסה המיוחלת של מעבדי שש ליבות (ומי יודע, אולי אפילו שמונה ליבות) אל לב המיינסטרים של אינטל – נחזיק לכך אצבעות.
במהלך הרבעון הנוכחי אנחנו אמורים לראות מעבדי Kaby Lake חדשים ממשפחת ה-H מרובעת הליבות, שישמשו כתחליף עבור ה-Core i7-6700HQ הנפוץ מאוד בניידים הגדולים והמתקדמים למיניהם, ובמהלך הרבעון הראשון של השנה הבאה יגיעו מעבדי Kaby Lake חדשים ומתקדמים מדור ה-U, עם ליבות גראפיות מובנות עוצמתיות יותר שישתייכו אל משפחת ה-Iris וה-Iris Pro של אינטל.
בחודש האחרון של שנת 2017 עתידה להגיע בשורה נוספת לשוק הנייד, במידה ולא יהיו עיכובים בלתי צפויים נוספים כמובן, בדמות מעבדי משפחות ה-U וה-Y מדור ה-Cannon Lake – הראשון אי פעם מבית אינטל בתהליך ייצור של 10 ננומטר בלבד, אשר ישווק למעשה במקביל לדור ה-Coffee Lake שיבוסס על תהליך ייצור וותיק יותר, ויסמן שינוי נוסף באסטרטגיות העסקיות של אינטל.
לקינוח, בגזרת מעבדי האטום המוזלים נראה שצפויים לנו עסקים כרגיל – עם דור ה-Apollo Lake שהושק רק לאחרונה אשר ימשיך במרכז הבמה למשך כשנה, ואז יוחלף בדור בשם Gemini Lake בתחילת הרבעון האחרון של 2017, אשר לכאורה יתבסס על אותו תהליך ייצור ב-14 ננומטר ויציע סוגי מעבדים דומים מאוד עם מעטפות תרמיות זהו לאלו שזמינות כעת.
העתיד של אינטל צופן כמה וכמה שינויים מיוחלים – ויהיה מעניין בהחלט לגלות האם הם יתקיימו בפועל, וכיצד הם ישפיעו על עולם המחשבים הביתי כולו (ועל היריבה AMD) כשהם סוף סוף יגיעו. מה דעתכם בנושא? ספרו לנו בתגובות.