בסקירה זאת אנו מנסים את מקלדת הגיימינג החדשה של Corsair מדגם K70 RGB PRO
את יצרניות החומרה Corsair קשה שלא להכיר היום בתחום המחשבים והגיימינג בכלל. עם התחלה צנועה בעולם זיכרון ה-RAM למחשבים הפכה משנה לשנה Corsair למעצמת חומרה של ממש, כאשר נקודות הפריצה הגדולות שזכורות לותיקים הם בעיקר בעולם המארזים וספקי הכח.
בין מוצרי הגיימינג של Corsair גם כמובן ציוד היקפי דוגמת מקלדות, עכברים ואוזניות. ציוד זה ספציפית מכוון איך לא, לקהל הגיימרים. מקלדות אינו תחום שחדש ל-Corsair והיא תמיד מחדשה ומשיקה דגמים חדשים אשר באים לשפר או להחליף מוצרים הקיימים בשוק. אחד מהמוצרים הללו הינו מקלדת הגיימינג K70 RGB PRO, אשר מיועדת בעיקר לפלח השוק העליון של מקלדות הגיימינג.
עם מיתוג שרק לאחרונה עבר רענון בעיצובו, ה-K70 RGB PRO מגיחה לעולם בתור הצעה לגיימרים הכוללת 104 מקשים, משמע מקלדת מלאה. לכל אחד ההעדפות שלו, אך נפוץ לראות מקלדות מלאות בעיקר בקרב גיימרים ויוצרי תוכן אשר זקוקים למרחב ולמקשים שיכולה מקלדת כזאת להציע.
כמו שהשם מציע, ה-K70 RGB PRO מגיעה עם נורות RGB בלחצנים המכאניים שלה. הסוגים שמיוצרים על ידי Corsair כוללים שיתוף פעולה עם יצרנית הלחצנים הותיקה Cherry וזמינים לסוג MX Red, Blue, Brown, Silent Red, Silver. הסוג שהגיע לסקירה זאת הינו ה-Cherry MX Red, שנחשב כנראה ללחצן המכאני הפופולרי והמבוקש ביותר בעולם המקלדות המכאניות לקהל הרחב.
הבדלים בין סוגי לחצנים הם כמות המשקל שצריך להפעיל עליהם בשביל לחיצה, היכן מתבצע רישום הלחיצה, כיצד נשמע המקש ומה טווח הלחיצה. סוג Red הינו לינארי, משמע, כמות הלחץ בלחיצה לא משתנה ונשארת קבועה עד שמכסה הלחצן נוגע בלוח המקשים. רישום הלחיצה מתבצע בנקודה מסוימת בחצי השני של דרך הלחיצה.
מבחינת נראות, Corsair לא שמה צבעים וצורות משוגעות במקלדת הזאת, שממשיכה קו עיצוב כמעט זהה לחלוטין לזה שראינו ב-K70 מהדור הקודם (קישור לביקורת כאן). מדובר בעיצוב מרובע, פשוט, שכולל מספר מקשי עזר מלבד המקשים שאתם צפויים לפגוש במקלדת מלאה. המקלדת שנשלחה אלינו כוללת תצורה אמריקאית, שהיא גם הנפוצה ביותר בישראל. ההבדל הוא שהפצה מקומית בדרך כלל מוסיפה חריטה בעברית על המקשים.
בצידה השמאלית עליונה של המקלדת אנחנו פוגשים כפתור לשינוי פרופילים, כפתור מצבי תאורה וכפתור נעילת מקל "התחל". מקשים אלו מסורתית היו יותר במרכז המקלדת אך עשו את דרכם לפינה, אולי לטובת סימטריות.
בפינה הימנית מעל למקשי ה-NUMPAD נמצאים כפתורים לשליטה במדיה, ומעליהם כפתור השתקה וגלילה. הגלילה הזאת יכולה לשמש לווליום, אך משתמשים יכולים גם להשתמש בה לכל פונקציה אחרת שיכולה להפיק תועלת מגלילה שכזאת, כמו בעמודים ארוכים.
תחתית המקלדת שטוחה, כוללת רגליים נשלפות ומכילה נתיבים לכבילה מסודרת. אחרי מספיק שנים של יצירת מקלדות, ניכר כי Corsair מכירה את הקהל שלה וחשבה על דברים שבשבילה אולי טריויאליים, אך אנחנו עדיין רואים יצרניות של ציוד היקפי שלא עושות דברים כאלה.
עם המקלדת מגיע גם משטח לידיים המתחבר מגנטית. מדובר במשטח נעים למגע שלא גורם להזעה, ונראה שלקח ל-Corsair כמה שנים לפצח את הפורמולה בשביל להגיע לחומרים הנכונים. גם המנגנון המגנטי הוא משהו שנהיה שמחים לראות כמותו בכל המקלדות בשוק, בלי פלסטיקים עדינים שנשברים בקלות בבקשה.
ה-K70 RGB PRO מגיעה עם כבל USB אלגנטי למדי. ניתן להשתמש בו, ניתן גם להשתמש בכבל Type-C ל-Type-C אם יש לכם ותרצו לחבר למכשירים כאלה ואחרים.
החלק האחורי של המקלדת מכיל את מחבר ה-Type-C אליו הכבל המדובר מתחבר. כפי שאתם רואים ישנו מתג בצד הזה של המקלדת. המתג הזה בא לשרת ספורט אלקטרוני תחרותי, ולא ציפינו לראות תכונה שכזאת במקלדת. אנחנו יודעים שעד כה Corsair ישמה את האפשרות הזאת במקלדת תחרותית קטנה יותר.
לחיצה על המתג תעביר את המקלדת למצב ספורט אלקטרוני, שבו קיצורים מיוחדים ופרופילים יבוטלו והיא תעבור למצב ניטרלי ונטול קיצורי דרך שעלול להסב יתרון בספורט אלקטרוני למשתמשים בהם. זו הדרך של Corsair ליצור כלי שבו שימוש במקלדת הזאת במסגרת ספורט אלקטרוני יוכל לכלול אפשרות שתגיד לשופטים שהכל כשר.
כך זה נראה מתחת למכסה של מקש. נורות ה-RGB מסוגלות לספק 16.8 מליון צבעים והינן למעשה חלק מהלחצן עצמו. יודעים שזה Red פשוט כי Cherry דואגת לצבוע את צבע הפלסטיק שמעל ללחצן בהתאם. עקרונית, ניתן להחליף לחצנים בכאלה אחרים תוצרת Cherry באמצעות שימוש בכלי חולץ, דבר אשר מגדיל את אורך חיי המוצר.
כך היא נראית כשהנורות דולקות, אך בנורות כמו בנורות, לצילום מאוד קשה להמחיש מציאות. עוצמת התאורה טובה למדי ואור לא נשפך בכמות יתרה בין מקשים, הרזולוציה הכללית של התאורה טובה מאוד בנושא זה.
החלק העליון של המקלדת סביב הלוגו של Corsair כולל אייקונים שנדלקים בעת אפשור של תכונות כאלה ואחרות, כך למשל נראית נורת החיווי של השתקה. מאוד שימושי.
זו התאורה אשר פועלת כאשר מעבירים את המקלדת למצב ספורט אלקטרוני באמצעות המתג מאחור. כאמור במצב זה המקלדת עובדת במצב "טיפש" בו קיצורים ופרופילים אישיים אינם פועלים כלל.
חווית השימוש וסיכום
בשביל לתאר את החווית השימוש נתחיל בצד התוכנתי של המקלדת הזאת עם תוכנת ה-iCUE של Corsair, שהיא המרכז לכל מוצרי Corsair במערכת ההפעלה.
תוכנתית, כל צורת RGB אפשרית על המקלדת הזאת קיימת. אחרי הרבה שנים של אובססיה עבור RGB קשה מאוד לחשוב על משהו ש-Corsair מפספסת כאן. יש גלים, קשת בענן, אדווה בעת לחיצה על מקשים, וגם תוכניות למעבר בין מצב אחד לשני בכמות זמן מסוימת או בלחיצה על מקש הפרופיל.
בנוסף ל-RGB קיימות גם הגדרות אחרות לכיוונון כמו Polling Rate שהוא קצב עדכון לשניה, בהירות כללית, ואפילו שימוש של תצורת המקלדת מ-US לתצורות אחרות כפי שירצה המשתמש, לפחות תוכנתית.
בדוגמה למעלה אתם יכולים לראות ובעיקר לשמוע את מקשי ה-Cherry MX Red ואת הטון הכללי בעת כתיבה במקלדת הזאת, איתה ביליתי בשבועות האחרונים כמקלדת הראשית שלי לכתיבת תוכן כאן באתר.
לכל מקלדת יש את הזמן שבו לוקח זמן להתרגל לריווח המקשים, למרחק הלחיצה ולצורה הכללית. כמשתמש קבוע במקלדת מאוד ספציפית שעושה שימוש ב-Cherry MX Blue, המעבר ל-K70 RGB PRO היה חלק לחלוטין. עוד בשעות הראשונות של השימוש במקלדת, כמות שגיאות ההקלדה פחתו למינימום (לפחות השגיאות שקשורות לנושא הזה).
ארגונומית, מצאתי את המקלדת הזאת מאוד נוחה, בעיקר עם המשטח המגנטי לידיים. עם זאת, כן יש כמה דברים שהייתי שמח להדגיש בנוגע לחווית השימוש ואופי המוצר.
בראש ובראשונה – היכן הם המקשים החלופיים והחולץ? מדובר בדברים שקיבלנו בגרסאות קודמות של ה-K70 וכאן הן נעלמו. קצת חבל, מדובר בערך מוסף של כמה דולרים על חשבון הבית. בנוסף, רצוי להתיחס גם לתג המחיר של המקלדת הזאת – 160 דולר שהופכים לכ-700 שקלים (בתקווה). עבור מחיר יחסית גבוה אל מול תחרות שמציעה מקלדות מאוד איכותיות בכ-200 שקלים פחות, כן הינו מצפים לדברים יוצאי דופן ושוברי מוסכמות, אם כי ישנם דברים ש-Corsair עושה כאן בצורה נהדרת.
בין הנקודות החזקות ביותר של ה-K70 RGB PRO נמצאת דווקא התוכנה. מדובר כאן במקלדת שלחלוטין כולה מקשי מאקרו, ואין צורך להשתמש בתוכנות צד ג' בשביל לאפשר זאת, iCUE עושה זאת בצורה מעולה וללא באגים שחוויתי לאורך השבועות האחרונים. זה לא רק שניתן לתכנת כל מקש ומקש, אלא שגם הדרך ליצירת רצף לחיצות ופעולות פשוטה להפליא, וכאן מגיע הרבה קרדיט ל-Corsair.
נוחות השימוש במקלדת היא מעולה, והתלונה היחידה שלי כאן היא שאפשר לעשות את הגלילה טיפה יותר קשה, לדעתי היא מרגישה טיפה משוחררת. מעבר לזה – קרוב לשלמות ארגונומית, לפחות בקטגוריית מקלדת גיימינג.
יכול מאוד להיות שברצון לשרת את כולם, Corsair השיקה מקלדת שסובלת טיפה מבעיית זהות. ה-K70 RGB PRO רוצה להיות מקלדת לגיימרים, למתכנתים, ליוצרי תוכן, ואולי לכל אלה ביחד כאשר התמורה לכל התכונות היא בעיקר מחיר קשוח.
מלבד זאת – מדובר במוצר מאוד מלוטש, עם עיצוב מעולה ותוכנה שאפשר להכתיר בתור אחת המעשירות ומהיציבות ביותר בתחום, ניטרנו גם את כמות משאבי המערכת שה-iCUE לוקחת בעת תקופת השימוש ולא ראינו פעילות חשודה של משאבי אינטרנט ומעבד לאורך כל התקופה.
אלו שמחפשים את כל הדברים הללו יכולים בהחלט למצוא אותם ב-K70 RGB PRO של Corsair.