למה להסתפק ב-240 הרץ או 360 הרץ כשאפשר להמשיך לטפס כלפי מעלה?
תערוכת CES 2023 עמוסה במוצרים שנעים על הקו הדק שבין הדבר הגדול הבא לגימיק מיותר שקשה להצדיק את קיומו בעולם האמיתי – והמסך החדש של אסוס עבור עולם ה-eSports, המהיר ביותר בעולם נכון לרגע זה, כנראה קולע אל ההגדרה הזו במדויק.
שנתיים בדיוק אחרי שהציגה לעולם מסך ראשון מסוגו עם קצב רענון של 360 הרץ, שנחשב מוגזם ומיותר בזכות עצמו מתוך הבנה שהרוב המוחלט של השחקנים, גם אלו שעוסקים בכך באופן מקצועני, לא מסוגלים להבחין בהבדלים הזעירים בין קצב תצוגה זה לקצבי תצוגה עממיים יותר של 200 הרץ או 240 הרץ – יש לנו את ה-ROG Swift Pro PG248QP שמשכיח את הוויכוחים סביב קצבי הרענון "הישנים" בקלות עם קצב תצוגה מירבי של עד 540 הרץ, במצב המהרה ייעודי (לעומת 500 הרץ במוד סטנדרטי).
המסך מבוסס על פאנל E-TN, או eSports TN, עם רזולוציית 1,920×1,080 פיקסלים צנועה וגודל אלכסוני של 24.1 אינץ', מבית AU Optronics – כאשר טכנולוגיית התצוגה שלו מיועדת לספק זמני תגובה מהירים בכ-60 אחוזים ביחס לטכנולוגיות TN סטנדרטיות, מבלי לספק לנו מספר אופייני ספציפי שיסייע בקיבוע ההצהרה.
המסך מכסה 90 אחוזים ממכלול הצבעים של תקן DCI-P3, כולל בתוכו טכנולוגיית NVIDIA Reflex מובנית לניתוח זמני השהות המערכתיים בין השימוש בעכבר ובמקלדת ועד לקבלת התגובה בתצוגה הלכה למעשה, תמיכה בטכנולוגיית ה-G-Sync של NVIDIA, יחידת DAC מובנית איכותית של חברת ESS, הארת RGB מובנית בחלק האחורי ומעמד שאת רוחבו ניתן להתאים גם עבור עמדות שבהן כל סנטימטר של שטח פנוי הוא קריטי לנוחות מירבית.
דגם זה צפוי להיות זמין לרכישה במהלך הרבעון השני של השנה, במחיר שעוד לא נחשף – אך ככל הנראה לא יהיה זול משמעותית מ-700 דולר (לפני מס), שהיוו את המחיר המומלץ עבור דגם ה-360 הרץ הראשון בעולם כשהושק באמצע 2020.
מסך מתקדם נוסף שמציגה אסוס בתערוכה הוא ה-ROG Swift OLED PG27AQDM שנועד להיות דגם ה-1440p האולטימטיבי, מבחינתה – עם פאנל OLED של 27 אינץ' ברזולוציית ה-QHD המדוברת שמגיע לקצב רענון מירבי של עד 240 הרץ.
המסך נהנה מכיסוי של 99 אחוזים ממכלול הצבעים בתקן DCI-P3 ומכיסוי של 135 אחוזים ממכלול הצבעים בתקן sRGB, כיול אינדיווידואלי מהמפעל לכל פאנל שמבטיח שונות מינימלית בין גווני הפיקסלים, בהירות מירבית גבוהה של עד 1,000 ניט במוד HDR, גימור שמפחית השתקפויות מיותרות, זמני תגובה ממוצעים זעירים של 0.03 מילישניות, תצוגת RGB מובנית בחלק האחורי והקרנת RGB מובנית נוספת בתחת המעמד שלו – ובאופן די מפתיע התייחסות מוגדלת ספציפית לטכנולוגיות קירור בתוך המסך ששומרות על טמפרטורות יציבות ואחידות בכל נקודות גוף המוצר (בניגוד למסכים אחרים שבדרך כלל לא מתייחסים לנושא הקירור כלל, וכוללים נקודות חמות בלתי רצויות, לפי אסוס).
הדגם הזה יהיה זמין מתישהו במהלך הרבעון הקרוב, כאשר גם במקרה זה אין מחיר מוצהר אך כן יש לנו מוצר מקביל לבצע אליו השוואה מתבקשת ולהסיק מסקנות – דגם ה-OLED הטרי של LG בגודל 27 אינץ', ברזולוציית 1440p ובקצב רענון של עד 240 הרץ שמתומחר כיום ב-1,000 דולר לפני תוספת מס.
מה דעתכם על הצמד? שתפו עם כולם בתגובות.