• מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
HWzone
  • כתבות נבחרות
  • ביקורות
  • מדריכים
  • תמיכה טכנית
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
HWzone
ראשי מחשבים

מסך גיימינג G27QC של GIGABYTE בביקורת: המחיר יגרום לכם לשפשף את העיניים

מאת ליאור מתתיהו
11/10/2020

בביקורת זאת נבחן מסך שולחני עדכני שמתיימר להיות בין המשתלמים ביותר בקטגוריה שלו, עם מספר תכונות מבוקשות מאוד בתג מחיר שפוי לשם שינוי – בואו לגלות האם ניתן לאכול את כל העוגה וגם לשמור עליה שלמה

עולם מסכי הגיימינג לאחרונה זוכה לדגמים רבים אשר יוצאים לאוויר העולם ומביאים תכונות רבות אשר בעבר היו זמינות במוצרים יקרים למדי. הרעיון במסכי גיימינג הוא פשוט למדי. מסך שכזה צריך לכלול תכונה שפונה לקהל היעד שלה בדרך כזאת או אחרת. יש שיטענו שגם נורות RGB חסרות שימוש הן דבר שיכול להפוך מסך רגיל ל-"מסך גיימינג".

אמנם, כמובן שיש תכונות טכניות רציניות אשר מסך גיימינג יכול לכלול. בין תכונות שכאלה, גם קצב רענון תמונה גבוה. בעבר הלא רחוק מסכי גיימינג רבים כללו תדר רענון של 120Hz, המביא לקצב תמונות לשניה של 120. מאז, הצלחנו לטפס אל 144Hz-165Hz, ובמסכים מתקדמים ויקרים משמעותית אף יותר, דוגמת 240Hz.

בין תכונות נוספות אותן גיימרים ביקשו במהלך השנים – איכות תמונה. נכון, גיימינג לא תמיד דורש דיוק של צבעים, תאורה או זוויות צפיה. בכל זאת, יצרניות הצגים רוצות ליצר את מה שהגיימרים מבקשים – מסך שיכול להשמש ליותר מרק גיימינג.

לצורך כך, צריך להבין שיש הבדל כללי גס בין איכויות מסכים לפי סוג הפאנל, סוג התצוגה. שלושת הסוגים הנפוצים ביותר בין מסכי המחשב הם TN, IPS ו-VA.

TN הוא סוג פאנל זול, והראשון שהציג תדרי רענון גבוהים עבור גיימרים. רבים מצגי ה-LCD הזולים למחשבים היום מבוססי טכנולוגיית פאנל TN.

IPS הוא פאנל יקר יותר ואיכותי יותר מ-TN. הבדלים גדולים בניהם ניכרים בעיקר בזווית הצפיה האפשרית, כאשר IPS יאפשר לרוב זווית צפיה של עד 179 מעלות מהמסך מבלי לאבד גווני צבעים. פאנל TN יאבד צבע לעיתים אפילו ממבט של זווית יחסית מתונה מול מסך. בין אתגרי IPS להפוך לפאנל המתאים לגיימינג נמצאים עבודה בתדר רענון גבוה יחד עם זמני תגובה מהירים מצד החומרה שבמסך. כמובן שבשנים האחרונות אנחנו רואים שיפור משמעותי בתחומים הללו. IPS הוא גם סוג פאנל שמשקיעים יותר בהארה אחידה שלו, ובדיוק צבע באופן כללי.

VA הוא קצת משניהם. מסך בעל פאנל VA יכיל זויות צפיה משופרות על אלו של TN יחד עם יכולת להגיע למהירויות שידור של TN. אמנם, זמני התגובה של פאנל זה נמוכים מאלו של שני האחרים. לאחרונה, גם כאן נעשה מאמץ לשיפור נתון זה. צבעים מפאנל VA טיפוסי לא יהיו מדוייקים ומגוונים כמו של אלו בעלי פאנל IPS, אך לא רחוק משם.

ה-G27QC של יצרנית החומרה GIGABYTE הוא מסך שבא לשלב בין תכונות מבוקשות לבין עלות מקובלת ואפילו מעט מפתיעה בשוק תחרותי שכזה. בין תכונותיו:

  • גודל 27 אינצ'
  • רזולוציית 2560X1440
  • תדר רענון של עד 165Hz
  • פאנל קעור מסוג VA
  • רמקולים מובנים
  • תמיכה ב-AMD FreeSync
  • כיסוי צבע של 92% מתקן DCI-P3 ו-120% מתקן sRGB

מסך זה מגיע בתג מחיר של 1,600 שקלים בלבד, דבר שהופך את סט התכונות הזה ללא נפוץ כלל עבור מסך גיימינג. בעבר, מסכים בעלי סט תכונות שכזה נמכרו עבור מעל ל-2,000 שקלים. המטרה היא ליצור בחירה יחסית נגישה בתג המחיר הזה.

מסך זה הוא הקעור הראשון שיצא לי לבחון ולהשתמש באופן רציני. באופן טבעי, הסתגלות משהו כה שונה בחווית שימוש במסך הוא לא משהו שאני מחבב במיוחד. בכל זאת, אני חייב לתת להתנסות צ'אנס, כי רושם ונסיון הוא דבר חשוב.  מדובר בקיעור בזווית 1500R.

מספר נמוך יותר משמעותו מסך בעל רדיוס כיפוף צר יותר. 1500R נחשב ליחסית צר, כאשר אנחנו בדרך כלל רגילים לראות מסכים קעורים ב-1800R-2200R. משמעות הדבר היא שבשביל לשמור על מרחק זהה של חלקי המסך מעיני המשתמש, עליו להיות יחסית קרוב למסך, דבר שקורה לא מעט בקרב גיימרים כיום בין כה וכה.

למסך זה סטנד יחסית פשוט שעשוי בעיקר מפלסטיק ומחוזק פנימית עם ברזל. הוא מאפשר פונקציה של הגבהה והנמכה, כמו גם פונקציה של הטיה כלפי מעלה או מטה. לא נמצא כאן פונרציות מתקדמות כמו אלה הקיימות במסכי גיימינג מתקדמים יותר של GIGABYTE, כמו ה-AORUS FI27Q למשל. פונקציות נוספות שקיימות במסכים מתקדמים יותר הן סיבוב של המסך, והזהה שלו לצדדים על ציר.

דרך פתחי האוויר במסך יכול לצאת החום שנוצר ברכיביו. למסך זה צריכת חשמל מירבית של 70W בעת מאמץ. ספק הכח שלו פנימי ולכן נדרש רק כבל לחיבור חשמלי.

מעמד המסך מחובר אליו דרך חיבור VESA אוניברסלי בברגים, כך שמשתמשים יכולים לרכוש מעמדי צד ג' אם ירצו בעלי פונקציות נוספות, או אולי לחבר לזרוע.

למסך זה אפשרות לקבל USB 3.0 בכבל ממחשב ולהעניק שתי יציאות שיכולות לשמש לציוד כמו מקלדות, עכברים או אמצעי אחסון חיצוניים בקרבת המשתמש.

מסך זה יכול לקבל תצוגה באמצעות DisplayPort בתקן 1.4 או HDMI בתקן 2.0. שני סוגי הממשקים הללו מסוגלים לפעול ברזולוציית 2560X1440 ובתדר 165Hz. כמו כן, ישנו ממשק יציאה לאוזניות, שכן ניתן להעביר קול דרך ממשקי התצוגה.

בגב המסך ישנו ג'ויסטיק שמשמש לניווט בהגדרות השונות, כמו גם הדלקה וכיבוי באמצעות לחיצה. אני לא מעריץ גדול של שליטה במסך דרך מקום שאינו תמיד נגיש, כאשר במידה וישנו מסך נוסף לצד מסך זה, לעיתים הזזה של המסך היא דבר הכרחי, כמו במקרה שלי. המיקום במסך FI27Q מתחת למסך בקדמתו היא מיקום עדיף משמעותית.

חווית השימוש – IPS מתקדם מול VA זול יותר

אל מול ה-G27QC יש לי נקודת השוואה טובה למדי עם ה-FI27Q של GIGABYTE עצמה. מדובר במסך גיימינג שטוח מבוסס IPS בעל תדר רענון מירבי זהה של 165Hz. ההשוואה הזאת מעניינת כי FI27Q מימין עולה לצרכן כ-2,500 שקלים, בעוד G27QC עולה כ-1,500 שקלים בלבד.

הדבר הראשון שאני חייב להגיד הוא שהסתגלות למסך קעור היא תהליך שלוקח זמן. להניח מסך קעור על השולחן, לבהות בו מספר דקות ואז להגיד "זה לא עובד" כנראה לא יעשה את העבודה. אילצתי את עצמי במשך שעות ארוכות לעבור ממצב של חדר מראות בקרקס למצב שבו התמונה מעט יותר הגיונית בעיני, ואני חייב להודות שזה עזר קצת. בכל זאת, יתכן ותהליך כזה ידרוש עוד כמה וכמה ימים לפחות. אני עדיין מוצא כי מבט במסך שטוח לחלוטין הוא מעדיף שלי אישית עדיף.  יתכן מאוד ולכם לא תהיה בעיית ההסתגלות שלי יש עם העובדה שהמסך קעור בצורה יחסית רצינית שכזאת.

כצפוי, זווית צפיה חדה עדיין מביאה צבעים מדויקים במסך הזה, על אף שאחידות התאורה מעט נפגעת. אמנם, גם בזווית בלתי אפשרית המסך שומר על תמונה טובה מאוד.

התאורה האחורית במסך זה היא לא מהאחידות שראיתי במסכי מחשב, ואף מעט רחוק מכך. חלק מהדברים שהופכים מסך כזה ליחסית זול זה דברים כמו תאורה שאינה אחידה במקרים, אך דבר זה יבלוט בעיקר במקרים קיצוניים כפי שאתם רואים כאן.

לצורך השוואה, אחידות התאורה ב-FI27Q היתה טובה משמעותית, בכל בהירות שרק ניסיתי להבליט איזורי תאורה. בכל זאת, מדובר בדבר יחסית לא רציני במיוחד כשמדברים על מסך שמשמש בעיקר לגיימינג.

AORUS FI27Q

 

GIGABYTE G27QC

מבחן ה-UFO הוא מבחן טוב למציאת עקבות בעת תנועה. תמונה נלקחת במהירות צמצם מהירה (1/1000 במקרה שלנו) כדי לראות אילו עקבות משאיר החייזר שעף במהירות מצד לצד. דבר זה מעיד על מהירות הפיקסלים להחליף מצבע מסוים לצבע אחר. שתי התוצאות נחשבות לטובות מאוד, גם אם זאת של FI27Q נחשבת לנקיה יותר. בכל זאת, מסך אחד עולה 2,500 שקלים בעוד השני 1,600 בלבד. כמות גדולה של אותו אפקט שנקרא "Ghosting" תוכלו למצוא במסכי VA ו-TN רבים, כך כאן האפקט יחסית נמוך.

גם מנקודת מבט סובייקטיבית ובשימוש מסך לצד מסך אחר, ביצועי G27QC מרגישים דומים מאוד לביצועי FI27Q שלצידו, וזו אני חושב המחמאה הגדולה ביותר שאני יכול לתת למסך הזה. 165Hz מרגיש כמו 165Hz, וגיימינג רספונסיבי וחלק מרגיש אותו הדבר בשני המסכים הללו.

כמובן שאם מתיחסים לפרודיקטיביות כמו עריכה של וידאו בתמונות, אנחנו נכנסים קצת יותר עמוק לנישה על איכות תצוגה גבוהה יותר ממה שתמצאו ב-G27QC. ביחס למחירו, נמצא המסך הזה בנקודת ביצועים מעולה, ויתכן שמשתמשים רבים שבנו על מסכים כמו ה-FI27Q לצרכי גיימינג יוכלו לחסוך כמעט אלף שקלים ולהתחדש ב-G27QC.

ממשק המשתמש במסך זה הינו כמו במסכי GIGABYTE האחרים שמשתמשים בג'ויסטיק לניווט. ניתן לכוון את כל הגדרות התצוגה כאן, או בנוסף לעשות זאת דרך ממש תוכנתי דומה מתוך מערכת ההפעלה בשימוש כבל ה-USB אל המסך. פרופיל הצבע האיכותי ביותר בשבילי היה עם אדום ב-93%, ירוק ב-95% וכחול ב-95%. האדום מעט חזק, והכיוונון הזה סידר את איזון הצבעים.

את חווית השימוש שלי במסך אני יכול לסכם בכך שבאתי עם הרבה ספקות ויצאתי יחסית מרוצה מהתמורה. קיצוץ משמעותי במחיר משמעותו קיצוץ בתכונות, ומורגש כי התכונות שקוצצו בין דגם כמו ה-FI27Q לבין ה-G27QC הן לא אלו המשמעותיות ביותר עבור גיימרים.

מומלץ – מסך גיימינג GIGABYTE G27QC

מסך זה מצטרף בקלות אל רשימת המוצרים המומלצים של HWzone. המחיר תחרותי, המותג מוכר לציבור, והתמורה מעולה. על אף שה-G27QC לא מיועד לשרת את יוצרי התוכן והגרפיקאים, הוא מסך מעולה לגיימינג בעל רזולוציה מכובדת, תדר רענון מתקדם ותמיכה ב-FreeSync של AMD.

טאגים: AMDGIGABYTEFreeSync

מבצעים קשורים:

באותו נושא כתבות

תוקפת בשלוש חזיתות: AMD משיקה 13 מעבדים ניידים חדשים בבת אחת
מחשבים

תוקפת בשלוש חזיתות: AMD משיקה 13 מעבדים ניידים חדשים בבת אחת

15/01/2021

בזמן שאינטל מסתפקת בהשקה של שלושה דגמים ניידים חדשים כחיזוק למשפחת מוצרים קיימת - המתחרה שלה יורה בכל התותחים עם מגוון גדול של דגמים בהספקים של בין 15 וואט ל-45 וואט ומעלה, בתוספת ליבות Zen 3 (כמעט) בכל מקום

קרא עוד
המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K
מחשבים

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

15/01/2021

אינטל מבטיחה שאלו שרוצים לקחת את המשחקים שלהם למקסימום שכדאי להם להישאר במחנה שלה - ולהמתין עוד קצת לנחיתת הדבר החם הבא

קרא עוד
הצג עוד
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.
  • הכי פופולרי
  • הכי מדובר
  • הכי חדש
שגעון סוף השנה ב-Epic Games Store: משחק חינם מדי יום עד 2021

שגעון סוף השנה ב-Epic Games Store: משחק חינם מדי יום עד 2021

23/12/2020
דילים לוהטים עם דולר נמוך: המבצעים העדכניים באמאזון

דילים לוהטים עם דולר נמוך: המבצעים העדכניים באמאזון

29/12/2020
מסיימים שנה באופטימיות עם Ubisoft: שישה ימים של משחקים חינמיים

מסיימים שנה באופטימיות עם Ubisoft: שישה ימים של משחקים חינמיים

23/12/2020
הזדמנויות היסטוריות: מחירי המחשבים הניידים של אמאזון צונחים יחד עם הדולר

הזדמנויות היסטוריות: מחירי המחשבים הניידים של אמאזון צונחים יחד עם הדולר

13/12/2020
מצעד המשחקים החינמיים של Epic Games Store ממשיך

מצעד המשחקים החינמיים של Epic Games Store ממשיך

26/12/2020
מצעד הדילים של סוף השנה: מבצעי החומרה והמחשבים של Newegg

מצעד הדילים של סוף השנה: מבצעי החומרה והמחשבים של Newegg

31/12/2020
הצלחה או בעצם חרפה לדורות? הבלאגן סביב Cyberpunk 2077 מסרב להיעלם

הצלחה או בעצם חרפה לדורות? הבלאגן סביב Cyberpunk 2077 מסרב להיעלם

הצלחה כבירה עוד לפני היום הראשון: המספרים של Cyberpunk 2077 נותנים תקווה חשובה לעתיד

הצלחה כבירה עוד לפני היום הראשון: המספרים של Cyberpunk 2077 נותנים תקווה חשובה לעתיד

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

צעד קדימה, צעד לאחור? דגמי ה-Rocket Lake של אינטל מודלפים עם פירוט מוגדל ועד שמונה ליבות בלבד

צעד קדימה, צעד לאחור? דגמי ה-Rocket Lake של אינטל מודלפים עם פירוט מוגדל ועד שמונה ליבות בלבד

ה-RTXים הבאים מתקרבים: NVIDIA מזמינה לאירוע תקשורתי בתחילת החודש הבא

ה-RTXים הבאים מתקרבים: NVIDIA מזמינה לאירוע תקשורתי בתחילת החודש הבא

NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

תוקפת בשלוש חזיתות: AMD משיקה 13 מעבדים ניידים חדשים בבת אחת

תוקפת בשלוש חזיתות: AMD משיקה 13 מעבדים ניידים חדשים בבת אחת

15/01/2021
המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

15/01/2021
NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

13/01/2021
סוללות נדיבות, מגוון גדול, משקל מינימלי: משפחת הניידים הטובה ביותר של LG משתדרגת

סוללות נדיבות, מגוון גדול, משקל מינימלי: משפחת הניידים הטובה ביותר של LG משתדרגת

13/01/2021
הכירו המחשבים החדשים של לנובו – עם בחירה בין אינטל, קוואלקום ו-AMD

הכירו המחשבים החדשים של לנובו – עם בחירה בין אינטל, קוואלקום ו-AMD

12/01/2021
אינטל ב-CES 2021: מעבדי Tiger Lake מחוזקים עכשיו, הכפלה של כמות הליבות בקרוב

אינטל ב-CES 2021: מעבדי Tiger Lake מחוזקים עכשיו, הכפלה של כמות הליבות בקרוב

13/01/2021

הזון הוא אתר המחשבים והטכנולוגיה הותיק בישראל, המשמש כבר שנים רבות בית לאוהבי טכנולוגיה, מחשבים וגאדג'טים.
צרכנים נבונים שאוהבים להיות בחזית הדיגיטלית – עוזרים למחשבים להבין אנשים מאז 2001.

  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
sponsored