מיקרוסופט רשמה כפטנט משטח טעינה חכם למכשירים ניידים שונים, שיכלול גם אפשרות גישה לאינטרנט, מסך OLED ותאורה
האם סופם של המטענים המסורבלים והמותאמים אישית לכל אחד מהמכשירים הסלולרים ונגני המדיה, הולך ומתקרב? מידע שפורסם בבלוג I'm Just Being Manan מגלה כי לפי בקשה לרישום פטנט שהגישה לאחרונה מיקרוסופט, החברה מתכוונת לפתח משטח טעינה אשר ישדר אנרגיה למכשיר אותו ברצונכם להטעין באמצעות יצירת שדה אלקטרומגנטי, וללא צורך בכבלים וחיבורים שונים. המשטח יתמוך בהטענת מכשירים סלולרים חכמים, נגני מדיה ומכשירים ניידים שונים, והוא ככל הנראה יותאם במיוחד למכשירי ה-Windows Phone 7 ולנגני ה-Zune החדשים שתשיק מיקרוסופט בקרוב.
המשטח העתידני של מיקרוסופט אמנם מזכיר את משטח ההטענה האלחוטי של החברה הישראלית Powermat שקיים כבר בשוק, אך מהפטנט של מיקרוסופט עולה כי המשטח שלה יכיל גם מסך OLED, תאורה ואפשרות להתחבר באמצעותו ישירות לאינטרנט (ככל הנראה המשטח יתמוך ברשת אלחוטית). כך, ניתן יהיה להתעדכן בתוצאות ספורט, מזג אוויר, חדשות אחרונות ומידע נוסף על גבי המסך, בזמן שהמשטח טוען את הטלפון הסלולרי שלכם. הבדל נוסף בין המשטח המתוכנן של מיקרוסופט לבין המשטח של Powermat, הוא שהמשטח של מיקרוסופט ככל הנראה לא ידרוש שימוש בסוללות מיוחדות או כיסויים כלשהם, אלא יטעין את המכשיר כמו שהוא ללא כל צורך לבצע בו שינויים.
אב הטיפוס של מיקרוסופט |
גימיק נחמד נוסף שמיקרוסופט תכלול במשטח ההטענה שלה, הוא האפשרות לטעון מכשירים משני הצדדים – משטח הטעינה יכיל חיישנים משני צדיו, שיקלטו איזה צד פונה כלפי מעלה ועליו מונח המכשיר אותו יש צורך להטעין. המשטח של מיקרוסופט, במידה ואכן יגיע לשוק, יהווה אביזר שללא ספק יחזק את אחיזתה בשוק הסלולר, יחד עם הגעתם לשוק של טלפונים סלולריים המבוססים על ה-Windows Phone 7 Series.
ראוי לציין כי הרעיון המקורי הוא אכן של חברת Powermat, ויהיה מעניין לראות האם הפטנט של מיקרוסופט יאושר – בהתחשב בכך ש-Powermat כבר הגישה בקשת פטנט על הטכנולוגיה שלה, אף על פי שהטכנולוגיה שמציגה מיקרוסופט היא כאמור מתקדמת יותר, ולחברה יש משאבים כמעט בלתי מוגבלים שיאפשרו לה לשווק את המוצר בצורה אגרסיבית במיוחד, אם הוא אכן יגיע בסופו של דבר לשוק.
ראוי לציין כי הרעיון המקורי הוא אכן של חברת Powermat, ויהיה מעניין לראות האם הפטנט של מיקרוסופט יאושר – בהתחשב בכך ש-Powermat כבר הגישה בקשת פטנט על הטכנולוגיה שלה, אף על פי שהטכנולוגיה שמציגה מיקרוסופט היא כאמור מתקדמת יותר, ולחברה יש משאבים כמעט בלתי מוגבלים שיאפשרו לה לשווק את המוצר בצורה אגרסיבית במיוחד, אם הוא אכן יגיע בסופו של דבר לשוק.
התמונות הראשונות של אב הטיפוס כבר דלפו לרשת, בהן נראה המכשיר טוען באופן אלחוטי עכבר (גם כן אב טיפוס) מתוצרת מיקרוסופט – תמונות נוספות של המכשיר בפעולה ניתן למצוא כאן.
זה לא קצת הפטנט הישראלי החדש שכתבתם עליו?
שדרך אגב, נמכר בחנויות כבר קיום ואפילו נייד ? זה לא אותו הדבר, פשוט גניבת הרעיון?
ל-1
אם תקרא מהתחלה עד הסוף אתה תראה שמדברים על החברה הישראלית שיצרה את זה
אם זה נראה כמו חתול ומילל כמו חתול ויש לו כובע – זה עדיין חתול
מה ההמצאה פה? חיברו לזה מסך?
אולי אני אוסיף ליד זה עציץ וגם ארשום על זה פטנט?