בקומפיוטקס 2007 הציגו VIA את לוח האם משולב שבב UDMA אשר מציג סטנדרט חדש לקונספט חדש – PC 2.0.
מעבד C7-M |
לוח האם של VIA קטן יותר משטר של 100$, מידות האב-טיפוס עומדות על 75X45 מ"מ, הלוח קטן בצורה משמעותית מקודמו, ה-Pico-ITX גם הוא של VIA. כל רעיון ה-UMD (ר"ת Ultra Mobile Device) אינו חדש אבל מבחינת הצרכן ההקטנה מהוה שינוי משמעותי ביכולת הניידות. יתר על כן, הרחבת הפונקציונליות של המכשיר – ה-Mobile-ITX יכול להריץ את מערכת ההפעלה חלונות XP כל היום ולצרוך לא יותר מ-25 וואט במצב "Fullload", תפיסת הרעיון של מערכת "ירוקה" אכן קורמת עור וגידים.
לוח האם מגיע עם 4 שבבי זיכרון, ועם האפשרות לגירסה בעלת 256 או 512 מגה זכרון, והוא בעל מפענחים מובנים למדיה דיגיטאלית, כגון WMV9, MPEG2, MPEG4, Xvid/Divx, ו-H.264. המעבד שיושב בלב המערכת הוא C7-M (הסדרה הניידת של VIA במהירות 1GHz), ומבדיקות ברחבי הרשת אשר נעשו על ה-Q1B של סמסונג, שמיישם בתוכו את אותו המעבד, נמדדה יכולת צריכת החשמל של המעבד עצמו במצב עבודה אינטנסיבי ועמדה על 5 ל-6.8 וואט. כהרחבה לכך, אחד המהנדסים של VIA הציג מעבד אשר רץ במהירות של 500MHz מסדרת "עדן" וצורך רק בסביבות וואט אחד ועובד ללא היטסינק.
תקן חדש וקטן (צילום: bit-tech.net) |
העובדה שלוחות אלה עושים שימוש בשבב UDMA אומר שבנוסף ליכולות עריכת תוכן, עיבוד תמלילים, עריכת קבצים קטנים, צפיה בסרטים או סדרות תוכלו גם לשמור על קשר עם חבריכם לרשת הסלולרית, כאשר תכניסו את כרטיס ה-SIM שלכם.
עם רעיון נחמד
תארו לכם 2-3 לוחות כאלו על כרטיס PCI * 2 או 3 כרטיסים כאלו.
עיבוד מקבילי מטורף 🙂
המעבד לא מתוצרת אינטל…
"המעבד שיושב בלב המערכת הוא C7-M (הסדרה הניידת של אינטל במהירות 1GHz)" הC7 הוא מעבד של VIA ולא של אינטל.
1 אפשר לעשות את זה עם DSP על PCI
אני כבר מכיר אפליקציות כאילו כי אני עובד בתחום. אפשר לשים חוות DSP על PCI ואז להשתמש בכרטיס כacelerator. אפשר לעשות בסביבות ה 1.2GMACS (סיכום של הכפלה) עם DSP שעובד ב300MHz ויש גם אריזות עם 4 DSP כאילו (freescale ) על פיסת סילוקון אחת יש כאילו שעובדים גם ב1GHz ומגיעים ל8GMACS (ראיתי אחד אצל TI ) .
יאמי
CAR PC ולא צורך חשמל בכלל !
איפה יופי לראות הטכנולוגיה מתקדמת מבחינת
איפה יופי לראות הטכנולוגיה מתקדמת מבחינת יעילות ,
כי תמיד אפשר לשפר ולהגיע להשגים טובים יותר, אבל להגיע לנצילות גבוהה יותר … זה כבר משהו אחר.