לכבוד השנה החדשה, ובעיקר לכבוד השנה המסתיימת, כתבי האתר התייצבו לבחור את מוצרי השנה שלהם בתחום המחשבים והחומרה לשנת 2015
אחרי הבחירות של ליאור, הגיע הזמן לראות מה הם המוצרים שהכי הרשימו בשנה האחרונה את כתב החדשות, המדריכים והביקורות שלנו, אורי כרמי.
ASUS PG279Q – מסך הגיימינג שנותן הכל
בעבר היותר רחוק, אם ביקשת לשחק על מסך בעל תדר רענון העולה על 60Hz הייתה קיימת עבורך אפשרות אחת בלבד: לוותר על טכנולוגית מסכי ה-LCD ולחזור חזרה למסכי שפופרת (CRT) עבור תדר רענון של 85Hz בלבד. מסכי ה-LCD הציעו שפע של גדלים, פאנלים ועיצובים, אבל דבר אחד נשאר זהה: תדר הרענון.
לאט לאט הופיעו בשוק מסכי LCD שמחזירים את שנאבד עם המעבר אליהם: תדר רענון גבוה יותר. הם הציעו עד כ-120Hz של תדר רענון ושחקנים שהיה באמתחתם כרטיס מסך חזק מספיק בהחלט יכלו לחוש בהבדל ניכר בהשוואה לתדר רענון סטנדרטי של 60. עם זאת, פריצת גבול זה הכריחה שימוש בפאנלים מסוג זול למדי שהכריחה את המשתמשים לבחור: או מהיר יותר לעין, או יפה יותר לעין.
במשך השנים האחרונות התמונה נשארה יחסית זהה, עם פריצות דרך קטנות בדמות עליה לתדר רענון של 144Hz, פאנלי TN איכותיים יותר וכדומה. אך הרעיון של מסך בעל פאנל איכותי באמת עם קצב רענון גבוה מ-60 עדיין נראה כחלום רטוב. עד שהשנה נפל דבר.
ה-ASUS PG279Q הוא מסך גיימינג חדש שפורץ את כל הגבולות האפשריים בבת אחת ובאופן ברוטלי לחלוטין, כשהוא לא משאיר שום תחום אחר ריק (חוץ מהארנק): עם רזולוציה רחבה של 2560×1440 על גודל של 27", הוא לא רק מציע פאנל IPS איכותי עם קצב רענון של 4ms בלבד, אלא אף תדר רענון בלתי נתפס של 166Hz יחד עם תמיכה בטכנולוגית G-Sync של NVIDIA שאף נותנת חווית משחק חלקה אפילו יותר.
עם נתונים כל כך מרשימים, ועל אף המחיר הגבוה מאוד יחסית שלו (כ-799 דולר), הוא כבש בחודשים האחרונים את המשתמשים הכבדים ואתרי הגיימינג בעולם וזכה למספר גדול של פרסים וציונים לשבח. על פריצת הדרך המרשימה הזו, אני בוחר במסך ה-ROG Swift PG279Q של ASUS כמסך הטוב ביותר של 2015.
חלונות 10 – המערכת שהחזירה את המשתמשים אל המרכז
5 השנים האחרונות היו הרות גורל עבור מיקרוסופט, שניסתה להכניס אל השוק ואל לב הצרכנים מערכת הפעלה חדשנית יותר, חלונות 8, ולמעשה נתנה את האפקט ההפוך לחלוטין: בריחה מאסיבית של משתמשים פרטיים ועסקיים כאחד, מה שפגע בשמה ובעיקר במכירותיה.
גם כאשר זו שחררה את הגרסה המשופרת יותר, 8.1, זה לא בדיוק עזר והמשתמשים עדיין בחרו להתרחק כמו מאש ממערכת הפעלה ששונה מדי בממשק שלה מכל מערכת חלונות קודמת, מה שהכניס את חלונות 8 לשיא-שלילי של מערכת ההפעלה הכי פחות נמכרת שלה בכל הזמנים.
מאז מים רבים עברו בנהר, ואף התחלפו כמה וכמה אנשים בראש הפירמידה. וכך, לאחר שפל חסר תקדים אותו הביאה מערכת חלונות 8 הכריזה מיקרוסופט על מערכת חדשה, אותה הוציאה אל השוק השנה: מערכת חלונות 10. כזו שלא רק מקשיבה לרחשי המשתמשים ומחזירה את מה שחשוב עבורם (תפריט התחל) אלא ממשיכה לשפר ולחדש.
בין אם זה בגלל הצעד השיווקי של חברת מיקרוסופט לאפשר שדרוג אליה בחינם למשך שנה ובין אם זה בגלל החזרה למקורות, הממשק הנעים לעין והחידושים הנוספים, חלונות 10 החזירה את האמון אל לב המשתמשים, ורשמה שיאים במספר השדרוגים אליה. כיום, לאחר כמה חודשים בלבד, ניתן כבר לראות אותה כמעט אצל כל משתמש שני, כשהיא מהירה ויציבה לחלוטין.
אז נכון, חלונות 10 עדיין לוקה מעט בחסר, כמו ביכולות עיצוב הממשק של 7 ובהגדרות שנויות מעט במחלוקת עבור חלק מהמשתמשים, אך מאמצי החברה ניכרים וניתן לראות שהיא משתדרגת ללא הרף, ואף זכינו בנובמבר האחרון לעדכון הגדול הראשון שלה, כשעוד רבים כמוהו מובטחים בהמשך. על ההקשבה למשתמשים, על תכנון נכון ובעיקר על שיטת שיווק חכמה, אני בוחר במערכת חלונות 10, ומקווה להתרשם ממנה אפילו יותר בשנת 2016.
אינטל סקיילייק – מהטוב שיצא בעידן החדש
מאז יצא מעבד ה-Core i7 הראשון של אינטל הרבה מאוד השתנה. המעבדים הלכו והתכווצו מבפנים, ומדור לדור קיבלנו אחוז מסויים של שיפור בביצועים, ליבה גראפית משופרת וליבות קרירות יותר שגם הולכות רחוק יותר כאשר מדברים על אוברקלוק.
אבל אני חושב שהדור השישי של מעבדי ה-Core i מביא איתו, אולי, את הסיבוב הכי טוב בסדרה. וכשאני אומר בסדרה, אני לאו דווקא מדבר רק על קטגוריה אחת. במחשבים השולחניים, 6700K הוא בהחלט מעבד מרשים להתחיל איתו. הוא מגיע עם שיפור נאה מאוד באחוזי העיבוד ולוקח יחד איתו במספר גדול של יישומים את הביצועים של דור האקסטרים הקודם ומציע יכולות אוברקלוק שעל פי המדווח מסביב לרשת נעות עד לתדר ה-4.9Ghz על אוויר, כל זה במעטפת טרמית של 90W בלבד וטמפרטורות נמוכות למדי.
נגזרת אחרת ממנו, אחת מרשימה אפילו יותר, היא מה שהוא מביא לשוק הניידים, עם מעבדי ה-Core M שמציעים מעטפת טרמית של 4.5 וואט בלבד יחד עם ביצועים שלא מביישים את הפירמה. בראש הרשימה, הוא אף מביא לשוק הזה מעבד מרובע ליבות נייד בעל מכפלה פתוחה שמסוגל להגיע עד 4.4 ג'יגה-הרץ באוברקלוק ולהשוות בביצועים ל-6700K השולחני עם מעטפת טרמית של 45 וואט וטמפרטורות נוחות לכל נייד שיודע לקרר את עצמו. אני מדבר כמובן על 6820HK.
אבל הטופ של הטופ הוא הפלטפורמה איתה הוא מגיע, סדרת Z100 שלא רק מביאה איתה תמיכת מובנית לטכנולוגיות שאהבנו קודם, אלא גם נותנת דרור לטכנולוגיות שהיא אבן דרך כגון USB Type-C וחיבור M.2 ברוחב פס מלא. על כל אלו, אני יותר מגאה לבחור בסקילייק כפיתוח הטוב ביותר של שנת 2015.
סיכומי שנה גם מהכתבים האחרים שלנו:
מוצרי השנה של HWzone לשנת 2015: הניידים הנועזים
מוצרי השנה של HWzone לשנת 2015: הכרטיס שכמעט הרג את AMD