האם יש שוק גם לעמדות כרטיסי מסך חיצוניות "חלשות"? ביצרנית הסינית הגדולה ביותר בתחום המחשבים מתכננים לגלות
ביקורות שונות ברחבי הרשת כבר הבהירו כי חיבור של כרטיסי מסך עוצמתיים במיוחד למחשב באופן חיצוני, באמצעות מחבר Thunderbolt 3, יביא למפגש חזיתי עם צוואר הבקבוק של הטכנולוגיה, עם ירידת ביצועים שעלולה להגיע לכמה עשרות אחוזים בתלות באופי היישום שמופעל. היכולת החדשנית לחבר כרטיס גראפי באופן חיצוני ופשוט אל מערכת פועל במיטבו בהתבססות על מוצרי עיבוד משוק הביניים, ועל כן לא נופתע לראות יותר ויותר יצרניות יכוונו לפתרונות קומפקטיים יותר ומורכבים מראש, במקום לאפשר למשתמש לבחור את הכרטיס הגראפי בעצמו ולהסתכן באכזבה (יחסית) מהתוצר הסופי.
אחת מאותן חברות שמאמצת קו צנוע יותר בעולם ה-Thunderbolt 3 היא לנובו, שמציגה תחנת עגינה דקה במיוחד (22 מילימטרים), בעיצוב שחור סולידי ואטום, עם יידוע ספציפי למעבדי ה-IdeaPad 720S העדכניים והפופולריים שלה – שבתוכה מסתתר כרטיס GeForce GTX 1050 נייד עם 4 ג'יגה-בייט של זכרון GDDR5. לא מדובר במפלצת גיימינג, אך זה עדיין אמור להיות זינוק של כמה וכמה רמות בהשוואה ליכולות ליבת ה-UHD Graphics 620 המובנית של אינטל – כאשר בלנובו אף מצהירים על יכולת להפעיל את ממשק המציאות המדומה/מציאות משולבת החדש של חלונות 10 בקצב רענון של 90 הרץ, באמצעות משקפיים תואמים כמובן.
תחנת העגינה כוללת ספק כוח חיצוני צנוע, שלושה מחברי USB Type-A שאחד מהם מותאם לטעינת מכשירים חכמים מסוגים שונים, חיבור HDMI 2.0 אחד וצמד חיבורי DisplayPort 1.2 לחיבור משקפי מציאות מדומה מכל הסוגים, מחבר אודיו 3.5 מילימטרים וכניסת Gigabit Ethernet – הכל בתוך יחידה במשקל של פחות מ-700 גרם ובנפח כולל של כ-0.7 ליטר, שאותה בהחלט ניתן לארוז בתיק ולקחת לצד המחשב הנייד ממקום למקום – נקווה שבהמשך נשמע על תמיכה בדגמים נוספים של לנובו שכוללים את מחבר ה-Thunderbolt 3, ואולי אף במחשבים של יצרניות מתחרות.
הבעיה המרכזיות ביותר בהצעה החדשה היא תג המחיר שלה – בלנובו מתכננים להשיק את המארז בעלות של לא פחות מ-400 דולר, שאולי זולה יותר מרוב המוצרים המקבילים אך גם חלשה בהרבה, כמובן, ומהווה הכפלת מחיר של פי 4 לערך לעומת מחירו של GTX 1050 נייח ממוצע. זה פער שקשה להצדיק אותו – ולא נותר לנו אלא לקוות שהמחיר יקוצץ במהירות, כאשר עלות של מתחת ל-300 דולר תוכל להפוך את התוסף לכזה שבאמת רלוונטי לחלק לא קטן מבעלי הנייד (או הניידים) הנתמך.
מסכימים איתנו, או סבורים שלתחנת העגינה הזו אין עתיד בשום מצב? ספרו בתגובות.
אין עתיד, אין סיבה ללקוח שיש לו מוצר זול, נניח מחשב נייד(זול) להשקיע עוד 400 דולר, בעוד שאם היה משקיע 400 דולר במחשב עצמו, היה מקבל מחשב חזק פי כמה מהתוספת מסוג זה, שהיא גם חיצונית וגם יקרה.
ממש לא נכון. עדיף לקחת מחשב דק וקל בלי כרטיס מסך ולחבר אותו לכרטיס מסך חיצוני. אתה שוכח שתוספת של כרטיס מסך בדרך כלל מעלה גם את המשקל וגם את צריכת האנרגיה באופן משמעותי. לא הכל זה יחס של כוח עיבוד למחיר.
כן, אבל אסור לשכוח את הצורך שמאחורי דבר שכזה, או יותר נכון חוסר הצורך. כרטיס מסך חיצוני למחשב נייד ישמש בעיקר לאלו הצריכים כוח עבודה נוסף, ככל הנראה אלו המשתמשים בנייד לעבודה כלשהי. מדוע המשתמש צריך להשקיע 400 דולרים על מוצר שכזה אם יוכל להשקיע מעט יותר ולקנות מחשב נייד רגיל שיעשה עבודה טובה באופן כמעט זהה? הרי לא מדובר ב־1080Ti או משהו מיוחד, התוספת לכוח העבודה לא ממש שווה את המחיר ובהחלט לא מצדיקה את השימוש במוצר נוסף, חיצוני, שעל המשתמש להיסחב איתו לכל מקום. ישנם מספיק ניידים שייתנו תמורה טובה בעד מחיר דומה, במארז קומפקטי למדי ואף קל משקל.