לאחר כשלון צורם בעבר, קונסולת ה-SMACH Z בדרכה להפוך למוצר אמיתי, תודות לקיקסטארטר
אם אי פעם תהיתם מדוע עדיין לא ראינו מערכת מחשב קומפקטית כלשהי שמבוססת על שבבים בארכיטקטורת x86 מנסה להתחרות בקונסולות הניידות ובסמארטפונים השונים בכל הנוגע לגיימינג – כדאי לכם להכיר את ה-SMACH Z, הפרוייקט הבלתי רגיל שמתקרב לסיומו של קמפיין גיוס המונים מוצלח בהחלט ונמצא בדרך להפוך לאחת ממכונות המשחקים הקומפקטיות ביותר של עולם ה-PC.
אחרי קמפיין גיוס בפלטפורמת ה-Kickstarter אשר החל בסוף השנה שעברה ובוטל בקול ענות חלושה לאחר שהצליח לצבור רק כשישית מהערך המינימלי הנדרש בחצי מהזמן הקצוב, הצוות הספרדי שאחראי על הפרוייקט ביצע קאמבק עם יעד כספי צנוע יותר ומוצר בשל מעט יותר – והצליח לגרוף סכום כולל של כ-380,000 יורו (כ-408,000 דולר) ממעט יותר מאלף משקיעים שונים, שהאפילו די בקלות על יעד של 250,000 יורו, וכעת נראה שהם בדרך הנכונה להפוך חזון למציאות.
אז מה זה ה-SMACH Z? מדובר במחשב זעיר מבוסס לוח פיתוח של AMD שנדחס אל תוך מארז הכולל גם מסך מגע LCD בגודל 6 אינץ' וברזולוציית 1080p, עם צמד בקרי שליטה משני צדדיו שמרגישים במעין שילוב בין בקר ה-Steam Controller של וואלב לבין רכיב הטאבלט ה-Wii U. בפנים תמצאו את מעבד ה-RX-421BD מרובע הליבות ממשפחת ה-Merlin Falcon של AMD לשוק הנייד שכולל תדר בסיס של 2.1GHz ותדר טורבו מירבי של 3.4GHz, ליבה גראפית מובנית מדגם Radeon R7 עם 512 יחידות ביצוע בתדר עבודה של 800MHz, זכרון DDR4 בנפח של 4GB או 8GB בתלות בדגם, נפח אחסון של 64GB או 128GB ואפשרות בחירה בין מערכת חלונות 10 רגילה לבין הפצת לינוקס מותאמת אישית למשחקים שקיבלה את השם SMACH Z OS.
המכשיר הבלתי רגיל כולל גם קישוריות Wi-Fi אלחוטית מובנית, קישוריות Bluetooth, אופציה לקישוריות סלולר בדור הרביעי, יציאת HDMI, חריץ לכרטיסי microSD, חיבור USB Type C וגם סוללה מובנית שאמורה להספיק לחמש שעות משחק בין טעינה לטעינה.
בחברה מצהירים כי גירסת הלינוקס של המחשב תתמוך בכל הכותרים הזמינים בחנות ה-Steam של הפלטפורמה, ובאופן טבעי גירסת החלונות תתמוך בכל עשרות אלפי הכותרים שנוצרו במרוצת השנים עבור המערכת (אלה מהם שתהיה מסוגלת להריץ עם החומרה הצנועה שלה, לכל הפחות) – מה שאמור להוות את היתרון המשמעותי אל מול ספריות המשחקים שזמינות במכונות משחקים ניידות אחרות.
נותרו עוד כמה ימים בלבד על לסיומו (המוצלח) של קמפיין הגיוס עבור ה-SMACH Z, ולמרות שאנחנו לא בהכרח מציעים להשקיע סכום של כמה מאות או כמה אלפי שקלים בפרוייקט בינתיים, לפני שקיבלנו אינדיקציה משמעותית להתנהלותו התקינה – נחמד מאוד לראות נסיונות למצוא יישומים חדשים ובלתי רגילים בעולם המחשבים האישיים, ובעולם הטכנולוגיה בפרט, אז כל הכבוד על היוזמה.
https://www.youtube.com/watch?v=AgppMAo1-V8
מעניין אם יוציאו גרסה עדכנית יותר עם מעבד מדור Raven ridge של AMD לצורך ביצועיים גבוהים יותר. נראה מעניין במחיר סביר ביותר (לגרסה הקטנה). וגם זה תומך במערכות הפעלה של מחשבים רגילים שזה בונוס מאוד טוב!
Ran Algawi what what what
אני הייתי מוסיף למוצר מקלדת נשלפת
עדיין לא מבין את מערכת הקירור של הדבר הזה.
המעבד עומד על TDP של 35W
מגניב!
חשבתי שזו תהיה כתבה על תחיית ה-PC, לאור הכפלת המכירות של כרטיסי NVIDIA…
ה-PC אף פעם לא מת, אין מה להחיות. למעשה הוא נמצא במה שמכונה "תור זהב שני" היום
זה לא מדוייק. הוא נמצא בגסיסה איטית כבר 5 שנים, ור' הקיצוצים באינטל, כי לא מכרו כמות מעבדים כפי שציפו.
המכירות של ה-PC יורדות לאיטן או נשארות ללא שינוי (גם דבר גרוע מבחינת היצרנים, שרוצים למכור יותר כדי שהמניות יעלו).
יוצאי הדופן אלה מחשבי הגיימרים ושוק כרטיסי המסך, שם יש התחזקות ושוק בטוח. אבל המחשבים האלה הם מיעוט; שאר המחשבים מתמעטים, כי חלונות 10 לא צריכה חומרה חדשה במיוחד, ובעיקר כי היום לא צריך יותר מטאבלט או פאבלט למייל, אופיס ומשחקי קז'ואל.
בדיוק הפוך… הטאבלטים בגסיסה.
אגב שוק הגיימניג של הpc גדול יותר יחד משוק של שתי הקונסולות יחד.
וזה ללא שוק הארגוני והמקצועי.
לגבי אינטל, מדובר בתהליכי התיעלות כמו כל חברת tech.
בדוק את הנתונים ברשת – https://www.statista.com/statistics/272595/global-shipments-forecast-for-tablets-laptops-and-desktop-pcs/
ה-PC בצניחה של 20% ויותר מאז 2010; הלאפטופים באחוז דומה, ואילו הטאבלטים בעליה (שנחלשה אחרי זינוקים אדירים, כי השוק הגיע לרוויה, אבל עדיין קיים). הטאבלטים של אפל בירידה בשנים האחרונות, אבל רק שלהם: אחרים מצליחים יותר.
באשר לקונסולות – הנה דוגמא מהשוק הקנדי – משחקים לקונסולות, מובייל ו-PC –
https://www.statista.com/statistics/486262/video-game-industry-revenue-share-segment-canada/
אינטל השנה פיטרה 12 אלף עובדים, כי התחזיות שלה לא התממשו. זה ייעול, אבל זה גם קיצוץ ('ייעול' הוא לרוב התירוץ שניתן, למנוע מהמשקיעים לברוח). https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-19/intel-cuts-12-000-jobs-forecast-misses-as-pc-blight-takes-toll
בדוק ואז תראה.
1. מעניין… שלא לקחו שם בחשבון מחשבים בהרכבה עצמית (גיימרים), תחנות עבודה, ושרתים.
2. השוק הקנדי לא מעניין אף אחד תסתכל על השוק הגלובלי, שם הטאבלטים בכלל מיעוט. (ראה תמונה מצורפת).
3. האטה של אינטל נובעת מזה שאין מספיק סיבה לשדרג את המעבדים מדור לדור… 10~20% IPC יותר זה לא שוס…
הנתונים שלך נכונים אבל הם לא משקפים את המציאות:
1. אפילו מעבדים ישנים בני 7 שנים כמו i5-750/i7-860 מסוגלים להריץ משחקים חדשים על 1080P
צריך לשדרג כרטיס מסך (נגיד כל 3 שנים כרטיס מסך ב 1000ש"ח כל אחד ואולי להוסיף עוד 8GB של זיכרון סביר להניח גם ספק כוח)
מחשב כזה ^^^ אפשר למשוך עוד שנה-שנתיים אז הגענו ל 9 שנים עם אותו המעבד
מכירת ה!!חומרה!! בירידה (בגלל מחזור שידרוג ארוך בשוק ה PC) אבל לא שוק משחקי PC עצמו כי להרבה אנשים לא כזה איכפת להריץ על 1080P על הגדרות
MED
2. התנונים לא כוללים מכירות דיגיטליות של steam origin GOG וכו….
אני בשוק שמטרו רץ על זה חלק.. זה משחק רוצח חומרות