ה-RC100 יהיה עוד נסיון לגרום לטכנולוגיית האחסון המתקדמת לפרוץ אל השוק ההמוני
אנחנו מחזיקים אצבעות לכך שאחת מהבשורות בשנת 2018 תהיה כוננים תומכי תקן NVMe שעולים ממש כמו כונני SSD בתקן ה-SATA (או AHCI), מה שיקפיץ את רמת הביצועים המקובלת בתחום ויספק לעוד ועוד צרכנים סיבה טובה לשדרג את אמצעי האחסון המכאניים. יתכן כי מדובר בשאיפה יומרנית מדי לשנה אחת, כשהיום חלק גדול מכונני ה-NVMe נושאים תגי מחיר כפולים מכונני SATA באותו נפח אחסון – אך לשמחתנו מסתמן שיש שלל שחקניות שמעוניינות לקדם את התחום ולקרב אותנו לעתיד שכזה – וטושיבה היא אחת מהן.
היצרנית היפנית מכריזה כעת על משפחת כונני ה-RC100 לצרכנים פרטיים, שמבוססת על מארז שבב בודד שכולל בתוכו גם את הבקר וגם את זכרונות ה-NAND התלת מימדיים, בארכיטקטורת BiCS 3 מודרנית של החברה עם מבנה 64 שכבות ותצורת TLC לאחסון שלושה ביטים של מידע בכל תא ותא.
הכוננים יוצעו בתצורת M.2 קומפקטית במיוחד של 42 מילימטרים (לעומת 80 מילימטרים ברוב כונני ה-M.2 הנפוצים), שאמורה להבטיח כי הם יתאימו כמעט לכל מחשב שבו חריץ M.2, קטן ככל שיהיה.
הם יהיו זמינים בנפחים של 120 ג׳יגה-בייט, 240 ג׳יגה-בייט ו-480 ג׳יגה-בייט, כאשר תמיכה בטכנולוגיית ה-HMB (ר"ת Host Memory Buffer), שמקצה כמה עשרות מגה-בייטים מנפח זכרון ה-RAM במערכת לשימוש כזכרון מטמון מהיר עבור כונן האחסון, תאפשר להם להגיע לרמת ביצועים נאה למדי עם מהירויות העברה רציפות של עד 1.62 ג׳יגה-בייט בשנייה, לצד ביצועים אקראיים של עד 160,000IOPS בקריאה ועד 120,000IOPS בכתיבה – יותר מכל כונן SATA באשר הוא, על אף הוויתור על סכרון המטמון הדינאמי המובנה והתבססות על עורק PCI-Express3.0x2 בלבד שהוא חצי מהפוטנציאל המירבי של M.2.
עדיין לא קיבלנו מחירים רשמיים עבור כונני ה-RC100, אבל בטושיבה מבטיחים שהם יהיו תחרותיים ומשתלמים במיוחד – כך שאתם מוזמנים להגדיר בעצמכם מה הוא רף המחירים שיוכל לגרום לכם להשתכנע ולקפוץ על המציאה, ומה המחיר שיקבור את המשפחה הזו עוד לפני שהיא תנחת על המדפים.