היצירה הבלתי רגילה של אינטל נוחתת אצלנו לביקורת – הכירו את המעבד המהיר ביותר בעולם לגיימר ולאוברקלוקר. ציון 40 שנים לצאת מעבד ה-8086 הוליד גרסה שאפתנית במיוחד שאתם צריכים להכיר
בשנת 1976 החלה יצרנית שבבים צעירה בשם אינטל לפתח את מעבדי הדור הבא של המחשב האישי במטרה להביא אותו לכמה שיותר בתים. לאחר שנתיים השיקה אינטל בגאווה את 8086 – מעבד שהוליד את המונח "ארכיטקטורת x86" ועל עיצובו פותחה הפלטפורמה הידועה כ-"תואמת x86". מדובר בפלטפורמת עיבוד למחשבי י.ב.מ אשר הופצו בכמות רחבה במיוחד בארצנו והפכה את המחשב האישי לאישי באמת.
מעבד זה סלל את הדרך לכל השאר מעבדי x86. תוך כמה שנים למחשבים שרבים מאיתנו גדלו איתם המריצים לרוב MS-DOS. בשנות התשעים נולד הפנטיום ומשם הכל הסטוריה.
אינטל החליטה לחגוג את 40 השנים מאז יציאת מעבד ה-8086 עם מעבד אשר מהווה ממתק אוברקלוקינג ומוצר שווה לאספני חומרה. הכירו את Core i7 8086K.
מעבד ה-Core i7 8086K מיוצר במהדורה מוגבלת והוא שייך למשפחת מעבדי 8000 לתושבת LGA1151 המודרנית של לוחות האם. מעבד זה מיועד בעיקר ללוחות אם בעלי ערכת השבבים Z370 של אינטל. רק לוחות אם בעלי ערכת שבבים זאת מאפשרים הגדרה ידנית של תדר פעולה גבוה יותר מזה המגיע כברירת-מחדל.
טכנית, מדובר במעבד זהה ל-Core i7 8700K הפופולארי בעל 6 הליבות. ישנם שני הבדלים שהופכים את ה-8086K למוצר שונה. בראשונה, תדר פעולת המעבד מעט משופר במצבי המאמץ השונים. תדר הבסיס הנמוך ביותר של המעבד הינו 4Ghz לעומת 3.7Ghz. תדר הטורבו משופר כאשר ליבה אחת מתוך השש נמצאת בשימוש והיא פועלת ב-5Ghz. זה למעשה מעבד אינטל הראשון שכולל תדר פעולה של 5Ghz באיזושהי תצורה הישר מהקופסה ללא צורך בשינויים מיוחדים.
הבדל נוסף בין המעבדים הללו הוא שאינטל למעשה מיינה את איכות השבבים מפס היצור ולקחה את האיכותיים יותר לדגם ה-8086K. סיליקון איכותי למעבד מפס היצור מהווה מצע לתדרים גבוהים יותר. כך למעשה מתבצע מיון מעבדים באופן כללי כאשר השבבים הפחות איכותיים נכנסים לסדרות הפשוטות יותר כמו Core i5 ו-Core i3.
מעצם העובדה שכברירת-מחדל ה-8086K מהווה מעבד איכותי יותר, ישנה הבטחה להשגת תדרי פעולה גבוהים יותר בממוצע כאשר מבצעים אוברקלוקינג למעבד. פעולה זו למעשה מעניקה למעבד ביצועים נוספים על ידי הגדרת תדרים גבוהים יותר בהגדרות לוח האם. כל מה שצריך הוא לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z370 של אינטל משלל היצרניות, וקירור מתקדם מבוסס צלעות מתכת.
ממש כמו במעבד Core i7 8700K, גם במעבד זה לא מגיע קירור כלל באריזה. לכן, נדרש המשתמש לרכוש קירור צד ג' על ידי שלל החברות המייצרות זאת. עלותו של ה-Core i7 8086K מעט גבוהה מזאת של Core i7 8700K ועומדת על 425$ לעומת 350$. ישנם סוחרים ברשת אשר בוחנים מעבדי Core i7 8700K רבים וממיינים אותם לפי איכותם ויכולתם להגיע ידנית לתדרי פעולה גבוהים יותר. לרוב מעבדי Core i7 8700K המסוגלים לפעול ב-5Ghz יתומחרו גבוה משמעותית מ-425$ כך שהעסקה היא משתלמת למדי למי שרוצה מעבד שפועל בתדר זה. במילים אחרות – Core i7 8086K הוא ההימור הבטוח.
שיפורי הביצועים של 8086K לעומת 8700K
ישנן כמה וכמה דרכים לבחון את איכותו של מעבד כאשר מבצעים אוברקלוקינג בצורה ידנית. דרך אחת חשובה היא למדוד את צריכת החשמל של המעבד בעת מאמץ. השתמשנו בתוכנה Aida64 Engineer הכוללת מבחן מאמץ רציני למעבדים ומדדנו את צריכת החשמל מהשקע בקיר.
כאשר הם במאמץ מלא הבדל צריכת החשמל בין 8700K לבין 8086K היה משמעותי למדי. באחד צריכת החשמל של כלל מערכת המחשב טיפסה ל-155 וואט ובשני 137 וואט בלבד. הבדל זה נובע בין היתר בהבדל שבין מתח הפעולה של המעבדים כאשר 8086K זקוק למתח כניסה נמוך יותר מהיותו מבוסס על שבב איכותי יותר.
אחת ההשלכות היא שכאשר אנחנו ניגשים להעלות את מתח הכניסה המדובר במטרה להעלות גם את תדר הפעולה, היא שנשיג תדר פעולה גבוה יותר פר מתח כניסה ספציפי.
כך נראה דף הנתונים הראשי מתוך התוכנה CPU-Z. באמצעות לוח האם שלנו מדגם GIGABYTE Z370 Ultra Gaming וקירור למעבד מסוג Noctua NH-D15, הגענו לתדר פעולה יציב של 4.8Ghz במתח פעולה מירבי של 1.296V. שילוב של שני הנתונים הללו עם מבחן מאמץ הביא אותנו לטמפרטורת ליבה מירבית של כ-90 מעלות צלזיוס. זאת הטמפרטורה המירבית עליה אנו ממליצים לשימוש קבוע במעבד שכזה. למעבד מנגנוני הנמכת תדר וכיבוי כאשר הטמפרטורה מגיעה לגבהים קריטיים, בדרך כלל 105 מעלות צלזיוס.
מדובר בתוצאה טיפוסית למדי למעבד Core i7 8700K. יש כאלה בעלי קירור מתקדם יותר ואולי לוח אם מתקדם יותר שפועלים גם בתדר של 4.9Ghz או 5.0Ghz. לרוב תדרים אלו דורשים מתח כניסה של 1.3V או יותר. כל עוד טמפרטורת הפעולה תקינה הרי זה אפשרי.
לעומת ה-8700K שברשותינו, ה-8086K מראה תוצאות אוברקלוקינג טובות בצורה משמעותית. תוצאות שכאלו כמעט ולא קיימות כלל במעבדי 8700K. מתח כניסה של 1.32V מאפשר השגת יציבות של תדר של 5.1Ghz. טמפרטורת הפעולה נשארה תקינה באיזור 92 מעלות צלזיוס לכל היותר במאמץ סינטטי מירבי. מומלץ מאוד להצטייד בקירור מבוסס מים כאשר רוכשים מעבד מתקדם שכזה כדי להשיג טמפרטורות פעולה טובות אף יותר.
הבדלי צריכת החשמל בין המעבדים נשאר דומה גם לאחר האוברקלוקינג לשניהם. כאשר ה-8086K שהה בתדר 5.1Ghz מערכת המחשב הציגה במאמץ כ-218 וואט. כאשר ה-8700K היה במאמץ, מערכת המחשב הציגה כ-210 וואט במאמץ. פליטת החום וצריכת החשמל דומה, תדר הפעולה שונה.
השגת תדרים גבוהים אלו שמים חותמת על הצהרות אינטל בכל הנוגע לאיכות השבב ובניה שלו לצורך אוברקלוקינג. למעשה, מדובר בשבב הראשון בתולדות האתר אשר מתיצב על תדר גבוה מ-5Ghz בשימוש קירור קונבנציונלי.
בתוספת של 75$ או כ-400 שקלים בישראל, ניתן להתווכח על כדאיותו של מוצר זה. ברור לנו שזה מוצר מיוחד לאלו שמחבבים את הספורט של דחיפת חומרה לקצה באמצעות אוברקלוקינג. אם אתם ממש חייבים להגיע לתדר פעולה עגול ויפה של כל ליבות המעבד ב-5Ghz, מעבד Core i7 8086K הוא הכתובת.
עד כה, נחשב מעבד Core i7 8700K למעבד המהיר ביותר בעולם למשחקים ולשלל תוכנות בשל תדר הפעולה הטבעי הגבוה שלו, גם אם מדובר בהפרש מאוד קטן עם מעבדים דוגמת Core i5 8600K. המעבד Core i7 8086K לוקח כעת את התואר הזה ממנו וכנראה יחזיק בו מספר חודשים עד שהטירוף החדש יגיע לשוק.
פרס האוברקלוקינג – Core i7 8086K
ה-Core i7 8086K של אינטל מקבל את פרס האוברקלוקינג היחודי שלנו על היותו פיסת הסיליקון המהירה ביותר שיצרה אינטל עד כה לעולם האוברקלוקינג והגיימינג. מוצר זה מיוחד ותוספת המחיר עליו לא גבוהה או אבסורדית, בהתחשב בכך שיוכל להוות בעתיד גם מוצר אספנות.
כדאי שתצלמו את המעבד עם רקע כלשהו שמוכיח שהמעבד הגיע לידיים שלכם, למשל סמל של HWZONE על הקיר 😉
אני… לא יודע למה אחרי 17 שנה HWzone צריך להוכיח משהו למישהו. ידוע שאנחנו הגוף הראשון בישראל שמשיג אקסקלוסיביות על מעבדי אינטל, בין היתר.
חחחחחחחח
זה פריט מיוחד שהגבת באחת הכתבות שתשמח לשים את ידיך על המעבד המיוחד הזה 😉
פה ושם אני אוהב לזרוק רמזים על חומרה שאני יודע שתגיע \ כבר הגיעה.
אל תשכח לחשוב על האפשרות לשמור את המעבד בקופסא שלו ולהניח אותו בתצוגת אספנות 😉
ואולי לקנות עוד כמה בשביל למכור עוד עשר שנים ויותר חחחחחחח
האמת עד היום מעולם לא שמעתי על אוסף מעבדים
חחחחח
מישהו יודע האם קירור כמו h115! מספיק טוב בשביל מעבד כזה?