אינטל מאשרת כי דור המעבדים החדש שלה תומך בזכרונות בנפח כולל כפול מבעבר – בדיוק בזמן להכרזה על דגמים ראשונים שיוכלו לאפשר זאת הלכה למעשה
רוב הצרכנים ממשיכים להסתפק ב-16GB או 32GB של זכרון DDR4 במערכת שלהם, אבל אם אתם מאלה שרוצים יותר, הרבה יותר – בקרוב תוכלו לקבל זאת מבלי לעבור אל עולם ה-HEDT היקר הרבה יותר.
לאחר שחברה טאיוואנית אלמונית יחסית בשם Zadak הציגה פיתוח מפתיע בדמות מודולים מוארכים של זכרונות DDR4 אשר מסוגלים להציע נפח כולל כפול של 32GB לכל יחידה, במקום 16GB אותם התקבלנו לקבל בקצה העליון בשנים האחרונות, הגיעה בשורה גם מבית G.Skill עם סט כפול שכולל מודולים מוגדלים דומים של 32GB, הכל בהתבסס על אותם שבבי בסיס של 8 ג'יגה-ביט שזמינים באופן המוני בשוק כבר שנים.
שני המוצרים הללו איפשרו בפעם הראשונה להרכיב (לפחות תיאורטית) מערכת מיינסטרים, עם לוחות אם שכוללים זוג ערוצי זכרונות וארבעה חריצי זכרונות, ובה 128GB של זכרונות DDR4 – לטובת משתמשים שמעוניינים ליצור RAMDisk גדול במיוחד, או לאלו שפשוט מעוניינים לבצע מספר גדול מאוד של פעולות במקביל מבלי להיתקל בצוואר בקבוק.
חברת HP מיהרה להכריז כי תחל להציע תחנות עבודה שולחניות שתומכות ב-128GB בהתבסס על מעבדי Coffee Lake Refresh בחודש דצמבר הקרוב – וכפתה למעשה על אינטל לספק אישור רשמי לכך שמעבדי הדור התשיעי אכן יתמכו בנפח הכפול, במסגרת עדכונים עתידיים ללוחות האם אשר נמצאים בשלבי ולידציה ובחינה כעת. האם זה אומר שבדצמבר נראה זמינות של מודולים בנפח 32GB בתצורה הסטנדרטית, תודות לשבבי ה-16 ג'יגה-ביט מהדור החדש של סמסונג עליהם סיפרנו לכם לפני כמה חודשים? זה בהחלט נשמע כמו רמז אפשרי לכך.
AMD מצידה כבר הכריזה בעבר כי מעבדי ה-Ryzen שלה יהיו מסוגלים לתמוך גם בנפחי זכרונות דינאמיים עתידיים שטרם זמינים בפועל, ועל כן נראה כי ניתן להעריך שגם דגמים אלו ידעו להתמודד עם 128GB של RAM, אולי בכפוף לעדכון ללוחות האם השונים.
אין ספק שזה יקח זמן ויהיה יקר עד מאוד בתחילת הדרך (כנראה יותר מ-1,200 דולר עבור מערך של ארבעה מודולים בנפח 32GB האחד), אך נראה כי עיתן להעריך שבעוד זמן-מה זכרונות בנפח שיא של מעל 100 ג׳יגה-בייט יהיו זמינים לרבים – המחסום הטכנולוגי שמנע זאת הוסר.
זכרון דינאמי ?
ממתי קוראים לזכרון RAM זכרון דינאמי (לאחרונה הרבה מקומות עושים את זה) ?
מאז ומתמיד:
https://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM
זה קשור למימוש שלו , לא לתפקיד שלו , זו טעות לדעתי שבאה ממקום של להבדיל בין גיגה בייטים של אחסון לגיגה בייטים של טלפונים של זכרון RAM
כל זכרונות ה-RAM במחשבים הם דינמיים DRAM. זה בגלל שיטת העבודה שלהם שלמעשה הם דולפים כל הזמן ולאחר זמן קצר מאבדים את המידע. לכם הם נדרשים למנגנון רענון תמידי שעובד ברקע.
וזאת להבדיל מ SRAM שהוא סטטי כל עוד מחובר למתח. אבל יקר מאוד וצרכן הספק לא קטן מה שהופך אותו לפתרון לא כלכלי לשימוש כללי.
למה בכרטיסי מסך מתחלפים סוגי הזכרון מהר יחסית (ddr/gddr/gddrx 5\6) ובזכרון הRAM כמה וכמה שנים שזה DDR4?
כרטיסי מסך הם יחידות עצמאיות והדבר היחיד שחשוב בהם הוא שיהיה להם ממשק אחיד שבעזרתו ניתן לחברם למחשב (כיום מדוברעל PCI Express X16). כל מה שמעבר לכך תלוי ביצרן כרטיס המסך והוא יכול לבחור כל מעבד גרפי וכל סוג של זיכרון מבלי שהדבר ישפיע על אופן החיבור של כרטיס המסך למחשב. לא כך הדבר כאשר מדובר בזיכרון RAM/זיכרון גישה אקראית/זיכרון דינאמי (ואם תרצו – גם זיכרון נדיף), שכן עליו להיות מסוגל להתחבר ללוח האם מבחינה פיזית ולבקר הזיכרון (שנמצא כיום על המעבד) מבחינה חשמלית/אלקטרונית. היות וכל דור של זיכרון DDR הוא בעל מספר פינים/נקודות חיבור/"רגליים" שונה או/ו שהוא בנוי בצורה חשמלית שונה, הרי שכל החלפה של דור זיכרון במחשב ידרוש, ברוב המקרים, גם החלפה של לוח אם (כי צריך להחליף את תושבת/חריצי ההרחבה לזיכרון) בכדי להבטיח תאימות פיזית וכנראה גם מעבד (בקר זיכרון) בכדי להבטיח תאימות חשמלית/אלקטרונית. אני בטוח שרוב האנשים לא ישמחו להחליף את כל השילוש (לוח אם, מעבד וזיכרון) רק בכדי לשדרג את דור הזיכרון.
לכל הנ"ל יש להוסיף שלרוב השימושים ההבדל בביצועים בין דורות הזיכרון לא יהיה ממש מורגש. בנוסף לכך אני בטוח שיש גם שיקול כלכלי של היצרנים, שכן החלפת/שידרוג פס הייצור עולה כסף ואני בטוח שהיצרנים רוצים קודם כל להחזיר לעצמם את ההשקעה בפס הייצור של הדור הנוכחי (בתוספת רווח כמובן).
הסבר נפלא תודה רבה.