לצד חשיפת ארכיטקטורת ה-Zen 2 קיבלנו טיזר עבור Rome – הדור החדש של מפתחת השבבים האדומה לשרתים שיכפיל את מספר הליבות הזמינות בלוח אם ויוכל לספק שיפור של עד פי 4 בביצועים במקרים מסויימים
אחרי שהתחלנו לעכל את החידושים המשמעותיים שמבטיחות לנו ליבות ה-Zen 2 במבט כללי, זה זמן טוב להסתכל על המוצרים שניתן יהיה להרכיב וליצור בהתבסס עליהן. מעבדי ה-Rome לשרתים, עליהם יבוסס דור ה-EPYC השני, הם הראשונים שזוכים לפירוט מטעם AMD – והם מצליחים להלהיב אותנו עם הכפלה של מספר הליבות ל-64 תוך הבטחה לשמירת התאימות לתושבת ה-SP3 של הדור הראשון וגם תאימות עבור דור ה-Milan השלישי בעתיד.
AMD תמשיך להתמקד בפתרונות עם מעבד יחיד או שני מעבדים, כלומר עד 128 ליבות עיבוד פיזיות ועוד 128 ליבות לוגיות בלוח אם אחד, כאשר כל אחד מאותם מעבדי EPYC יהנה מגישה לעד שמונה ערוצי זכרונות DDR4 (ערוץ עבור כל שבב Chiplet בעל שמונה ליבות, כך נראה) לתמיכה בנפחים אדירים של עד 4 טרה-בייט לכל תושבת – וכמו כן כל לוח יהנה מ-128 עורקי PCI-Express 4.0 מהדור החדש עם רוחב פס כפול מעורקי ה-PCI-Express 3.0 (כלומר 128 עורקים למעבד יחיד או 128 עורקים מחולקים לצד תושבות ומעבדים בלוח), למניעת כל צ'אנס לצוואר בקבוק בעבודה מול מאיצים ביצועים של הדור הבא כמו ה-Radeon Instinct MI60 שמבוסס גם הוא על שבב 7 ננומטר ונחשף לצד המעבדים עצמם.
דור מעבדי ה-EPYC השני צפוי להגיע מתישהו במהלך השנה הקרובה, כאשר לא לגמרי ברור האם תהיה זו הופעת הבכורה המסחרית של ליבות ה-Zen 2, או שמא יש סיכוי שנראה אותן מופיעות בדור ה-Ryzen 3000 עוד לפני כן.
המידע שמתקבל בהחלט מדרבן אותנו להתחיל לחשוב על השיפורים האפשריים עבור מעבדי השוק הביתי שיבוססו על ליבות העידן החדש – האם יש סיכוי שנראה עד 16 ליבות עיבוד בהתבסס על תושבת ה-AM4? האם נראה תמיכה ב-PCI-Express 4.0 גם בשוק הביתי כבר בחצי השנה הקרובה? האם הארכיטקטורה החדשה תאפשר גישה מודולרית גם בשילוב ליבה גראפית ביחידות APU? תהיו בטוחים כי אנו נמשיך לעקוב אחרי התחום ונחלוק אתכם את כל התשובות לכך.