משפחת דגמי MP600 מתרחבת שוב עם דגם שיוכל להכפיל את האחסון הפנימי במחשב-קונסולה מבית Valve ובמתחרים שלו
השקתה של מערכת ה-Steam Deck לפני מעט יותר משנה הוכיחה לעולם כי ניתן לספק גיימינג באיכות ראויה בתצורה ממוזערת שמזכירה את זו של הקונסולות הניידות מהעבר וההווה – מבלי לזנוח לחלוטין את יכולות השדרוג, תודות למחבר ה-M.2 הפנימי שמותאם לשימוש עם כונני NVMe סטנדרטיים מכל סוג שתבחרו. בהנחה שאורכו אינו עולה על 30 מילימטרים.
היכולת להגדיל באופן עצמאי את האחסון הפנימי הזמין בקונסולת ה-PC של וואלב (Valve) העניקה למשתמשים אפשרות לרכוש את הגרסה הזולה ביותר שלה, עם כרטיס eMMC בסיסי בנפח 64GB בלבד, ולשדרג לאחר מכן באופן עצמאי – עם נפח שאף יכול להיות גדול יותר מזה המירבי (512GB) שאיתו היא משווקת באופן רשמי. עם זאת, בתחילת הדרך האתגר המרכזי היה בלמצוא חומרות מתאימות למשימה, משום שעל אף שמדובר באחת התצורות התקניות של כרטיסים בממשק ה-M.2 הפופולריות שלה עבור משתמשי הקצה הייתה זניחה עד אפסית.
בשלב הראשון היו משתמשים שמצאו שיטות שונות לדחוס כונני אחסון נפוצים מעט יותר באורך 42 מילימטר אל תוך ה-Deck, אך זכו למקלחת צוננת מנציגי צוות החומרה בוואלב שהבהירו כי מודינג שכזה עלול לפגום במכשיר ולקצר את משך חייו. זמן-מה לאחר מכן החלו להופיע בשוק כונני 30 מילימטרים חדשים אשר שאפו במודע לנצל את הנישה המתפתחת החדשה – וכעת נראה כי גם שחקניות מוכרות ומבוססות יותר בתחום האחסון בוחרות לאמץ את הטרנד שצפוי כעת להמשיך ולהתרחב מעבר ל-Steam Deck בלבד, אל מחשבי-קונסולה זעירים רבים אחרים שמתחרים בה וגם קטגוריות נוספות.
Corsair היא כנראה השם הנודע ביותר אשר נכנס אל מירוץ הכוננים הזריזים הזעירים עתה, עם דגם ה-MP600 Mini שמתבסס על בקר ה-E21T של Phison (ללא זכרון DRAM ייעודי, שמהווה פשרה בלתי נמנעת כנראה בשל שטח הפנים המינימלי הנתון) בכדי להציע מהירויות העברה רציפות של עד 4,800MBps בקריאה ובכתיבה, לצד ביצועים אקראיים של עד 850,000IOPS בקריאה ועד 1,100,000IOPS בכתיבה.
מוצר זה נועד לשמש בתור הרחבת אחסון ושדרוג ביצועים עבור מערכות ה-Steam Deck, מערכות גיימינג ניידות דומות לה וגם עבור מכשירי ה-Surface Pro 8 וה-Surface Pro 9 של מיקרוסופט שמתבססים גם הם על יחידות אחסון מינימליסטיות מהסוג הזה. הוא יהיה זמין בנפח אחד ויחיד של טרה-בייט אחד, לפחות כרגע, עם מחיר מומלץ מוצהר של 110 דולר – שבהחלט לא יכול להיחשב נמוך אחרי כמה חודשים של ירידות מחירים מאסיביות בתחום אשר הביאו כונני 80 מילימטרים "רגילים" עם ביצועים דומים לרמה של כ-55 דולר בלבד עבור טרה-בייט, כך שמדובר כאן בעלות כפולה למעשה.
למרות נקודת הפתיחה שאינה מחמיאה על הנייר, בהחלט נוכל לקוות כי כניסה של עוד דגמים ועוד חברות אל התחום תדרבן את התחרות ואת הפחתת המחירים שהיא בדרך כלל מביאה איתה – כך שאולי בתוך כמה חודשים יוכלו הצרכנים ליהנות גם מכונני 30 מילימטרים של 1TB במחירים נמוכים מרף פטור המע"מ הישראלי של 75 דולר, אולי לצד גרסאות מתקדמות יותר שידחסו 2TB אל הצורה שקטנה פי 2.6 מזו של כונן NVMe ממוצע.
שם מוכר נוסף שנותן לנו תקווה לאותם מחירים מקוצצים הוא Team Group, שהציגה גם היא לאחרונה את דגם ה-MP44S שלה באורך 30 מילימטרים, עם נפחים של 1TB ו-2TB וביצועים רציפים שמגיעים עד 5,000MBps בקריאה ועד 3,500MBps בכתיבה. המחירים הצפויים טרם ידועים לנו, אך בהתחשב בנכונות של החברה להתחרות באופן אגרסיבי במרבית קטגוריות תחום האחסון במסגרת אמזון מבחינתו יש כאן מקום לאופטימיות.