שאלות ותשובות
נתחיל מהסוף. בסוף 2006 תציג מיקרוסופט את מערכת ההפעלה הבאה שלה, Windows Vista. בפעם הראשונה נראה מערכת הפעלה 64Bit מהקופסא, אבל לצערנו מעבדי היונה אינם תומכים בעיבוד ב-64Bit. אז נכון שכרגע זה לא קריטי, אבל למה לדעתכם הצרכן צריך לקנות מעבד אשר אינו מוכן לעתיד, אפילו העתיד הלא כל כך רחוק?
דדי פרלמוטר: "ההגדרה שלך ללא מוכן אינה מקובלת עלי. הדור הזה של ה-Centrino מקבל כולו את חותמת "Vista Ready" ממיקרוסופט, ולכן כל האפשרויות של Vista ירוצו על ה\'יונה\', ולא רק אנחנו אומרים את זה – אלא גם מיקרוסופט. מיקרוסופט לא דורשת תמיכה ב-64Bit, אלא בעיקר דברים הקשורים לגרפיקה ולכל מיני אפשרויות אחרות."
כל טכנולוגיית ייצור חדשה, כמו הטכנולוגיה החדשה היום – ה-65 ננומטר, מוזילה לכם את עלות ייצור הטרנזיסטורים. האם גם הצרכנים יכולים לצפות להוזלה?
פרלמוטר: "כל טרנזיסטור עולה פחות, אבל הצרכן מקבל יותר טרנזיסטורים בתוך כל מעבד – כך לפי חוק מור. כשהשקנו את פלטפורמת ה-Centrino הראשונה, שאלתם אותי האם כעת מערכות ניידות מבוססות Centrino יעלו יותר ממערכות ניידות רגילות והתשובה שלנו הייתה שלא, והמציאות מראה כי צדקנו. כעת אני אומר כי מעבדי ה\'יונה\' לא יעלו את המחיר של הניידים. באופן כללי מחירי הניידים במגמת ירידה ואני מאמין שזה רק ימשיך."
האם לדעתכם מחירי הניידים המבוססים על הדור הקודם של ה-Centrino, הסונומה, הולכים לצנוח?
פרלמוטר: "לפי ההיסטוריה, זה הולך לקרות. אינטל עצמה לא מפסיקה לייצר את המערכות הללו (=דור הסונומה) כל עוד יש דרישה לכך בשוק. אנחנו עדיין מוכרים מערכות המבוססות על הדור הראשון (שנקרא \'כרמל\'. מ.ש.) ליצרניות שמבקשות זאת."
האם נראה מצב שמחשבים ניידים עולים כמו מחשבים שולחניים?
פרלמוטר: "אם אתה לוקח בחשבון שהניידים כוללים גם מסך, כבר היום אתה יכול למצוא מחשבים ניידים, מבוססי Celeron M, מאוד בזול – במחיר שתעלה לך מערכת שולחנית."
מותג ה-Celeron M ישאר?
פרלמוטר: "כן, גם בדור ה-Core Duo יישאר מותג ה-Celeron."
אמרת כי מעל ל-40 יצרנים מוכנים להשקת ה-Core Duo. האם נוכל לשמוע שמות?
פרלמוטר: "אני לא אוכל להתחייב שהמוצרים יהיו על המדפים כבר היום, אבל החברות שאישרו לנו כוללות בין השאר את HP, IBM, ACER, DELL, פוג\'יטסו-סימנס ועוד."
שבבי היונה יעבדו ב-FSB של 667MHz. האם נוכל לשמוע מה יהיו מהירויות השבבים עצמם, והאם אנו יכולים לצפות לדגמים נוספים לפני בוא ה\'מרום\' בחצי השני של 2006?
פרלמוטר: "היונה בתדר הגבוה ביותר עובד בתדר של 2.16GHz, אבל אנחנו לא מדברים על תדרים במשפחת ה-Centrino כי זה לא מעניין, מה שמעניין זה הביצועים. Core Duo בתדר של 2.16GHz נותן עד ל-70% ביצועים יותר ממעבד \'דותן\' בתדר דומה. סביר גם להניח כי נראה מעבדים מהירים יותר בהמשך השנה."
איך אתם מתכוונים להרגיל את הצרכנים שלכם לשיטת הדרוג שלכם? זה שהדרוג לפי תדר ירד לא יבלבל אותם?
פרלמוטר: "אנחנו מרגילים את הצרכנים בהצלחה מרובה, הקהל לא טיפש. אנחנו עובדים עם הרשתות הגדולות, ורוב הקהל מסתכל על המותג והדגם, ולא על התדר."
דדי, אתה אוהב לדבר על טכנולוגיית האלחוט הבאה, ה-WiMAX. האם שבב התקשורת החדש של ה-Centrino תומך בזה? מתי נזכה לראות את זה?
פרלמוטר: "בשבב ה\'גולן\' אין WiMAX ויש תמיכה ב-WiFi בתקנים A ,B ו-G. שבבי WiMAX לשוק הנייד (לאינטל כבר יש שבבים לשוק הנייח) נראה בעיקר בניסויים בשנת 2007, כאשר כניסה לשוק הכללי נראה לקראת 2008."
דיברנו על שיפור של פי 2 בביצועים הגרפיים. מה התוכניות של אינטל בנושא הגרפיקה?
פרלמוטר: "המערכות שלנו תומכות בוידאו ברמה גבוהה, בתלת מימד וב-HD. אנחנו מתכוונים לתת פתרון טוב ביותר בתחום המיינסטרים. הבן שלי למשל לא מסתפק במחשב נייד עם כרטיס של אינטל, כיוון שהוא רוצה את ה-Ultra."
האם זה שוק שתרצו להיכנס אליו, שוק הגרפיקה לגיימרים?
פרלמוטר: "כרגע זה לא נראה עוד. לא כל המערכות מבוססות Centrino כוללות פתרון גרפי של אינטל, כך שמי שמחפש מחשב נייד עם פתרון Ultra, יש לו את הפתרונות של NVIDIA ו-ATI.”
שניכם מנהלים מאוד בכירים באינטל, ושניכם ישראלים. האם נזכה לראות עוד מחלקות פיתוח של אינטל עוברות לישראל – מה עם מחלקת המעבדים השולחניים?
פרלמוטר: "בקרוב. מאמצע 2006 ארכיטקטורת ה\'מרום\' נכנסת לכל רוחב השוק, גם לשולחניים, וזו טכנולוגיה שפותחה בארץ."
רוני פרידמן: "כל הפיתוח של הארכיטקטורה של השבבים למחשבים בייתים (ליבת Conroe) ושל השרתים (ליבת Woodcrest) נעשתה בישראל."
פרלמוטר: "לא צריך להוציא את אינטל מארצות אחרות. כל הפיתוח של התקשורת האלחוטית של אינטל נעשה בישראל, בחיפה ובפ"ת. ישראלים אוהבים לקחת עוד ועוד, ואנחנו רוצים קודם להתבסס במה שאנחנו עושים. אגב, קצב הגידול במספר עובדי אינטל בישראל גבוה מבארה"ב."
ולסיום, השמועות מדברות על הקדמת ההשקה של סדרת ה-Merom-Conroe-Woodcrest, בזכות הצלחה והתקדמות מהירה בפיתוח. אז מה אתם אומרים?
פרלמוטר: "כרגע לפי הלוח שלנו התאריכים לא השתנו. כשנודיע על ה-Conroe כולם ישמעו על זה. תן לרוני לחזור לעבודה, וזה יזרז את ההשקה עוד יותר."