חברות ישראליות רבות הציגו השנה ב-CeBIT – תערוכת המחשבים הגדולה בעולם שננעלה לא מכבר בגרמניה. אחת מאותן חברות אלו היא WIZCOM – יצרנית ומפתחת העט המתרגם הנודע, ה-Quicktionary.
![]() |
מיקי קינן, מנכ"ל WIZCOM, בביתן החברה ב-CeBIT |
WIZCOM היא אינה חברה חדשה, ובתחילת שנות האלפיים המוצר המקורי שלה זכה ב-CeBIT לפרס החשוב "The Best of CeBIT" של אותה שנה. אולם, בהמשך השנים מצבה של החברה הדרדר, והשנה חזרה החברה לתערוכה לאחר העדרות של חמש שנים.
במאי 2005 נקנתה WIZCOM והחליפה ידיים, ולאחר שינוי מקיף בחברה היא סיימה את 2006, לראשונה בתולדותיה, ברווח. החברה אינה עוצרת בנקודה הזו, ולפי שיחה אותה ערכנו בגרמניה עם מנכ"ל החברה, מיקי קינן, נראה שהחברה מכוונת לא רק לשווקים בהם היא כבר נוכחת, אלא גם לשווקים חדשים עם קו מוצרים רענן.
המוצר הראשון שהחברה הוציאה, ה-Quicktionary הראשון, היה מוצר מקורי מאוד לזמנו בצורת העבודה שלו (והאמת היא שגם לזמנינו). ה-Quicktionary איפשר לסרוק בקלות מילים ומשפטים בשפה אחת, ולקבל על גבי הצג של המכשיר את התרגום – בדיוק כמו מתנת בר המצווה הכל כך פופלארית בשנים ההם – התרגומית האלקטרונית. מאז הציגה החברה כמה דגמים חדשים שידעו עוד כמה טריקים מלבד לתרגם, אולם הפריצה הגדולה עוד לא הגיעה.
![]() |
כיום, כך על פי אנשי החברה, מוצריה של WIZCOM מצאו ייעודים נוספים מלבד הייעוד המקורי עליו חשבו המקימים. העטים הסורקים של החברה משמשים כעזר לימודי לאוכלוסיות מיוחדות בצפון אמריקה, וזאת בעיקר בזכות החיבור למערכת שמע המשמיעה כיצד יש להגות נכון את המילים הסרוקות. העטים משמשים כסורקי טקסט המאפשרים העברה קלה של חומר כתוב למחשב ואף הגיעו לשימושן של חברות שונות, אשר פיתחו תוכנות הנעזרות בעטים לביצוע עקיבה אחרי הרגלי קריאה של אנשים.
בתערוכה הציגה החברה כמה דגמים של עטים סורקים, כאשר במרכז עמד דגם ה-Quicktionary 3 lite. הדגם החדש עוצב מחדש, ונכון להיום הוא יודע רק לתרגם טקסטים. ה-lite בדגם החדש מסמל, לדברי אנשי החברה, את העובדה שבקרוב נראה גם דגם חדיש עוד יותר, אשר אליו יתווספו היכולות הקיימות במוצרים האחרים של החברה – כמו חיבור למחשב, יכולות סריקת טקסט, כריית נתונים ועוד.
ב-WIZCOM אופטימיים וחוזים ששנת 2007 תהיה טובה מאוד לעסקים, ולא רק על קיום רווח אלא על קיום רווח גדול. השנה החברה שינתה את כל המודל הכלכלי שלה, והיא פונה לשווקים חדשים (כמו למשל שוק הילדים) אליהם היא לא כיוונה בעבר. חזרתה של WIZCOM ל-CeBIT השנה לאחר היעדרות של כמה שנים היא רק ההוכחה, אם תרצו, לשיוני הכיוון אותו עברה החברה. בחברה מאמינים שהנכסים הקיימים, כמו למשל המילונים שלה במגוון שפות (ספרדית, צרפתית, אנגלית וכו'), שווים לה הרבה זמן וכסף, והם אלו שיאפשרו לה להגיע בזריזות למקומות שאינם נגישים לאחרים.
רק כחול לבן!
זה גם כותב?
מה לא…