מוצר הדגל החדש של מפתחת הליבות מספר שיפור של עשרות אחוזים לעומת כל כרטיס גראפי אחר אשר פגשנו עד היום
יצירת המופת הטכנולוגית החדשה של NVIDIA אולי לא מיועדת לגיימרים בתור השוק העיקרי שלה, אך עצם העובדה שהארכיטקטורה החדשה שלה והליבה החדשה יתגלגלו, במוקדם או במאוחר (ובשינויים מסויימים), גם אל עולם העיבוד למשחקים הביאה אותנו להתעניין מאוד בביצועים של ה-Titan V במסגרת הזו כבר במעמד ההכרזה המקורי – ועכשיו אנחנו מקבלים מענה ראשוני לסקרנות הגדולה.
תוצאות של הכרטיס האימתני בעל 5,120 יחידות ה-CUDA, עם תדר עבודה מומהר, במבחני ה-3DMark המודרניים ובמבחני הביצועים המובנים של הכותרים Gears of War 4, Rise of the Tomb Raider ו-Ashes of the Singularity שהופיעו ברשת מציירות לנו תמונה אופטימית ומרשימה במיוחד – כשהן מתעלות בחלק מהמקרים בעשרות אחוזים על פני ה-GeForce GTX 1080 Ti, שהיה הכרטיס החד ליבתי המתקדם ביותר בחנויות עד עכשיו.
עדיין מעט מוקדם לדבר על כך באופן רשמי, אך ה-Titan V עשוי להתגלות בתוך זמן מה לא רק כעוצמתי, אלא גם כיעיל מאוד בביצועי העיבוד שלו ובצריכת ההספק – וכבעל פוטנציאל לא קטן לקבל המהרת תדר ליבה ותדר זכרון גראפי נוספת מצד המשתמש, בייחוד בסביבה קרירה מספיק שתתמוך בכך.
תוצאות איכותיות גם בכותרי גיימינג המבוססים על תקן ה-DirectX 12
בתור קינוח, קיבלנו גם בחינה של יכולות הכרייה הקריפטוגרפית של ה-Titan V עבור כמה מהמטבעות המקוונים הנפוצים ביותר כדוגמת Ethereum ו-ZCash, כאשר הכרטיס הבריק גם כאן והוכיח כי הוא אחד מהיעילים ביותר בפעולתו בתחום. בעוד שמעט מאוד גיימרים יוכלו להצדיק רכישה של הדגם בעבור ביצועיו, כורי מטבעות שמעוניינים יותר בחסכון צריכת החשמל לאורך זמן דווקא כן יוכלו להגיע למסקנה שה-Titan V הוא הפתרון המושלם עבורם, ובכך להפוך אותו למבוקש ונדרש בנישה זו – בתוספת לעולמות יצירת התוכן ולעולם עיבוד הבינה המלאכותית שבהם הוא אמור לזרוח גם כן. האם זה אומר שלמרות תג המחיר העצום ה-Titan החדש יוכל להיות המוצלח והמצליח ביותר בתת-המותג שלו עד עתה? אולי בתוצאות הרבעון הראשון של שנת 2018 נקבל את התשובה.