המדריך השלם לעריכת וידיאו – חלק א בעידן של היום, בו לרובנו יש נגני DVD ויש יותר ממחשב אחד בבית ואמצעי הצילום והבידור שלנו הופכים להיות דיגיטלים יותר ויותר, יש את הצורך להמיר את הסרטים והמוסיקה שלנו לפורמט דיגיטלי ואיכותי. בחלק הראשון של המדריך נתמקד בדברים הבסיסיים כגון הכנת הציוד הנחוץ ללכידת הוידיאו ואיך ללכוד את הוידיאו עצמו, ניגע בקצרה על נושא העריכה ובתוכנת העריכה וכמובן נלמד כיצד לייצא את הסרט שלנו לפורמטים שונים. בחלקו השני של המדריך נתמקד יותר על אופן העריכה ובתוכנת העריכה עצמה – נלמד את הפונקציות השונות, מה מומלץ לעשות ומה לא. להלן רשימת הכלים הנחוצים לתחילת עבודתנו: – כרטיס לכידת וידיאו או כרטיס עריכה. המדריך יחולק לכמה שלבים: – מפרט כללי של המחשב. מפרט מחשב העריכה: למרות שמדובר בעריכת וידיאו וגרפיקה, ניתן להניח שנחוץ כרטיס מסך חזק וטוב לשיפור הביצועים אך דבר זה אינו נכון. לכידת וידיאו: אם ברצוננו להעביר מידע מקלטת הוידיאו הישנות שיש לנו, ממסרטת הוידיאו החדשה שקנינו זה עתה או סתם להקליט תוכנית RF – לחיבור כבל האנטנה. S-Video – חיבור מתקדם יחסית המקבל כל צבע בנפרד. Composite – חיבור הוידיאו הרגיל שרובנו מכירים (RCA) ישנם כרטיסי מסך אשר מכילים את אופציית ה-VIVO המאפשרת כניסה של Composite וייתכן שגם S-Video, זה אמור להספיק למי שלא מתכוון להקליט תוכניות טלוויזיה או למי שיש ממיר דיגיטלי. מומלץ שלכרטיס שאתם משתמשים בו תהיה רזולוצית לכידה גבוהה של 720×576.
אם רציתם לדעת איך להמיר את כל קלטות הוידיאו שלכם לדיסקים בפורמט DVD ,VCD או DivX הגעתם למקום הנכון.
– ציוד לחיבור ההתקנים לכרטיס.
– תוכנה ללכידת וידיאו.
– תוכנה לעריכת וידיאו.
– לכידת הוידיאו ע"י הכרטיס.
– עריכת הוידיאו והמרתו לפורמט הרצוי.
כאשר אנחנו עורכים סרט אנו לא משתמשים בפונקציות גרפיות מתקדמות שדורשות כוח עיבוד רב מכרטיס המסך שלנו אלא אנו משתמשים בפעולות חישוביות ומתמטיות שמבוצעות ע"י מעבד המחשב, לכן למחשב עריכה טוב אנו זקוקים למעבד חזק וכמות גדולה של זיכרון הן פנימי והן חיצוני.
תוכנות העריכה "זוללות" כמויות גדולות מאוד של זיכרון ומכבידות על המחשב ועל העבודה השוטפת במהלך העריכה לכן מומלץ מאוד להצטייד בכמות מכובדת של זיכרון, כמה שיותר מהיר יותר טוב (דרישות המינימום כיום הן 512 מגה בייט של זיכרון פנימי).
כמובן שזקוקים גם לזיכרון חיצוני (כונן קשיח) גדול במיוחד. ככל שאיכות הסרט גבוהה יותר, כך גם גודלו של הקובץ יהיה גדול יותר. כונן קשיח בגודל של 120GB יהיה נחמד מאוד אך גם כונן בגודל של 80GB יספק את צרכינו.
כמו כן, אם אתם מתכננים לקנות מחשב מבוסס אינטל, מעבד בעל טכנולוגיית HT מומלץ ביותר. כמובן ככל שהמחשב חזק יותר כך תהליך העריכה יהיה חלק יותר.
בנושא כרטיס העריכה נגע בהמשך.
טלוויזיה ישירות למחשב יש צורך להצטייד בכרטיס לכידה אשר מספק לנו כניסת וידיאו למחשב שנוכל לחבר אליה את ההתקנים.
ישנם סוגים רבים של כרטיסי לכידה בשוק, חלקם טובים וחלקם פחות. ברשותי הכרטיס Pinnacle PCTV Pro ואני אישית מרוצה ממנו.
כרטיס זה מכיל את כניסות הוידיאו:
Pinnacle PCTV Pro
אם אתם רוצים לקחת את העניין ברצינות, ישנם כרטיסי עריכת וידיאו שעולים הרבה יחסית לכרטיסי טלוויזיה והם מבצעים בעצמם את עיקר תהליך העיבוד.
לכרטיסים אלו יש בדרך כלל את כל החיבורים הדרושים כמו Composite, S-Video ו-DV, שזו למעשה כניסת Firewire.
כעת כשיש לנו את כרטיס הלכידה, צריך להתאים את הכבלים להתקן שאנו רוצים לחבר למחשב. ייתכן שהכבלים הסטנדרטיים המגיעים עם כרטיס הלכידה יספיקו לכם. במידה ולא, אפשר להכין כבל מותאם אישית.
אם קיים מרחק רב בין הטלוויזיה למחשב אפשר לקנות כבל RCA לפי מטר ולהלחים לו את המחברים באופן ידני.
מפרט למחשב עריכת וידיאו
שלום..
ברצוני לרכוש מחשב שיתמוך בתכנת AVID לצורך עריכת וידיאו..
האם תוכל להמליץ על מפרט למחשב זה כדי שיהיה יציב וחזק לשנים הבאות?