האם היצרנית האמריקאית תוכל לספק הצעה תחרותית עם מוצר שתומך בחצי מרוחב הפס המירבי של חיבור ה-M.2 המודרני?
עוד ועוד יצרניות מוצרי אחסון מחליטות להגדיל ולהרחיב את מבחר כונני ה-SSD המודרניים והזריזים שלהם, שנפרדים מתקן ה-SATA הישן והחומרה התומכת בו ועוברים לתקן ה-NVMe היעיל והייעודי לתחום – וכעת זו קינגסטון (Kingston) שבוחרת להצטרף לקבוצה עם דגם תקציבי (יחסית) חדש בשם A1000.
שילוב בין בקר ה-Phison E8 שתומך בעורק PCI-Express 3.0×2 בלבד (חצי מבקרי NVMe מתקדמים יותר) ובארבעה ערוצי זכרונות NAND בכונן עצמו ביחד עם שבב TLC NAND תלת מימדיים מבית טושיבה בנפח של 256 ג׳יגה-ביט מאפשרים יצירת כונני M.2 בנפחים שבין 240 ג׳יגה-בייט ל-960 ג׳יגה-בייט – עם מהירויות העברה מירביות צנועות משהו של עד 1,500 מגה-בייט בשנייה, וכמו כן ביצועים אקראיים של עד 120,000IOPS בקריאה ועד 100,000IOPS בכתיבה.
החדשות הטובות הן שהבקר בעל העורק המקוצץ אמור להיות חסכוני עד מאוד, ולהפוך את כונני ה-A1000 (שתומכים גם בטכנולוגיית DevSLP לצריכה מזערית במצב המתנה) לרלוונטיים מאוד עבור מחשבים מבוססי סוללה. אין תמיכה בהצפנה חומרתית, אך יש זכרון מטמון מבוסס DRAM, זכרון מטמון דמוי SLC, נתון MTBF של 2 מיליון שעות וגם חמש שנות אחריות עם היקף כתיבה כולל של עד 0.34 מחיקות כונן מדי יום (DWPD).
המחירים המומלצים הרשמיים של הדגמים הטריים יעמדו על 120 דולר לנפח של 240 ג׳יגה-בייט, 215 דולר עבור 480 ג׳יגה-בייט – ו-400 דולר לדגם המוביל בנפח 960 ג׳יגה-בייט.
טעימה מהביצועים בגירסת ה-960 ג'יגה-בייט, מתוך ביקורת ראשונה שפורסמה באתר thessdreview.com
זה הוא אינו כונן ה-NVMe הראשון של קינגסטון, אך החברה בהחלט נמצאת מאחור בכל הנוגע להיצע שלה בתחום, ומתחילה רק עתה בנסיון להשלים את הפערים אל מול שחקניות שדאגו להרחיב את ההיצע שלהם לארבעה, חמישה ואף יותר כוננים בקטגוריה. המחירים לא ממש קולעים למטרה כרגע, אך אנחנו ממשיכים להאמין כי היצע גדול ככל האפשר יסייע לנו לקבל "מכירות חיסול" מפעם לפעם בעלויות שיהיה קשה לסרב להן.