ב-NVIDIA השיקו את הטיטאן שלהם באופן רשמי. ועכשיו אנחנו סוף סוף נקבל את התשובה לשאלה – למה?
לא פעם ראשונה שאנחנו רואים כרטיס מסך שעולה 1000 דולר: מחיר שניתן לקנות באמצעותו מערכת מחשב מכובדת מאוד שתריץ משחקים היטב. הטיטאן מהווה ליבת Kepler כמעט שלמה מבית NVIDIA ומכיל 7.1 מיליארד טרנזיטורים. כבר סיפרנו לכם על שש גיגה-בייט של זיכרון גראפי במהירות של שש גיגה-הרץ, כבר סיפרנו לכם על ליבה יחידה בעלת 2688 ליבות CUDA ועכשיו אנחנו ניגשים לתוצאות.
יש דבר אחד מאוד מאוד חשוב אותו אנחנו צריכים להבהיר לפני שאנחנו ניגשים לבדוק את תוצאות מבחני הביצועים של הכרטיס: אם אין לכם לפחות מסך אחד ברזולוציה של 2560X1600 או לחליפין כמה מסכים שמחוברים במקביל, אל תטרחו בכלל לפזול לכיוון הכרטיס הזה. אפילו לרזולוציה של 1920X1200 זה יהיה בזבוז מוחלט של כסף לקנות כזה כרטיס. הוא יקר, אבל הוא יפה:
מבחני הביצועים של אתר החומרה הבינלאומי Tomshardware.com בוצעו על גבי החומרה החזרה ביותר, דהיינו Core i7-3970X מומהר ל-4.5 גיגה-הרץ ו-16 גיגה-בייט של זיכרון נדיף והשוואה ישירה עם ה-GTX 690 שעולה גם הוא 1000 דולר, מול ה-GTX 680 ומול ה-HD 7970 GHz Edition מבית AMD – חד הליבה החזק ביותר של החברה ולפחות באופן רשמי הכרטיס הכי חזק שלהם. מייד נראה מה קורה שם.
מבחן הביצועים העדכני ביותר מבית Futuremark מראה שלמרות הכל, ה-GTX 690 הוא עדיין המלך. נראה גם שזה יציב לכל אורך מבחני הביצועים שלהם. הם ביקשו לציין בסיכום הביקורת שלהם שזוג של כרטיסי HD 7970 GHz Edition יעשו עבודה טובה יותר ב-200 דולר פחות אם אתם מוכנים להתמודד עם צריכת ההספק של שתי המפלצות ועם החום שהן הולכות לפלוט בעת מאמץ כבד. הם ממליצים גם ללכת על הטיטאן רק במידה ויש לכם שלישיית מסכי Full HD ומעלה ומתכננים גם לבנות מערך SLI, מה שמאוד בעייתי בארץ.
אוברקלוק תלוי טמפרטורה – פשוט וגאוני |
אבל יש מי שחושבים אחרת. ב-Techpowerup.com הגיעו אומנם למסקנות דומות לאלו של Tomshardware, אבל חקרו לעומק והיללו את טכנולוגיית ה-GPU Boost 2.0. כמו המקורית, גם פה כרטיס המסך ימהיר את עצמו במידה ודרושים ביצועים נוספים ובמידה וצריכת ההספק מאפשרת, אך כעת נלקחת בחשבון גם הטמפרטורה. כרטיס קר יותר ימהיר את עצמו יותר, או לחליפין ישוב לתדר המקורי אם יתחמם אל מעל ל-80 מעלות. מעל 100 מעלות הכרטיס כיבה את עצמו בשביל למנוע נזק, אבל ב-TPU היו צריכים לחסום פיזית את חרכי האוורור במארז בשביל שזה יקרה.
מישהו מכם אי פעם חשב לעשות אוברקלוק למסך שלו? זה אפשרי כבר שנים, אבל עד עתה אף יצרן לא עודד את זה יותר מדי. על פי NVIDIA זה בטוח לחלוטין, והטיטאן הוא הכרטיס הראשון שממש תומך בזה. יצרניות הצד השלישי מספקות תוכנה מתאימה אך רק ניסוי וטעיה יניבו עד איזו נקודה ניתן להעלות את קצב הריענון של המסך.
לפניכם ביצועי הכרטיס בזוג משחקים הידועים ככבדים במיוחד המבוססים על DX11. למרות שהכרטיס נופל מה-GTX 690 וששניהם עולים 1000 דולר, טרם ראינו ביצועים שכאלה מכרטיס יחיד, חד ליבה. הוא אומנם מתאים לפלחי שוק מאוד מאוד ספציפיים, אבל זה מראה שלמרות שקונסולות העתיד יכילו חומרה מבית AMD, עדיין איתנה רוח הלחימה ב-NVIDIA.