בקרים חדשים יאפשרו להעביר מידע קצת יותר מהר בין המחשבים ואמצעי האחסון שלנו, גם ללא צורך בהתבססות על ה-Thunderbolt 3
אחרי ההכרזה הראשונית לפני כמה חודשים, העבודה של איגוד ה-USB-IF על תקן ה-USB החדש ביותר הסתיימה והופצה רשמית – בצעד שמקרב אותנו עוד קצת אל עבר היום בו נוכל ליהנות ממהירויות העברת קבצים של מעל 2 ג'יגה-בייט בשנייה לערך כמעט בכל מוצר ובכל מקום.
התקן החדש מספר תמיכה לאחור בתקני ה-USB 3.1 וה-USB 3.0 שמלווים אותנו כבר היום, עם השמשת צמד פינים שהיו שמורים עד כה, באופן שמאפשר את הכפלת קצב העברת המידע עד ל-20 ג'יגה-ביט בשנייה (בתצורת Type-C כמובן), במקום עד 10 ג'יגה-ביט בשנייה ב-USB 3.1. תמיכה ביכולת תדרוש בקרים תומכים בשני המכשירים שיחוברו יחדיו, אך אמורה להתאפשר באמצעות כבלים שקיימים בחנויות כבר היום, והותאמו לתמיכה בתקן ה-USB 3.1 – כך שיש כאן חדשות מעודדות, לפחות במידה מסויימת.
בקרים תומכי USB 3.2 אמורים להגיע במהלך השנה הבאה, כאשר אין ספק כי יהיה זה תהליך די ארוך עד שיכולת זו תהפוך למשהו שאנחנו מצפים לו באופן בסיסי בכל מוצר חומרה שאנו רוכשים – אך עצם השקתה עשויה לתת דחיפה לתקן ה-USB 3.1 שעדיין לא בדיוק הפך לפריט חובה בכל מוצר בשוק, שיתפוס סוף כל סוף את מקומו של ה-USB 3.0 הוותיק והמוכר (עם מהירויות העברה של עד 5 ג'יגה-ביט בשנייה) באופן מלא.
במקביל, אנחנו נחזיק אצבעות לכך ששנת 2018 תהיה שנת הפריצה הגדולה של טכנולוגיית ה-Thunderbolt 3, שהפכה כעת לזמינה ללא עלות עבור יצרניות הבקרים השונות – אחרי הכל, מחשבים אישיים שבהם כל חיבור וחיבור חיצוני מסוגל לספק מהירויות העברה של בין 20 ל-40 ג'יגה-ביט בשנייה זה משהו שנשמע לנו כמו התגשמות של חלום קטן.