ארכיטקטורת ה-Maxwell החדשה של NVIDIA הרשימה אותנו עם יעילות ללא תחרות בשוק העיבוד הגראפי, אך נראה שגם לקודמתה, ארכיטקטורת ה-Kepler, נותרו עוד כמה שפנים שאפשר לשלוף מהשרוול
NVIDIA יצרה ליבת Kepler חדשה שזכתה לשם GK210, מעכה שתיים כאלו יחד לתוך יחידה בעובי כפול (dual slot) עם קירור פאסיבי – ויצרה את כרטיס ה-Tesla K80, אשר מסוגל לספק ביצועים חסרי תקדים של כמעט 9 טרה-FLOPS בדיוק רגיל וכמעט 3 טרה-FLOPS בדיוק כפול.
הסיבה לביצועים המרשימים היא שימוש בטכנולוגיית ה-GPU Boost לקפיצת תדר של עד 300MHz – הביצועים המתמידים אומנם לא יהיו גבוהים כמו ביצועי השיא, אך היכולת והעוצמה תהיה שם כשהמשתמשים יזדקקו לה.
ליבת ה-GK210 מציעה את אותו מספר יחידות עיבוד בסיסי שראינו בליבת ה-GK110, כלומר 15 יחידות SMX עם 2,880 ליבות CUDA בסך הכל (רק 13 מתוך 15 יחידות ה-SMX פעילות בזוג הליבות ב-Tesla K80), אך הכפלה בנפח זכרון המטמון וגודל האוגרים מאפשרת שיפור בביצועים בתוך ליבות ה-SMX ובביצועים הכלליים.
לא פחות מהביצועים, מרשימה היא העובדה שה-Tesla K80, עם זוג ליבות ה-GK210 שלו, מתאפיין במעטפת תרמית צנועה יחסית של 300 וואט בלבד (בעיקר תודות לתפיסה החדשה שמבוססת על תדרי בסיס נמוכים יחסית, בתוספת תדרי טורבו גבוהים במיוחד).
לא ברור האם נראה את ליבת ה-GK210 מגיעה גם למוצרים ממשפחת ה-GeForce (אנחנו מעריכים שהסיכוי לכך אינו גבוה), אך בכל אופן מדובר בהישג טכנולוגיה נאה שאמור לחזק את מעמדה של NVIDIA בעולם מחשבי ה-HPC.
גודלם הצנוע של כרטיסי ה-Tesla K80 מאפשר קבלת ביצועים גבוהים יותר מאי פעם מתוך יחידות 1U סטנדרטיות
אתם מודעים לזה ש INTEL HD מהדור הבא הולכת להיות חזקה כמו GTX470.
אם ספינת הדגל של הדור הבא של ליבות גרפיות מובנות במעבדי אינטל תהיה חזקה כמו GTX 470 (או GTX 560, או HD 6870) – אני תפוח אדמה כבוש.
מאיפה לעזאזל הבאת את השטויות האלה?
הגזמתי מעט עם ה470 (התלהבתי מאד).
מאחד ועוד אחד שלקטתי חישבתי וחקרתי.. הגעתי ל GTX460.
חפש ערך SKYLAKE. _ (אבל מידע רלוונטי לא מלפני שנתיים)
ה A10-7850K של AMD קרובים מאוד לביצועים של 6750.
אני יודע שלא מדובר במעבדי אינטל וכמובן שזה עדיין לא GTX460, אבל אני כמעט משוכנע שבדור הבא של מעבדי APU מבית AMD "אנחנו" כבר נהיה שם, ולפי פרסומים זה ממש מעבר לפינה.
לא ניראה לך שאינטל תבצע צעד לכוון הזה?…סתאם אני שואל מתוך סקרנות.
אינטל בדואי שעושה צעדים בכיוון ויותר מכך – יתכן שהדור הקרוב יהיה דור ה"שבר" שבו אינטל גם תעקוף את AMD בעוצמת הליבות הגרפיות המובנות. היא עולה באלגנטיות בעוצמות העיבוד בשנים האחרונות.
אבל לעוצמות כמו שתוארו כאן? אלה עוצמות עם ליבות גרפיות בעלות צריכת חשמל גבוהה, עם בקרים של 256 ביט וזכרונות GDDR5 מהירים.
זה שה-7850K יחסית קרוב ל-HD 6750 זה ידוע, גם ה-HD5200 אגב. אבל, זה עוד רחוק.
לצורך השוואה, כדי להגיע לעוצמות של GTX 470 או GTX 560 או HD6870, או אם נרצה להקביל להיום אז GTX 650 Ti ו-R7 260X – עדיין יש זמן. אין ספק שדור 14 ננו-מטר יאפשר לאינטל דחיפה של עוד משאבים, קרוב להכפלה אבל יש צווארי בקבוק והגבלות שעדיין לא מאפשרות למעבדים הגרפיים להיות מהירים כמו אלה. מי יודע, אולי זה יקרה בדור ה-10 ננו-מטרים.