היצרנית שפחות מוכרת בארצנו חושפת מכל טוב, החל מכרטיסי מסך, לוחות אם ועד למערכות PC השייכות לקטגורית ה-all-in-one.
אלבטרון (Albatron) הייתה הראשונה בתערוכה שהעזה להציג את ספינת הדגל הבאה של חברת NVIDIA, ה-9800GX2 שעדיין לא הושק רשמית בעולם, אך המון מידע כבר נחשף עליו לקהל הרחב. להבדיל מחברות אחרות בתערוכה, אלבטרון בחרה להציג את כרטיס המסך בעיצוב הסטנדרטי עליו אחראית NVIDIA, הן מבחינת מערכת הקירור המאסיבית, והן מבחינת המעגל המודפס (PCB) של כרטיס המסך, שנשאר בצבעו השחור.
כמו כן, הציגה החברה את המלך החדש של שוק הביניים, הלא הוא ה-9600GT, שהוצג בשתי גרסות, האחת בעלת זיכרון בנפח של 512 מגה-בייט, והשנייה בעלת זיכרון בנפח העומד על ג'יגה-בייט אחד, מה שמעניק לכרטיס המסך את היכולת להתמודד עם רזולוציות גבוהות במיוחד, אך עדיין, בגלל מחיר מופרז (עקב הגדלת הזיכרון), גרסה זו לא זוכה לאהדת הקהל. בדומה לעיצובו של ה-9800GX2, גם כאן בחרה החברה לעשות שימוש בעיצוב המשעמם של היצרנית NVIDIA.
הדגמים המעטים שבהם החברה לא עשתה שימוש בעיצוב של היצרנית (reference design) הינם דגמי ה-8600GT, שהוצגו גם הם במגוון גרסאות בעלות נפח זיכרון שונה ומערכת קירור בגדלים שונים.
החידוש המעניין ביותר שראינו בדוכן של החברה הוא דווקא כרטיסי מסך מדגמי ה-8400GS וה-8600GT, המיועדים לשוק הביניים, ועושים שימוש בממשק ה-PCI המתיישן, דבר שהוביל במיידית לשאלה המתבקשת, אם כבר לייצר כרטיסי מסך שעבר זמנם, למה לא בממשק ה-AGP? התשובה הייתה פשוטה למדי, העניין לא משתלם כספית. לטענת החברה, ההבדל המקסימלי הצפוי מבחינת הביצועים בין גרסת ה-PCI לגרסת המקור, שעושה שימוש בממשק ה-PCI Express, הוא 25 אחוזים בלבד, נתון די מפתיע, שכן ממשק ה-PCI נחות בהרבה ממשק ה-PCI Express המתקדם, ולפני שנוריד את הכובע בפני החברה, אנו נמתין למבחני הביצועים, אך עדיין נעניק להם קרדיט לא קטן על הרעיון המקורי.
בקטגורית לוחות האם, הציגה החברה מגוון רחב של לוחות אם, העושים שימוש במבחר העצום של ערכות השבבים מבית היצרניות אינטל, AMD-ATI ו-NVIDIA. כלל הדגמים זכו לפתרונות קירור פשוטים למדי, העושים שימוש בצלעות קירור בלבד. את תשומת ליבנו תפסו דווקא לוחות האם בתקן המזערי ITX ו-Mini ITX או בקיצור המוכר mITX, תקן שצפוי לכבוש את שוק המחשבים הסלוניים (HTPC).
הדגם הראשון, שמשך לא מעט תשומת לב, הוא ה-KI690-S1, שמבוסס על ערכת השבבים 690G, מבית AMD-ATI, ותומך בתושבת ה-S1, מה שמאפשר להתקין עליו מעבדים מסדרת ה- Turion וה-Sempron, המיועדים לניידים. בין שלל התכונות של דגם זה, תמצאו גם תמיכה בזיכרונות מסוג DDR2, ארבעה חיבורי SATA, כרטיס קול בעל 8 ערוצי שמע ויציאות וידיאו מסוג VGA ו-HDMI.
ה-PI965 הוא לוח אם נוסף, הדומה בתכונותיו ל-KI690-S1, אך הוא מיועד למעבדי ה-Core 2 Duo הניידים, ומבוסס על ערכת השבבים מבית אינטל, ה-G965. יתרון חשוב הוא התמיכה של דגם זה בתושבת יחידה לכרטיס מסך בממשק ה-PCI Express, דבר המעניק למשתמש אופציית שדרוג נדירה למדי, שלא קיימת בלוחות האם בגדלים אלו.
גודלם של שני הדגמים והתמיכה הנרחבת שלהם במגוון עצום של מוצרי חומרה, הופכים אותם ללוחות האם האולטימטיביים לשימוש במחשבים סלוניים ובמערכות מולטימדיה, תחום שגדל בקצב מסחרר בשנים האחרונות, והפך לקטגוריה שעליה אף יצרנית לא מוכנה לוותר.
קטגוריה נוספת אליה אפשרה הצצה החברה, היא מחשבי ה-all-in-one, מערכות מחשב הבנויות בצורה בה רכיבי החומרה משולבים עם המסך, מה שמעניק מראה אחיד וקומפקטי למדי. אלבטרון עשתה שימוש בדגמי לוחות האם אותם הצגנו מקודם בשלל מערכות ה-all-in-on. היו כאלו בעלות מסך מגע מלא, שאינו מצריך שום ציוד היקפי נוסף, ואחרות שעשו שימוש בציוד תקשורת בסיסי ביותר – מקלדת ועכבר.