כל הבעיות במסגרת תהליך המעבר לליטוגרפיית 10 ננומטר והחוסרים של מוצרי הדור הנוכחי לא מונעים מיצנית השבבים לשבור שיאים כלכליים
מחסור הולך וגובר בשבבי 14 ננומטר ועיכוב בהשקה מסחרית רחבה של דגמי 10 ננומטר לפחות עד סוף השנה הבאה לא מפריעים לרכבת הדוהרת, כך מסתבר – אינטל מציגה נתונים כספיים נהדרים, שמהווים שיא חדש במספר מדדים ביחס לכל הרבעונים הזהים בשנות העבר.
הכנסות של 19.2 מיליארד דולר, יותר מפי 11 מאלו שהציגה המתחרה AMD עבור אותה התקופה, מהוות זינוק של 19 אחוזים בהשוואה להכנסות ברבעון השלישי אשתקד – ויחד עם רווח נקי של 6.4 מיליארד דולר ושולי רווח גולמי של 64.5 אחוזים מדובר בהישג שהצליח להפתיע רבים מהאנליסטים, כאשר כל חמש החטיבות העסקיות שמרכיבות על יצרנית הענק רשמו עליות בהכנסות.
קבוצת המחשוב ללקוחות פרטיים המשיכה להוביל עם הכנסות של 10.2 מיליארד דולר בשלושה חודשים, עלייה דו ספרתית גם ביחס לרבעון הקודם השנה וגם ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה – ואיריה קבוצת המוצרים לעולם הארגוני רשמה הכנסות נאות משלה של 6.1 מיליארד דולר ואפילו החטיבות העוסקות בפתרונות מתוכנתים (FPGA) ובאינטרנט של הדברים צמחו והתפתחו.
אינטל חוזה כעת הכנסות משופרות של 19 מיליארד דולר גם ברבעון האחרון של השנה, למרות הערכות על התחזקות המחסור בשבביה ביחס לביקוש בשוק, מה שכנראה רק מחזק את ההוכחה שבחברה מתמודדים לא רע עם העיכוב שבשדרוג תהליכי הייצור (ועם התחרות הגדולה שמספקת AMD בעולם הנייח), בדרך להכנסות שנתיות כוללות של לא פחות מ-71.2 מיליארד דולר.
ניתן רק לנחש כמה ענקיות עוד יותר היו ההכנסות של החברה אילו הייתה מצליחה לעמוד בלוחות הזמנים המקוריים שלה, מבלי לתת לסמסונג ו-TSMC הזדמנות להדביק את הפער הטכנולוגי, ואפילו להפוך אותו ליתרון עבורן. במקביל, נאחל הרבה הצלחה לכל הצדדים במירוץ ותחרות בריאה אשר תואיל לכולנו.
למדו מאפל, אם אתה לא יכול למכור יותר, תעלה מחירים. עלייה של 1 אחוז במכירות לשוק הביתי, עליה של 10 אחוז בערך המחיר הממוצע. נשמע כמו אייפון x. אם מישהו תוהה למה לקחו הייפרת'רדינג מi7 ודחפו לi9, עכשיו זה ברור.