כמיטב המסורת, החלטנו לסכם עבורכם את שנת 2012 בעולם המחשבים והחומרה עם מאמר מפורט של עבדכם הנאמן
לא ניתן להצביע על אירוע אחד ששינה את השוק מקצה לקצה השנה, אך אירועים קטנים נקודתיים ומעניינים הפכו את השנה כולה למעניינת: המשך התחרות בין AMD ל-NVIDIA שהתרחבה השנה לחזיתות נוספות, האטה בהתקדמותה של אינטל והאצה משמעותית בזו של AMD בשוק המעבדים, השקתה של חלונות 8, הכרזת המלחמה של Valve על מיקרוסופט, הוזלת הן הכוננים הקשיחים והן כונני ה-SSD, ועוד ועוד ועוד…
הסטטוס-קוו בשוק המעבדים הביתיים נשמר: אינטל מובילה ו-AMD משלימה פערים
אינטל השיקה השנה את מעבדי ה-Ivy Bridge: הראשונים מתוצרתה המבוססים על תהליך יצור של 22 ננו-מטר וחשוב אף יותר, הראשונים מתוצרתה המבוססים על טרנזיסטורים תלת-ממדיים. טרנזיסטורים שכאלו מאפשרים ליצור יחידות עיבוד חסכוניות עוד יותר בנוסף להמשך תהליכי המזעור או לחליפין כאלו שיפעלו בתדר גבוה יותר בהשוואה לטרנזיסטורים "פשוטים", הודות להצטמצמות הזליגה הגורמת לשגיאות וחוסר יציבות.
מעבדי ה-Ivy Bridge הם השלב השני באסטרטגיה הדו-שנתית של אינטל: אם Sandy Bridge היה הארכיטקטורה החדשה, Ivy Bridge הוא המזעור שלה ל-22 ננו-מטר. על פי כן, אין זה מפליא כי שיפור הביצועים בין שני הדורות איננו משמעותי ושהשיפור הגדול ביותר הושג בזירת הביצועים יחסית לצריכת ההספק ובצריכת ההספק הכללית של המעבד. יצוינו לטובה בהקשר זה הליבות הגראפיות החדשות המובנות במעבדים, המהוות שיפור משמעותי בהשוואה לאלו שהיו מובנות במעבדי ה-Sandy Bridge, אך עדיין לא מתקרבות לרמה של אלו המובנות במעבדי AMD או לרמה של כרטיסים נפרדים זולים במיוחד מ-NVIDIA.
ה-Ivy Bridge של אינטל – עכשיו במבצע עם טרנזיסטורים תלת מימדיים |