המיזם המסקרן של יצרנית השבבים לשימוש בארכיטקטורת ה-Pentium המקורית בתור מאיץ לשוק העיבוד עתיר הביצועים עומד לעבור שינוי משמעותי
האם החטיבה החדשה של אינטל ליצירת מוצרי עיבוד גראפי, בראשות ראּג׳ה קודורי, מיועדת למעשה להרבה יותר מאשר כרטיסי מסך ייעודיים בשוק הביתי? התפתחויות עדכניות בנישת העיבוד המקבילי רחב ההיקף של החברה, תחת שם המותג Xeon Phi, עשויות להעיד על כך שהתשובה היא כן.
מוצרי האצת העיבוד שמוכרים בתור אלו אשר נולדו מתוך פרויקט Larrabee, הנסיון הקודם של אינטל ליצור בסיס עבור כרטיסי מסך משלה, הפכו לפנים מוכרות במחשבי על גדולים ומפורסמים תודות לתאימות הטובה והנוחה שלהם למעבדי ה-Xeon הסטנדרטיים לעיבוד כללי של החברה – ובמהלך השנה הנוכחית היינו אמורים לקבל פרטים נוספים אודות Knights Hill, הדור השלישי של Xeon Phi שהתבסס על תהליך הייצור החדשני ב-10 ננומטר והיה מיועד לספק את אותן היכולות בצריכת הספק נמוכה יותר וצפיפות גבוהה מאי פעם.
במקום השקה, קיבלנו אישור של אינטל על כך שדור ה-Knights Hill בוטל למעשה – לטובת פיתוחה של ארכיטקטורה חדשה לחלוטין לעיבוד מקבילי מאסיבי אשר תותאם אל עידן ה-Exascale – מיזם שמטרתו להעניק לנו יכולות עיבוד גדולות בסדר גודל מכל המוכר כיום עד לתחילת העשור הבא.
מוצרי העידן החדש של אינטל בתחום האצת העיבוד אמורים להגיע כעת רק בשנת 2020 או 2021, וכל העיתוי מרגיש תואם והולם את עצם ההכרזה על העסקתו של קודורי כראש חטיבה שלא הייתה קיימת בעבר – האם יתכן שאינטל מעוניינת בארכיטקטורה חדשה שבדומה לאלו מ-AMD ו-NVIDIA תוכל לשמש לכל דבר מעיבוד גראפי ביתי סטנדרטי בכמה מאות דולרים למערכי ענק מבוססי אשכולות עיבוד בעשרות מיליוני דולרים? אין הודאה רשמית בכך בינתיים, אבל זה נשמע הגיוני בהחלט מנקודת מבט עסקית, כשנותר לנו רק לקוות שלא נצטרך לחכות עד שנת 2020 בכדי לראות כרטיסי מסך דיסקרטיים ראשונים של אינטל לצרכנים הפרטיים.